Mijn dochter is ziek. Nooit geweten dat dit virus op zo’n jonge leeftijd al voor kon komen, maar het bewijs zit toch echt naast me in de kamer. Drie jaar is ze en er is officieel oranjekoorts bij haar vastgesteld. De eerste tekenen zag ik nog over het hoofd. Op een morgen kwam ze naar me toe en schreeuwde: “IK WIL NEDERLAND!” Ik had het totaal niet door en zei: “Goed zo liefje, we wonen inderdaad in Nederland.” Ze keek me aan of ik achterlijk was, maar zweeg. Tot ze die middag het tafereeltje nog eens herhaalde, terwijl we in de auto zaten. Ze begon ook te wijzen naar verschillende huizen in de straat. “Mama, alle huizen zijn gesiert. IK WIL OOK!”. Toen viel mijn kwartje. Ik stopte de auto om aan haar hoofd te voelen. Echt warm voelde ze niet aan, maar ik vertrouwde het toch niet helemaal. Nu vind ik voetbal en het WK helemaal niet erg om naar te kijken hoor. Al die heerlijk knappe, bezwete, gespierde mannen die achter een balletje aanrennen. Ja, ik mag het graag zien, maar om het nu zo door te draven dat mijn huis er voor ‘gesiert’ moet worden. Dacht het niet.

Maar iedere dag werd het erger en erger. Ze begon zelfs liedjes te zingen. …….Wij-hou-den-van-o-ra-han-je…..en waar we ook buitenkwamen, overal zag ze ‘Nederland’ en dat wilde zij ook.

Inmiddels ben ik erachter waar ze het virus heeft opgelopen. Drie dagen in de week gaat mijn dochter naar de kinderopvang en blijkbaar verspreiden de leidsters het virus. Ze zetten ‘voetbalmuziek’ op en laten de kinderen meeblèren. Verder hebben ze Nederlandse vlaggen gemaakt en zijn ze lustig met de oranjeverf in de weer geweest. Het is dus gewoon mijn eigen schuld. Omdat ik zonodig de werkende moeder uit wil hangen, is mijn dochter besmet geraakt met een hardnekkig virus.

De dokter heeft er helaas geen medicijn voor. Het kan nog 1 tot 4 weken duren zei hij. Dan zal het van de een op de andere dag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Haar thuishouden van de opvang heeft ook geen zin volgens hem. Eenmaal besmet, is besmet. Ik kan maar beter zoveel mogelijk toegeven aan haar behoeften. Het kind kan het ook niet helpen, ze heeft er niet om gevraagd.

Uit schuldgevoel heb ik mijn dochter vanmorgen wat ‘Nederland gesieringen’ gegeven. “Hangen we je slaapkamertje helemaal vol, goed?” Hier was ze het echter niet mee eens. “NEEHEE MAMA, BENEEEEDEN!” Ik zucht een keer. Ik zal mijn straf moeten accepteren en de komende vier weken in een oranjehuis door moeten brengen.
Ik ben dit WK voor Ivoorkust en jullie?


9 reacties

Mosje · 8 juni 2006 op 17:13

Ik ben voor Groenland. Heb mijn tuin er al op ingericht. Prachtig groen.
😛

Prlwytskovsky · 8 juni 2006 op 18:50

Als je de komende 4 weken oranje bent, ben je daarna dan blauw? 😛

prikkels · 8 juni 2006 op 20:40

Wat een grappig en tegelijkertijd aandoenlijke column. Zo’n klein hummeltje en nu al helemaal in de ban van o-ra-han-je. Volgens mij is ze eerder in de ban van de kleuren, versieringen en de liedjes dan van al die heerlijk knappe, bezwete, gespierde mannen die achter een balletje aanrennen.

Eén of ander blad heeft een top 11 van de heerlijkste voetbalkerels samengesteld. Mwahhh, vind ze niet allemaal even lekker, maar er zitten er een paar tussen, daar wil ik best een kopje thee mee drinken.

KawaSutra · 8 juni 2006 op 20:47

Het is toch Oranje BOVEN?
Leuke column!

Li · 8 juni 2006 op 21:52

Arme Wendy. Ik weet er alles want ik heb drie van die voetbalfreaks in huis. Ik weet uit ervaring dat het geen virus is maar een chronische ziekte.

Li

Ma3anne · 8 juni 2006 op 22:11

Weet ze al wat voetballen is?
Geinige column.

@Kawa::-D

wendy77 · 9 juni 2006 op 08:12

@Prikkels: ik mag wel hopen dat het om de versieringen gaat ja, anders kan ik al vroeg met haar hulp gaan zoeken 😀

@Kawa: hahaha, nou in dit geval niet. Het moest echt beneden. Kan natuurlijk altijd op mijn kop gaan staan, dan is het boven.

@Li: Oh nee toch, chronisch??? Dan staat me nog wat te wachten. Heb ook nog een zoon namelijk

@Ma3anne: jaja, ze weet wat voetbal is hoor. Iedere zondag gaat ze mee naar haar vader kijken die zijn best doet zijn benen heel te houden op de voetbalvelden.

Chantal · 9 juni 2006 op 17:38

Hee Wen, leuke column!

[quote]Eén of ander blad heeft een top 11 van de heerlijkste voetbalkerels samengesteld. Mwahhh, vind ze niet allemaal even lekker, maar er zitten er een paar tussen, daar wil ik best een kopje thee mee drinken.[/quote]

Ik heb daar geloof ik ook wel iets van gezien. Denk dat ik best een aantal wedstrijdjes mee ga pikken straks 😛

sally · 11 juni 2006 op 11:14

Erg leuk beschreven Wendy.

groetjes
Sally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder