Midden op een parkeerplaats zie ik een portemonnee liggen. Voordat ik het oppak kijk ik om me heen. Geen kinderen in de bosjes met een touwtje om het ding plots voor m,n neus weg te trekken?
Niet dus…Het blijkt echt zomaar voor het oprapen te liggen.
,t Is een behoorlijk dikke flap… Ik brand van nieuwsgierigheid wat erin zit.
In m,n auto open ik m,n ,,schat.”
De dikte zit ,m vooral in de cards die netjes in de daarvoor betreffende vakjes gerangschikt zijn.
ANWB, verzekering, carglass, goldcard, pinpas en nog veel meer.
M,n mond valt open bij het zien van de stapel bankbiljetten . Ik begin nu echt zenuwachtig om me heen te kijken. Niemand te zien die zoekend op de parkeerplaats loopt. Ik leg het ding naast me neer en start de motor.
Dit moeten we thuis verder maar eens uitpluizen.
Alles ligt uitgestald voor me op de keukentafel.
Vijftien briefjes van 100 euro, vijfentwintig briefjes van 50 euro en nog wat kleingeld. Totaal ongeveer 3000 euro.
Ik bel het 06nummer dat vermeld staat op één van de pasjes.
Kijk naar de foto die ik gevonden heb. Met een brede lach kijkt de man me aan. Hij ziet er goed uit. Mooie rij tanden en een dikke bos krullend haar. ,n Lekker ding, zou m,n vriendin Sandra zeggen. Nog geen tien minuten later staat hij voor m,n deur. Net zo mooi als op de foto is m,n conclusie. Mooie lange zwarte regenjas aan. Zeer stijlvol. Aan de keukentafel vertelt ie dat ie de portemonnee even op het dak van de auto had gelegd om z,n sleutel uit de zak te pakken maar prompt vergeten is en weggereden. ,,Ik kan je wel kussen”zegt ie spontaan en vraagt wat ik voor de vondst wil hebben. Ik weiger resoluut ook maar iets aan te nemen. En dan komt hij met een leuk plan. .We kunnen natuurlijk ook gewoon gezellig samen ergens gaan eten.
Goed idee, vind ik en zo zitten we een kwartier later in een zeer knusse bistro aan een glaasje wijn. Klaas heet ie en ik voel dat dit meer voor me betekend dan een gewoon etentje.
Hij is zeer onderhoudend en heeft een flinke dosis humor zodat ik naarmate de avond vordert regelmatig in een deuk lig om z,n prachtige verhalen. De wijn doet z,n werking en ik begin al lekker roezig te worden .
Het is al een tijd geleden dat ik me zo heerlijk gevoeld heb in de nabijheid van een man. Vlinders gaan te keer in m,n onderbuik als ik in z,n groene ogen kijk.
Om elf uur rijden we naar huis en ik kan het niet laten hem nog even binnen te vragen.
Als de deur achter ons dicht slaat voel ik een arm om me heen en hij draait m,n gezicht naar zich toe.
Ik krijg nauwelijks de kans te protesteren. Maar ik moet bekennen dat ik daar ook zeker geen behoefte aan had. Ik voel verlangen. Een grenzeloos verlangen naar de warmte die ik al een tijdje gemist heb. Z,n open mond op mijn lippen en ik ben machteloos overgeleverd aan deze heerlijke toegift van de dag. Gulzig zoen ik hem terug en voel de hand onder m,n shirtje verdwijnen op zoek naar m,n borst. Dan tilt hij me op en weet feilloos m,n slaapkamer te vinden alsof ie hier al jaren over de vloer komt. Niets weerhoudt me ervan om m,n verstand op nul te zetten en te genieten van z,n aanraking. Z,n handen strelen m,n lichaam van onder tot boven. Geen plekje slaat hij over. Hij fluistert me lieve dingen in m,n oor, sabbelt aan alles wat lekker is. Heerlijk een man te voelen die weet hoe het hoort. Ik geef me over aan de liefde als nooit tevoren. ,,Binnenkort neem ik je mee naar m,n boot,, zegt ie terwijl we nog lekker liggen na te genieten.
Ik val in een diepe tevreden slaap. Als ik wakker word de volgende morgen voel ik onmiddellijk de lege plek naast me. Ik sta op en zie tot m,n verbazing vijfhonderd euro op m,n nachtkastje liggen. ,,Shit,wat een afknapper”zeg ik de volgende ochtend tegen m,n vriendin.
,En weet je wat het ergste is, ik ben ook nog z,n achternaam vergeten,,
Maar z,n naam stond toch op de pasjes, denk eens goed na”zegt Sandra.
,Het was iets met een kleur, opper ik aarzelend. ,Bruin….Ik weet het weer Bruinsma was het!”
,Tja, wat heb je er eigenlijk aan, zegt Sandra, Knullig om zo weg te sluipen ,morgens. Het riekt naar een one night stand. En die boot zal ook wel niet bestaan. Die zien we nooit meer terug!,
,Dat heb ik nu weer, eindelijk een heerlijke vent met een goed gevulde portemonnee, die weet hoe ie een vrouw moet verwennen. Smeert ie ,m weer zonder bericht achter te laten.
En ik moet je eerlijk zeggen dat ik toch behoorlijk verliefd was. Stom eigenlijk na één avond.
Maar ik zeg je San, ooit….Ooit zal ik m,n prins op het witte paard ontmoeten, Dat zweer ik op de namen van m,n overleden vader en stiefvader.


10 reacties

archangel · 27 april 2004 op 13:14

Een leuke column 🙂 Maar toch eén technische opmerking: zou je alsjeblieft geen komma’s willen gebruiken waar je apostrophjes (‘) hoort te zetten (en ook geen komma’s gebruiken om aanhalingstekens te openen)? Ik zal wel een aansteller zijn, maar ik vind het heel lastig lezen… komma’s zijn kleine rustpuntjes en onderbrekingen in een zin, en als ik om de twee woorden (of middenin woorden) komma’s tegenkom, dan krijg ik bij het lezen een bijna fysieke stotter- of stuiterervaring ;-)…

Mosje · 27 april 2004 op 17:23

Ik kom je nog deze week interviewen!

Peter R.

Irma · 27 april 2004 op 18:06

Wist niet dat Mabel ook een column X-er was en dan nog wel onder de schuilnaam Sally!

Erg leuke column; zelfbedacht of eh… 😀

Goed betaald ook voor een lekkere nacht met ook nog een aantrekkelijke meneer.

Hij draaft inmiddels met zijn witte paard over de eeuwige jachtvelden en aan zijn geld heeft hij niets meer. Had je eens moeten weten… 😉

P.S. Die Bruinsma is wel aan het rondwaren op Column X. Heb je het ook in de gaten? 😉

pepe · 27 april 2004 op 21:25

Geweldig leuke lachwekkende column 😛

Shitonya · 27 april 2004 op 22:36

Tja, degene die er het beste uitzien, het meeste geld hebben en het lekkerste zijn, zijn helaas ook altijd de foute prinsen op ranzige kikkers als je begrijpt wat ik bedoel 😥
Maar desondanks een best leuke column 😉

sally · 27 april 2004 op 23:41

Archangel bedankt voor je tips
ik zal m,n leven (stukjes) beteren
juist één van de redenen waarom ik hier schrijf.
ik vind het super een reaktie te krijgen.
ook deze.
hoi 😳

Ma3anne · 28 april 2004 op 06:42

De grens tussen one night stand en hoer zijn, ja, waar ligt die eigenlijk?

Leuke column! 😀

Kees Schilder · 28 april 2004 op 07:56

Erg leuke column, maar sluit mij wel bij Archangel aan.

archangel · 28 april 2004 op 09:38

Hoi Sally! Aan je leven en je stukje(s) hoeft wat mij betreft niks verbeterd te worden hoor; het gaat mij alleen om die komma’s (dus niet komma,s ;-)), en dat is puur een persoonlijk iets. Maar schrijf vooral lekker verder; ben benieuwd naar volgende columns van je hand 🙂

Li · 28 april 2004 op 21:06

[quote]….Ooit zal ik m,n prins op het witte paard ontmoeten[/quote]

En het werd een ‘Houten Klaas’ 😛

Leuk geschreven Sally!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder