Ik vertel denk ik niets nieuws, als ik zeg dat vrouwen vaak minder tevreden zijn met hun lichaam en looks dan mannen. Ik heb wel eens gelezen dat twee op de vijf vrouwen in janken uitbarst voor de spiegel.
De plastische chirugie en de dieetgoeroes zijn hier vol op ingesprongen. Alles is mogelijk voor het geluk van de vrouw, pimp je lijf en voel je fijn. Je kan geen damesblad openslaan of er staat wel een advertentie in van een nieuw dieet. Ze beloven allemaal hetzelfde, tien kilo in een week eraf en geen jojo-effect. En verdomd als het niet waar is, we trappen er allemaal in. Natuurlijk is er wel een jojo-effect, anders zijn ze allemaal met een jaar failliet.
Ze willen juist dat je een gewichts jojo wordt. Miljarden euro’s worden er verdiend in deze brance.
Borsten zijn twee grote bronnen van irritatie. Te groot, te klein, hangers enz het moet anders en zo onnatuurlijk mogelijk. Wilt u ze op uw rug, geen probleem. Voortaan kunt u door het leven als een kameel.
De rimpels in het gezicht worden volgespoten met Botox, licht kankerverwekkend, maar je moet er wat voorover hebben om een gladde smoel te houden. Botox vind ik ook discriminerend richting de man. Wij mannen hebben soms moeite genoeg om u te begrijpen. “Ja is goed”, wil niet altijd echt betekenen dat ze het goed vindt. Gelukkig konden wij aan de uitdrukkingen op het gezicht soms nog zien wat er werkelijk werd bedoeld. Door het gebruik van Botox is dit verledentijd. Kijk maar eens naar Jerney Kaagman. Of ze nu lacht, huilt, boos is of somber het smoelwerk staat altijd hetzelfde.

Het houdt niet op bij het gezicht en de borsten. Ook de bilpartij moet gelift en verstevigd worden. En als het achterwerk dan tot nekverekkende schoonheid is veranderd, trekken de dames Uggs aan. Als er iets slecht is voor een strak gespierd kontje zijn het deze oerlelijke schoenen wel. Hakken dragen is mijn advies, daarmee span je de spieren aan. Met Uggs is het na een maand weer afgelopen met de bilspieren.
Ook de vagina ontkomt niet aan een opknapbeurt. Bij www.designerpussy.com kunt u zien wat er allemaal mogelijk is. Komen u kleine schaamlippen als een soort varkenssnoetje tussen uw grote schaamlippen door? Geen probleem voor de chirurg. Een sneetje hier en daar en binnen een uur loopt u met strakke pornopoes de deur uit.

Is het nu werkelijk zo belangrijk om aan het opgedragen schoonheids ideaal te voldoen? Uiteraard als iets medisch noodzakelijk is, dan moet het gewoon. Laat ik daar duidelijk over zijn. Blijf jezelf, laat je lachrimpels zien en straal je levenservaring uit. Maar als je echt zo onzeker bent over je lichaam kan je dan niet beter naar een psycholoog gaan in plaats van een chirurg. Pimp je lijf meid als je een laag zelfbeeld hebt.

Categorieën: Maatschappij

5 reacties

Ferrara · 19 oktober 2012 op 13:19

Je vertelt inderdaad niets nieuws.
Ik ben het met je eens wat betreft de zin over lachrimpels en uitstraling.

Misschien kun je vragen die zin over Kaagman weg te halen. Haar starheid heeft niets met botox te maken. Jammer dat ze zo star was niet eerder melding te maken van Parkinson.

Libelle · 19 oktober 2012 op 17:16

Ik zat maar te wachten op die vagina en yes(!) daar was ze. Goed stuk uiteraard!

Wout · 19 oktober 2012 op 20:07

Ik had de column al ingestuurd en een dag later kwam het nieuws dat ze Parkinson heeft. Als ik dit geweten had, dan had ik haar zeker niet genoemd in het stuk.

pally · 20 oktober 2012 op 09:59

Je vertelt niks nieuws, Wout, maar je vertelt het wel goed en misschien is dit wel zo’n item dat nooit te veel aandacht kan krijgen. :toeter:

groet van pally

Nachtzuster · 21 oktober 2012 op 18:30

Moet de laatste zin niet zijn: Pimp je mind, meid, als je een laag zelfbeeld hebt? Leuk en in de verte herkenbaar geschreven!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder