Ziek, zwak en misselijk ben ik op het moment. Van hoofdpijn heb ik gelukkig nooit last. Hoe kan het ook anders als je vroeger in een keer genoeg aspirines hebt ingenomen om de rest van je leven geen hoofdpijn meer te hebben. Eigenlijk was dat toen ook de bedoeling, nooit meer hoofdpijn hebben, maar dat was toch op een andere manier bedoeld dan wat nu het resultaat is. Tja, dat is maar een van de negen mislukte pogingen. Wanneer ik echt zelfmoordneigingen krijgt is wanneer ik Feyenoord op t.v. een balletje zie proberen rond te trappen. ‘Rond trappen’ zullen we het maar noemen, want het ziet er niet echt uit als voetbal. Van het oppermachtige Feyenoord die een aantal jaren geleden de UEFA-cup won is weinig tot niets meer te zien. Neem nou de uitwedstrijd vorige week tegen Ajax. Waar Feyenoord nog geen jaar geleden netjes gelijk speelde tegen de Joden, en een jaar daarvoor zelfs nog van ze won, worden ze nu finaal van het veld gespeeld. Jammer voor ze, maar laat wel weer zien wie de sterkste is. Van Feyenoord hebben we dit jaar niks meer te vrezen. Van een goede voetbalploeg is niet meer over dan een stelletje amateurs. “Maar,” hoor ik de Feyenoord-fans ons zeggen, “WIJ hebben van Persie nog.” Ja, van Persie. Dat is een apart geval. Meer dan een arrogante klootzak is hij niet. Lekkere clubliefde heb je als je alleen maar om geld blijft zeuren. Het zou me niets verbazen als hij deze week om een salarisverhoging gaat zeuren. Ja, goed hoor, denk ik dan, wow, tegen ADO Den Haag scoren. Poeh hé. Echt een topclub op internationaal niveau. Wie? Vraag je je dan af. ADO Den Haag natuurlijk. Het zou me niets verbazen als ADO er op internationaal niveau meer van bakte dan Feyenoord. Maar ja, ook leuk voor zo jongen dat ie een keer scoort denk ik dan maar sociaal. Die jongen is volgend jaar toch opgerot naar Lazio Roma ofzo. Daar zullen ze hem harder aanpakken. Uiteindelijk zul je met die jongens zien dat het niks wordt.

Met Kezman van PSV moet ik het ook nog allemaal zien. In de winterstop misschien al weg. Indrukwekkend!!! Nou niet bepaald, misschien gewoon een afleidingsmanoeuvre om de voetbalclubs in de Holland Casino Eredivisie onder de duim te krijgen. Over afleidingsmanoeuvres gesproken. Laten ze Willem-Alexander door de hoofduitgang naar buiten gaan, en Màxima en de baby (met de vermoedelijke naam Catharina-Amalia) door de achteringang. Je kan het ook anders bekijken. De vrouwenemancipatie is nog niet op zijn hoogtepunt om het zo te zeggen. Willempie wil met de eer strijken, en houdt het liefst zn vrouw en de baby met de waarschijnlijk afschuwelijke naam achter. Om te doen alsof neemt ie de baby maar mee naar de persconferentie. Of zou Màxima de baby met de lelijke naam toen al zat zijn geweest? Of zou het ledikant ingezakt zijn omdat Willem-Alexander dacht dat het zijn bed was? “Ja mama, ik zal het volk netjes toespreken en nee, ik zal niet naar de mooie Hollandse meiden kijken.” “Nee mama, ik kan er niks aan doen dat ik van jou niet naar Hollandse meiden kijken omdat die kansloos zijn volgens u.” “Ja, Max en ik slapen altijd apart.” Nee, Max is mn hond niet, maar mn vrouw.” Ja, dat is die vrouw die ook meeging de grafkelder in.” “Nee niet die vriendin van Klaas Bruinsma.”

Ik heb geluk dat Balkenende niet weet hoe hij met computers om moet gaan. Tenminste dat denk ik. Nee ik weet het eigenlijk wel zeker. Als hij met zijn debiele hoofd op tv komt zou je haast denken dat hij zo’n narretje was, die er is om de koninklijke familie en de onderdanen te vermaken. Misschien is dat ook wel zijn functie. Meer voert hij niet uit. Behalve klagen dan dat het koningshuis belachelijk wordt gemaakt. Pff als we geen serieuze premier hebben, hoe kunnen we dan ooit het koningshuis serieus nemen? Balkenende is trouwens hard bezig met plastische chirurgie voor zichzelf. Nou na de beelden op de volgende site weten wij wel dat hij er nooit mooier op zal worden. http://www.3dart4u.com/balkenelende/

Zelf heeft hij nog hoop. Het is maar goed dat hij niet weet hoe internet werkt. Dit neem ik aan omdat er weinig in inhoudelijke informatie in zijn partijprogramma staat. Ook is hij alleen maar een beetje bezig met dom lullen en de boel voor de gek te houden. Waar is Volkert v.d. G. als je m nodig hebt? Balkenende wist gister volgens mij ook niet goed te brengen wie er nou de wolk van een baby was, hij of de baby met de verschrikkelijke waarschijnlijke naam.

Inmiddels zit ik al een aantal uren naar mijn kerstcd te luisteren. Mijn favoriete kerstcd. Mariah Carey. De liedjes ken ik uit mijn hoofd en hier worden ze er gek van. Mijn broertje zit moord en brand te schreeuwen met een koptelefoon op zijn hoofd terwijl hij Need for Speed aan het spelen is. Hij heeft niet door dat er iemand bij ons thuis is die de planten komt verwisselen. “Alies, Alies, check mijn auto.” “Doe dat ding goed op mijn hoofd.” “Doe nou goed!” “Trut, door jou gaat het weer fout.” “Zet die muziek uit!” Inmiddels liggen wij allemal dubbel van het lachen, en zit mijn broertje in een soort van trans. Wanneer mijn moeder thuiskomt krijg ik weer zoiets als een zelfmoordneiging. Dan ga ik maar naar catechisatie. Mezelf pijnigen.

[i]Ik heb een tijdje geleden een column geschreven, maar ik wil graag weten wat mensen ervan vinden[/i]


4 reacties

pepe · 19 januari 2004 op 15:30

Meisje meisje, ik hoop dat je hulp hebt/krijgt. Zo jong en nog zoveel moois in het verschiet, dan is de dood toch nog niet je vriend waar je naar hoort te verlangen.

Mooi en triest geschreven, als moeder van kids zit ik nu wel even met een brok in de keel en hoop dat je nimmer naar de pot pillen zult grijpen.

Blijf wel schrijven…
Ik wens je alle sterkte

Mosje · 19 januari 2004 op 19:16

Aliesv

De eerste alinea en de laatste drie regels van je column zijn erg treurig. Door alles wat je er tussen in schrijft weet ik niet zeker of die treurigheid echt is of fantasie (columns mogen helemaal gefantaseerd zijn)
Als de treurigheid echt is, ben ik het helemaal eens met pepe. Schrijf er dan nog maar eens speciaal over.
En als de treurigheid fantasie is: Tja, schrijf dan ook maar verder.
Wat is er tenslotte leuker en fijner dan schrijven?

Mup · 19 januari 2004 op 22:03

Ik hoop echt dat dit geschrevene niet autobiografisch is. Dit zijn moeilijke onderwerpen, waar zeker over gelezen en geschreven moet worden. Een mening kan ik als leek over dit onderwerp niet geven, maar je hebt me tot nadenken aangezet,

Groet Mup.

deZwarteRidder · 19 januari 2004 op 23:14

als leven een last is wordt leven lijden..maar…lees de column van tasz van onlangs i.p.v. de pillen en de pogingen..
dat moet je doen voor je zo drastisch denkt.
Rich@Rd

Geef een reactie

Avatar plaatshouder