Terwijl mijn hond het opgedroogde sperma van mijn lippen likt, probeer ik langzaam maar zeker wakker te worden. Waar ben ik? Hoe ben ik hier gekomen? Hoe heet ik en waar staat de drank? De geef mijn hond een trap en sleep mezelf uit bed. Overal pinda’s en scheermesjes over de vloer. Het snot druipt als een lekkende kraan mijn neus uit. Ik pak een oud shirt en veeg mijn snotterige neus ermee af. Gebonk op de deur. Sinterklaas? Jehova? Was het maar waar. Een schreeuwende eeltbult. Mijn ochtendhumeur speelt op en schreeuw: “laat die overtollige vetmassa wegzuigen door Afghaanse neger en laat je kut fileren!”. Een moment van verstandsverbijstering. Zo’n blik die vraagt: “Huh? Wat? Wat zei je? Huh, wat?”. Zo’n blik die vraagt om een genadeloze klap voor het lege hoofd.

Ik gooi de koelkast open en grijp al het drank wat ik vinden kan. Ineens voel ik twee handen op mijn kont en ruik ik een graflucht in mijn rechteroor. “Hey schoonheid, ben je eindelijk wakker?” Altijd hetzelfde gedoe. Als je teveel geeft blijven ze altijd te lang plakken. Ik pak een lege fles drank en sla zijn kop ermee in. Shit, nou moet ik hem ook nog wegslepen. Ach, het leven is niet altijd zo vanzelfsprekend. Nadat hij eindelijk buiten ligt met een bordje “dakloos” op zijn hoofd geplakt, gooi ik de tv aan. Onzin, zap, onzin, zap, onzin, zap, onzin, zap, uit. Hoe kunnen mensen hiernaar kijken?

Telefoon. Zal ik opnemen? Zal ik mijn dag vullen met stompzinnig geleuter over niets? Zal ik nietszeggende vragen moeten aanhoren en beantwoorden? Zal ik mijn geest laten bedwelmen met oppervlakkige onzin? Zal ik het snot uit mijn neus op mijn mobiel laten druppelen? Zal ik nog maar een slok nemen om te vergeten dat ik leef? Terwijl ik op zoek ben naar mijn volgende fles, neem ik toch maar de telefoon op. Tegen beter weten in natuurlijk, maar ach, mensen vinden het kennelijk leuk om af en toe dingen tegen beter weten in te doen.

Of ik nog interesse had in één of andere krant: “Weet je wat je met die krant kan doen, je kunt..” Zo’n idee. De tijd loopt traag. Wat zeg ik? Kruipen. Pinda’s en scheermesjes. Pinda’s voor bij de drank en een mes voor het moment dat drank niet meer werkt.

Tot Shit

Categorieën: Verhalen

14 reacties

Dees · 6 januari 2008 op 10:28

Lekkere galbaksloerie! Fijn op de nuchtere maag 😉 Wel weer slordig trouwens (maar dat zal de dubbele kater geweest zijn)

lagarto · 6 januari 2008 op 10:32

Ohw wat ga je weer lekker..Ik blijf het jammer vinden, die foutjes af en toe. In je vorige zaten er minder en dat is nog lekkerder.
Groeten Lagarto

arta · 6 januari 2008 op 11:21

ZO!
In één klap wakker!
Is ie nu vreselijk of is ie goed?
Gewoon vreselijk goed, lekker absurd!
😀

christelhoup · 6 januari 2008 op 11:24

haha ik wil gelijk in bad.

moest er erg om lachen!

Christel

Wayan · 6 januari 2008 op 13:09

Ongelofelijk slecht geschreven. Ik hoop dat je spijt hebt dat je deze column hebt ingezonden.

Je andere columns waren veel beter.

Wayan

DriekOplopers · 6 januari 2008 op 14:12

Over de top, respectloos en rommelig geschreven. Jammer, ik weet dat je beter kunt!

vanlidt · 6 januari 2008 op 15:19

Ik vind je geweldig. Eén tip: wanneer je als vaste regel hanteert 3x nalezen vóór insturen, ben je van alle schrijffouten af.

pally · 6 januari 2008 op 15:52

Te veel slordigheden om er nog iets van te vinden

lagarto · 6 januari 2008 op 16:30

Nounounounou..Taalfouten staan slordig en de afwerking is daarom onvoldoende, daswaar, maar daarom niet het hele stuk. Ech-nie.

Troy · 6 januari 2008 op 19:48

[quote]Ineens voel ik twee handen op mijn kont en ruik ik een graflucht in mijn rechteroor.[/quote]

Wat?! Jij hebt oren die kunnen ruiken?!! 😮

Hiermee kan je beroemd worden joh 😉 .

Mosje · 6 januari 2008 op 20:41

Vinnum leuk!

KawaSutra · 7 januari 2008 op 00:01

@Troy: 😆
Helemaal overheen gelezen. Nu vind ik um echt leuk!

Yannick · 7 januari 2008 op 15:31

Het kan ook betekenen dat het rechteroor graflucht bevat en je dat ergens anders mee ruikt en in staat bent te plaatsen waar de lucht vandaan kwam.

Shitonya · 8 januari 2008 op 17:33

Drie keer nalezen en dan genezen? Mua, er zullen daarna misschien iets minder typfouten in staan, maar verder zal er weinig aan veranderen denk ik. Het is maar net hoe geduldig je bent en hoeveel rust je hebt in je hoofd. Als ik schrijf, dan moet ik moeite doen om het bij één ding te houden en me daarop te concentreren. Normaliter dansen er tig verschillende dingen door mijn hoofd. Op de inhoud én grammatica letten lukt me daarom moeilijk.

Respectloos en over de top? Als je dit al over de top noemt.. Er bestaan wel grovere schrijvers, daar is dit kattenpis bij vergeleken. En hoezo respectloos? Ik kan genoeg respect opbrengen voor mensen, maar in mijn manier van schrijven heb ik daar soms niets mee te maken. Schrijven is een kwestie van originaliteit, inventaviteit.. iemand kunnen boeien. Niet om over elk woord tien keer na te denken, omdat je anders “respectloos” kan overkomen. Dat deze qua stijl iets hobbelt, daar kan ik nog wel inkomen. Zal proberen de volgende keer weer iets meer te schroeven.

Bedankt voor de handige, aardige, soms onzin doch eerlijke reacties.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder