Ik wil me er ook wel eens aan wagen. Aan een themacolumn. Maar ik vindt het best wel moeilijk. Al die verplichte woorden. Hoe maak ik daar nu een samenhangend geheel van. Een poging dan maar. Er was eens een achtpuntig sterretje. Zo die ben ik alvast kwijt. Die dolverliefd werd op een adventwantje. Ja, ja, ik kan best wel hoog literair schrijven. Doet het niet een beetje denken aan Alice in wonderland? Zeg maar eerlijk. Een achtpuntig sterretje verliefd op een adventwantje. Dat verzin je toch niet?. Maar hou je vast het leukste moet nog komen. Wan het woord dat nu komt gaat niet in je kouwe kleren zitten. Kouwe kleren? Dat is gewoon een verenpak hoor, op zijn Alice. Van een winterse vogel. Nee, ouwenelen dan, wat moet ik ddar dan mee? Geen idee wat het betekent. Dan maar iets verzinnen. Ouwe nelen. Hoeveel zijn er dat? Een, twee, vijfhonderd. Hoe oud zijn ze? Ik zou het niet weten. En wat moeten ze met een achtpuntige ster in love. Zal ik de ouwe nelen de show laten stelen in deze ribw. Ja, ik geef ze de rode draad. Zonder ouwe nelen geen ribw. Hoe zal ik dat eens allemaal verweven met elkaar. Twee ouwe nelen zitten bij de kerstboom. Vraagt de ene ouwe neel tegen de andere. Heb jij toevallig nog een kerstbal gezien? Zou best mooi staan in deze kale kerstboom in hartje zomer. Zucht. Dat is het nou ook weer niet. Maar ach wat kan het mij bommen. Ik ram hem er zo in hoor in die armetieirge wachtrij.. Ribw of niet. Ik kan altijd nog eerst kijken wat het doet met de lezers. Als het niets is maak ik mijzelf gewoon niet bekend. Lekker peuh. Ik kan de boel natuurlijk ook verzieken en mijn eerste poging nu meteen ongeldig maken met verboden woorden. Ja, zal ik dat doen? Nee, niet doen. Verrekte oetbal. Inzenden. Op de knop drukken. Wegwezen en heel lang wachten voordat hij voorbij komt. Het verliefde achtpuntige sterretje.

Categorieën: Thema column

20 reacties

sylvia1 · 23 juni 2012 op 08:31

[quote]Doet het niet een beetje denken aan Alice in wonderland? Zeg maar eerlijk.[/quote]
Oké dan, dit doet me denken aan Meralixe.

LouisP · 23 juni 2012 op 09:53

Ouwe nelen. Hoeveel zijn er dat? Een, twee, vijfhonderd. Hoe oud zijn ze? Ik zou het niet weten. En wat moeten ze met een achtpuntige ster in love.

Ik ga toch voor het origineel en ‘k vind em leuk

Nachtzuster

Dees · 23 juni 2012 op 10:05

Libelle, denk ik.

Sagita · 23 juni 2012 op 11:45

[quote]Maar ik vindt[/quote]
Dit is echt Zuid Hollands en leer je hele leven niet af. Altijd opletten, zeker met een in haast geschreven stuk. En wie komt er ook al weer uit Zuid Holland? De Nachtzuster!
Ja en dit vind ik zo’n gezellig stukje:
[quote]Twee ouwe nelen zitten bij de kerstboom. Vraagt de ene ouwe neel tegen de andere. Heb jij toevallig nog een kerstbal gezien?[/quote]

Libelle · 23 juni 2012 op 12:11

Duidelijk een gevalletje prrtt..prlrt…. prltos kowsky. Dat zie je zo. Op hete kolen…

arta · 23 juni 2012 op 16:18

Yfs, denk ik…

Pierken · 23 juni 2012 op 16:28

Ik dachdt al, waar ligdt dat verrekte t-probleem nou aan, Sagita. Maar ik woont in ZH en daarmee heeft ik dus een probleem waar ik niks meer aan kan doen, als ik je goed begrijpt. :stom:
Aan de andere kandt, deze schrijver of schrijfster schrijfd ‘want’ dan weer zonder ‘t’ en ‘daar’ met dubbel ‘d’. En dat is zooo Flevoland. 😉

Ik gaat daarom kiezen uit Jip, Hakunamatafa of DeBal….

Uh,.. Tis DeBal

Nachtzuster · 23 juni 2012 op 17:17

Bedankt voor de twijfelachtige eer dat je mij noemt in combinatie met je onderbouwing.
Ik zeg: Libelle!

Sagita · 23 juni 2012 op 19:05

@Nachtzuster; sorry het is niet de bedoeling om de nachtspiegel op je tenen om te keren!

Sagita · 23 juni 2012 op 19:48

Ha ha… volgens mij maakdt jij er een soepje van! Maar dus ook uit Zuid Holland! Groed !

Mien · 23 juni 2012 op 19:50

Kan niet missen … Sylvia1!

Nachtzuster · 23 juni 2012 op 21:40

Geeft niet, Sagita, ik heb nog droge schoenen.

Harrie · 23 juni 2012 op 21:48

Ik denk LouisP. Vanwege het achtpuntige sterretje in love.

LouisP · 23 juni 2012 op 21:51

Ik zou NIET zeggen Louis, daarvoor is het stuk te strak en goed gestructureerd geschreven.

Sagita · 23 juni 2012 op 22:39

O gelukkig! Ha ha … je weet soms niet wat je teweeg brengt in de haast om te scoren! 😉

Sagita · 23 juni 2012 op 22:42

O jé waar heb ik dit eerder gelezen! :sorry:

Yfs · 24 juni 2012 op 12:08

Nah, vooruit, Laat ik ook is lukraak wat roepen :

Trawand lol!! :hammer:

trawant · 25 juni 2012 op 12:32

Het is TrawanT.., IJFS..;-)

En deze riwb was het hem niet..
zinsbouw, hardop denken.. Prlwyt op zeker..!

lisa-marie · 25 juni 2012 op 21:13

Ga voor Prlwyt 😀

Harrie · 2 juli 2012 op 09:47

Instinkerdje. Niemand goed geraden. Ook deze ribw komt van mij.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder