Het begon allemaal heel onschuldig een trekje van een jointje hier een half pilletje daar. Maar al snel werden het hele dagen van blowen, slikken en basen. Dat laatste is het roken van cocaïne, het beste is dat te vergelijken voor de leken onder ons met Crack uit de films. Je krijgt er een korte maar zeer heftige rush van. Deze duurt zo kort dat je meer wilt en meer dope kost geld bakken met geld. Nu is het niet erg dat je je eigen leven vergooit door drugsgebruik want dat is je eigen domme keuze, maar als je daarmee ook het leven van je ouders hebt verkankerd, ben je in mijn ogen lager dan de stront van Osama. De persoon waar ik het over heb is mijn neef Joop. Joop 38 jaar en is enig kind. Van kinds af aan is Joop tot in zijn nieren verwend door mijn oom en tante. Alles, maar dan ook echt alles kreeg hij van hen en zij deden werkelijk alles voor hun oogappel. Mijn oom had een zeer mooie en grote bouwmarkt wat liep als een trein. Dat alles zou later van Joop worden, want daar werkten ze tenslotte alleen nog maar voor. Alles was voor het geluk van hun kind. Oom en tante hadden het al helemaal in hun hoofd. Joop zou gaan trouwen met een leuk meisje, wat mee zou gaan werken in de zaak en hun kinderen zouden ze dan met een gerust hart over kunnen laten aan opa en oma die dan net als Joop erg verwend zouden worden.

Maar Joop zelf had het anders voor ogen. Hij ging op zijn 23e na zijn studie bij zijn vader in de zaak en ging nog steviger gebruiken. Joop werd vervolgens junk en dan wel een van het ergste soort. Het soort wat zijn eigen ouders besteelt. Het was een publiek geheim dat je zaterdags, na afspraak met Joop, na sluitingstijd kon winkelen voor een tiende van de verkoopprijs. Er zijn in het verleden hele “dorpen” gebouwd voor een tiende van de prijs. En al dat geld wat Joop hiermee in zijn zak stak, rookte hij in een paar uur op, het zwijn. Het kon niet lang uitblijven of de fiscus ging de boeken controleren, want er zat iets danig fout bij de bouwmarkt. Want zoveel derving door diefstal was onmogelijk. Maar de bloedzuigers van de staat lieten ook hier weer een staaltje van hun onmenselijkheid zien. Ze hadden geen boodschap aan de voorgaande 30 jaren, waarvan elk jaar alles netjes werd opgegeven en werd voldaan. Nee deze ambtenaren met de nadruk op ‘naren’ legden op alles beslag. Oom en tante verloren hierdoor hun zaak, huis, auto’s en aanzien. En dit alles door dat stuk stront wat zich hun zoon noemde.

Erger nog was dat mijn oom en tante ondanks de vele bewijzen en verklaringen niet wilden geloven dat Joop achter al hun ellende zat. Want hun Jopie zou zoiets nooit maar dan ook nooit doen. Nu wonen ze beide in een huurhuisje en teren langzaam weg. Het enige wat mijn oom op de been houdt is zijn vrouw en zijn speldenverzameling. Hij spaart namelijk al 50 jaar speldjes van bedrijven en dergelijke. Van heinde en verre haalt hij ze en kan volmaakt gelukkig zijn als hij op een of ander rommelmarktje een speldje op de kop heeft getikt wat hij nog niet in zijn verzameling had.

De TV en alle andere “waardevolle” goederen staan inmiddels vastgeketend of achter slot, want oom en tante erkennen nu sinds een paar jaar het onoplosbare probleem van hun kind. Maar toch laten ze hem niet vallen. Als tante voor hem een nieuwe dikke winterjas koopt, weet ze eigenlijk bij voorbaat al dat deze dezelfde avond nog “opgerookt” wordt. Maar het is en blijft mijn kind zegt ze dan.

Maar nu is Joop te ver gegaan, hij heeft omdat ze hem “niks” gaven, zijn beide ouders in elkaar geramd. Vervolgens heeft hij de speldenboeken van mijn oom meegenomen en “geruild” tegen drugs ter waarde van 20 euro. Mijn oom is een gebroken man hierdoor. Nu heb ik na veel dreigen, slaan en schoppen deze spelden boeken terug kunnen kopen voor 500 euro. Mijn oom krijgt deze van mijn broertje en mij terug als cadeau onder de kerstboom.

Ik zou uren door kunnen gaan over deze parasiet, maar als je je afvraagt wat mijn mening is over junks dan is dat het volgende. Als er geen junks zouden zijn dan is er 95% minder vraag naar drugs. Dan zullen er tientallen procenten minder strafbare feiten worden begaan in de maatschappij, omdat er dan geen geld meer nodig is om te “scoren”. Kortom of pleur elke junk op Schiermonnikoog, maak er een grote muur omheen en laat het ze zelf uitzoeken. Of executeer elke junk standrechterlijk bij de eerste de beste overtreding. Persoonlijk zie dat laatste het meeste zitten.

R@@F

Bericht voor Joop

Ik weet dat je af en toe mijn columns leest dus bij deze een speciaal berichtje voor jou Joop; you can run but you can’t hide….Ik zal je vinden geloof me!


R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

6 reacties

viking · 1 december 2003 op 10:40

Ik weet wat je bedoelt, ook wij hebben een Joop in de familie, alleen heet hij Jan. Jan’s ouders zijn dood. Officieel aan kanker. Wij weten met zijn allen beter. Ome Dick en tante Mia zijn gecrepeerd aan de ziekte van Jan. Hij heeft ze verteerd.

Wat mij betreft heb je volkomen gelijk. Sterker nog, het zou wettelijk bepaald moeten zijn dat iedereen die aan welke vorm van druggebruik begint zich vanaf dat moment geheel buiten de wet plaatst. Vogelvrij dus. Praktisch gezien zou dit betekenen dat Joop en Jan, zonder enige vorm van proces zouden mogen worden geliquideerd.

R@@f, ik stel zelfs voor dat we samen een society clean service beginnen. We snorren het crapule op en knallen het op straat een kogel in de nek. We nemen het hele spul op en verkopen het aan Endemol als de ultime reality soap.

Kees Schilder · 1 december 2003 op 11:04

Ik snap precies wat je bedoelt.Zelf heb ik een zoon die zoveel gebruikte dat zelfs de band, die hij zelf had opgericht,hem eruit gooide.
Afgelopen zomer heb ik hem persoonlijk bij mij thuis, zes weken vastgebonden op een bed(met handboeien)ik heb hem eeersthet hele huis door geschopt, vervolgens hem getroost en daarna om het uur de koude doche op hem gezet.De rest van de procedure wil je niet weten.
Hij is nu vanaf die tijd clean, niet in de laatste plaats omdat ik beloofd heb, hem persoonlijk van zes hoog naar beneden te smijten als hij het weer flikt.
Nu zit hij weer in de band, is 15 kilo aangekomen en het gaat prima, mede door zijn toch wel grote wilskracht.Of het blijvend is moet je afwachten maar ik heb goeie hoop.
Aangrijpende column, Raaf

pepe · 1 december 2003 op 15:52

Goeie column… maar een moederhart kan zwak zijn… het blijft immers je kind. Ik mag hopen dat geen van mijn kinderen zo zullen worden.
😛

RuudBakker · 1 december 2003 op 21:08

Beste Raaf,

Allereerst ik vind je columns uitstekend en erg leuk. Alleen heb ik een vraag; Ben je depresief? want als ik jou oude columns lees dan druipen die van de humor en rare gebeurtenissen. Maar de laatste maanden druipen ze voornamelijk van ellende en verdriet, pas op ze zijn zeker niet minder goed maar ik vind het jammer dat je zó omgeturned bent wat stijl betreft. Krijgen we binnenkort nog een ouderwetse Raaf te lezen of is die voorgoed weggevlogen?

Groet
Ruud

deZwarteRidder · 2 december 2003 op 04:32

mooi geschreven R@@F en zo zie je maa weer dat de tolerantiemaatschappij ook haar prijs heeft..blijft alleen de vraag zou verstrekken van o.a heroine gratis danwel kostprijs de oplossing zijn voor dit maatschappelijk drama??
Rich@Rd

R@@F · 5 december 2003 op 22:49

Viking, dat lijkt me een zeer goed idee!!

Ruud Bakker, Het klopt dat ik de laatste tijd zwaardere columns schrijf misschien ligt dat aan mijn gemoedstoestand of aan een winterdepressie ik weet het niet. Voel me eigenlijk wel top. Maar ook in e-mail krijg ik steeds vaker signalen dat mensen liever “R@@F” verhalen te lezen krijgen. Dus bij deze zal ik zorgen dat het komende paar columns weer ouderwets zijn.

Kees….dat meen je niet???
Verder heel hartelijk dank voor jullie reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder