Ik Boos? Daar moet je wel iets heel naars voor doen, wil je mij boos krijgen. Nu, het is mevrouw Karla gelukt mij flink boos te krijgen!
Schelden en vloeken zal ik niet snel doen, het heeft zo weinig nut. Maar van binnen kook ik, ik zou graag mevrouw Karla in een rolstoel zetten voor een maandje of wat, heel de dag voor de tv of voor het raam, geen uitjes of vakanties voor haar met een vrijwilligster. Dat verdient ze immers niet. Zij heeft er zelf voor gekozen een wet na te leven die totaal nergens op slaat. De gehandicapten kiezen niet zelf voor hun handicap, maar gelukkig vaak nog wel voor hun eigen pleziertjes. Zo ben ik al een poosje vrijwilligster van Andrew, een jongen die werkelijk niets zelf kan, zelfs praten en eten niet. Gebonden in zijn stoel brengt hij de dagen door. Veelal voor de TV, gelukkig mag ik hem een stukje van de wereld buiten zijn woonplek laten zien, ruiken en horen.

Vorig jaar was ik dus in overtreding besef ik nu, ik heb hem namelijk naar zijn vakantie adres gebracht. Iets wat voor mij een zeer leuke ervaring was, want de lach op zijn gezicht toen we door de bossen reden is onbeschrijflijk mooi. En mocht hij weer op vakantie willen zou ik hem maar wat graag weer rijden, maar dat mag niet van mevrouw Karla. Een boete van maar liefst € 20.000 hangt er boven mijn hoofd als ik het wel doe.
Gaat zij het vervoer door beroepsmensen bekostigen dan? Nee vast niet. En voor de gehandicapte mens is een vakantie zelf al veel duurder dan voor de valide mens.

Heeft zij wel eens nagedacht over hoe het is om gehandicapt te zijn, afhankelijk van een vrijwilliger die leuke dingen doet met haar. Iemand waarmee je een vertrouwensband opbouwt, het is fijn als die persoon haar brengt naar de plek waar zij vakantie gaat houden.
Als een valide kind op (school)kamp gaat, is het heel normaal dat het gebracht wordt door een van de ouders, iemand waarmee het kind vertrouwt is.
Wat is er dan anders aan een gehandicapte die voor een weekje vakantie weg gaat?

Dan vraag ik me af hoe dat moet met mensen die een gehandicapt kind in huis hebben en daarmee op vakantie willen. Moeten zij het kind laten vervoeren door een beroepschauffeur of mag het kind dan wel zelf met hen mee?
Ook vraag ik me af welke malloot ooit zo’n wet heeft verzonnen. Vast niet iemand die gehandicapt is.
Mocht ik Andrew dit jaar weer naar zijn vakantie adres mogen brengen, zal ik toch geen nee zeggen. Laten ze mij dan maar een taakstraf geven, zelfs dat heb ik er voor over.
Naar die € 20.000 kunnen ze fluiten want van een kale kip valt niet te plukken.


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

18 reacties

DriekOplopers · 26 maart 2006 op 18:08

Pepe,

we zijn het volkomen eens! Schande!!!

Groeten,

Rikus

wendy77 · 26 maart 2006 op 20:39

Pepe, het is inderdaad te gek voor woorden en ik kan me goed voorstellen dat je boos bent en dat je de boete ervoor over hebt.
Heel mooi verwoord ook nog!

Li · 26 maart 2006 op 21:24

Li is ook boos Pepe én verdrietig tegelijk.
Het is dat het zo triest is, maar anders zou je aan een 1 april grap denken.:-x

Maar Carla ( met een C)heeft geen gevoel voor humor.
Ze heeft helemaal geen gevoel, lijkt wel.
Ik hoop vurig dat dit idiote plan niet doorgaat.

Li

WritersBlocq · 26 maart 2006 op 21:30

[quote]Als een valide kind op (school)kamp gaat, is het heel normaal dat het gebracht wordt door een van de ouders, iemand waarmee het kind vertrouwt is.[/quote]
Ik heb je nog willen bellen Pepe, omdat ik gelijk aan jou en anderen die jouw werk doen moest denken toen ik het hoorde. Ik geloof dat er maar 1 gehandicapte in dit geheel is, en dat is CKarla. Ze is een CKarlawijf, dat is ze, en hiermee is wat mij betreft het eerste terechte scheldwoord ooit geboren. Wàt een idioterie! Pauline is ook boos! En verdrietig! En sprakeloos, ja, zelfs dat! Dus schreeuw ik harde letters met je mee 😡
PS stuur je het ook effe naar die toko in Den Haag?

Mosje · 26 maart 2006 op 23:20

Zie mijn opmerking bij de column van Driek, maar heel goed verwoord die boosheid!

Ma3anne · 27 maart 2006 op 00:10

Ik deel je boosheid, Peep. Drie jaar Haagse Pluche is Peijs naar het hoofd gestegen vrees ik. Ik wil haar wel een dag rondrijden in een rolstoel. Laat ik haar lekker van de stoep afstuiteren. Egg wel!

Kees Schilder · 27 maart 2006 op 08:26

Schande?Absoluut.ik ben Peijsed off!!

senahponex · 27 maart 2006 op 10:19

pepe, inderdaad een schande, Nederlandse politicie zoals gewoonlijk regerend zonder nadenken over gevolgen, als ze maar bezuiningen schande schande. 😡 😡 😡

Trukie · 27 maart 2006 op 11:49

[quote]”De vereniging heeft becijferd dat vakanties voor gehandicapten 30 tot 50 procent duurder worden als de vrijwillige chauffeur wordt vervangen door een ingehuurde taxibestuurder. Bovendien, stelt de NBA, missen de gediplomeerde taxichauffeurs ervaring met het begeleiden van gehandicapten.[/quote][quote]CDA vindt het onacceptabel dat gehandicapten de dupe worden van de wet. De aanpassing van de wet was volgens de fractie alleen bedoeld om de problemen met de taxi’s in de grote steden aan te pakken. CDA en GroenLinks hebben Kamervragen over de kwestie gesteld aan minister Peijs van Verkeer.[/quote]

Dit zijn een citaten uit de Volkskrant van 23 maart.

Het is nog niet verloren. De diskussie moet nog beginnen. Peijs heeft nog niet gesproken. Het was slechts een woordvoerder van het ministerie en de Kamer staat al scherp.

Pepe je zou een hele goede woordvoerdster voor de Vereniging zijn. Prima verwoord en als column, als wakkerschudder, werkt het prima

pepe · 27 maart 2006 op 12:01

Iedereen bedankt voor de reacties.

Trukie ik hoop werkelijk dat de discussie nu gevoerd gaat worden en dat er geluisterd wordt naar de mensen waar het allemaal omgaat. Ze zijn een kwetsbare groep die zelf niet altijd in staat zijn mondig te reageren. Hopelijk zijn er met mij een heleboel vrijwilligers die hiervoor hun handen uit de mouwen halen.

Als het een woordvoerder betreft, die spreekt wel namens de hogere heren/vrouwen. Die mag ook in de rolstoel samen met die hogere pieten.

sally · 27 maart 2006 op 14:59

Hé peep, goeie column. Maar het is er allemaal nog lang niet door heb ik wel begrepen. Maar daarom toch altijd goed om er de aandacht op te vestigen.
En…onze lieve, aardige, rustige, menslievende peep eens boos zien…Ook weer eens wat anders!
😉
groet Sally

Trouwens wat voor berichtje stuurde je me, die geweigerd werd omdat er een virus in zat?
😡

Mup · 27 maart 2006 op 16:32

Ik heb over deze kwestie alleen maar via internet wat meegekregen, maar dat er alleen al sprake is van een eventuele afschaffing, vind ik al van de zotte. Ben stiekem wel blij dat iemand je boos heeft gekregen, lees ik je hier tenminste weer eens,

Groet Mup.

KawaSutra · 27 maart 2006 op 18:19

Als we ons allemaal nou effe kwaad maken is het zo van de baan. Prima column Pepe!

Troy · 27 maart 2006 op 19:09

Prima column. Je levert goed werk. Bravo!

Dees · 27 maart 2006 op 19:34

Goed stuk uit een goed hart. Er valt geen speld tussen te krijgen..! Vind ik. Nu pin Carla nog (ik dacht ook dat het met K was trouwens :red: )

Fred · 27 maart 2006 op 20:28

Tja, wat nuance mag wel denk ik. Het gaat er volgens mij niet om als een vriend je rijdt. Het gaat om organisaties die vakanties regelen voor gehandicapten, dat daar veilig vervoer bij hoort lijkt me niet meer dan logisch en verstandig. Er zal je maar wat overkomen met zo’n vriendelijk persoon die je de dood in jaagt. Tenslotte laat ik mijn kinderen ook niet met elke neuroot meerijden.
Dus ik denk dat enige nuance ook hier goed is. Hoe vervelend het op dit moment ook is voor onze gehandicapte medemens.

Dees · 28 maart 2006 op 08:29

[url=http://www.verkeerenwaterstaat.nl/?lc=nl&page=298]Here is[/url] mevrouw [u]K[/u]arla.

En misschien een idee om haar de column te [url=http://www.verkeerenwaterstaat.nl/?lc=nl&page=302]mailen…[/url]?

Trukie · 28 maart 2006 op 10:02

Dat zou een prima idee zijn.
Ik ben nu al benieuwd naar K´s antwoord.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder