Gealarmeerd door een branderig gevoel op mijn schouders gaat een van de oogleden met behulp van de middelvinger van mijn linkerhand een beetje omhoog. Een vriendelijk ogende groene krokodil grijnst me bemoedigend toe om ook het andere oog te openen. Ik voel me midden in een jungle beland. Een grote gele duck vervoert een schaterende peuter naar een stille jongerling op een blauwe dolfijn. Een voetbal ketst op 20 cm zicht op de grond en twee benen landen na een duikvlucht over mijn rug op de plek waar eerst de bal stuiterde. Ik rol van mijn blauw gestippelde luchtbed af en sleep mijn doorluchtigheid aan een oor mee naar het water tussen de dolfijnen en krokodillen. 30 Graden laat een mens een omslag van 180 graden maken in mijn belevingswereld.
“Oh moeder wat is het heet” galmt door mijn hoofd. Ah jakkes wat is dat water koud. Mijn knieën knikken en m´n dijen moeten er aan geloven. De polsen nat een klein sprongetje en mijn taille is er door. De sprongetjes worden groter en nu ook kopje onder de afrastering door. Ik klauter weer op mijn luchtbedje en dobber tussen twee beginnende surfers door naar het midden van de plas. Mijn armen als kleine roeispanen werken voortreffelijk.

Zij kijken mij na. Het lukt hen voorlopig toch niet om me voorbij te surfen. Mijn ogen vallen weer toe en het gevoel van lome rust bedekt het drijvende dok met blauwe stippen. Gisteren gekocht in de opruiming met extra airmiles. Maar niet in dezelfde winkel waar ik de lange nagels kocht om mijn strandtentje met een schoen op de uitgedroogde verschroeide grasmat als onroerend goed te planten. Daar kreeg ik trouwens ook airmiles bij.

Wat zei Judith ook al weer toen ik haar op het gazon tussen al die bradende benen en billen achter liet? “Stuur maar een kaartje als je in Engeland aankomt.” Greetings from Hawai voor mijn part. Ik denk an al die rijen files van alle denkbare automerken naar de vakantieadressen. Onze fietsen staan in het rek wat ik vanaf het water nog kan zien.

De blauwalg heb ik zelf al meegenomen water in tropenhitte. U kunt rustig doorgaan met waar u me bezig was. Ik ga mijlen door the air zweven over een stille heldere waterspiegel. Stoort u niet aan mij. Ik red mezelf wel.

Categorieën: Fictie

18 reacties

Mosje · 9 juli 2006 op 11:06

Ze komen nu rap door, de raadcolumns. En iedereen doet zijn best expres anders te zijn, das wel vervelend.
Ok, weer een best guess hier. De zinnen komen op mij een beetje King Arthur over.
De King dus.
Alhoewel[quote]Onze fietsen staan in het rek wat ik vanaf het water nog kan zien.[/quote]Met wie van de CX’ers had ik op de laatste meeting een discussie over het gebruik van “wat” en dat”? Dat was Raindog als ik me goed herinner.
Pfff…

KingArthur · 9 juli 2006 op 11:25

Mosje, ik zal je een ding verklappen, ik plak zegeltjes en spaar geen airmiles. De enige voorzichtige conclusie die ik uit deze tekst trek is dat ik denk dat het een vrouw is die dit geschreven heeft :-). Maar wie?

*** EDIT***
Bij nader inzien laat ik gokken op Peep

Troy · 9 juli 2006 op 13:29

Aan het specifieke woordgebruik te zien kan dit een King zijn. Ja, een King zal het wezen 🙂

DreamOn · 9 juli 2006 op 13:39

ik denk dat het Mup is.

pepe · 9 juli 2006 op 13:44

Het zou ook goed Dirk-jan kunnen zijn, Ik heb werkelijk geen flauw idee wie hier achterschuilt!

Dus King, helaas pindakaas het was niet Peep 😉

DriekOplopers · 9 juli 2006 op 15:21

Ik gok op Shit…

Eddy Kielema · 9 juli 2006 op 18:07

Troy?

WritersBlocq · 9 juli 2006 op 19:54

[quote]Maar niet in dezelfde winkel waar ik de lange nagels kocht om mijn strandtentje met een schoen op de uitgedroogde verschroeide grasmat als onroerend goed te planten. [/quote]
Mup
[quote]Daar kreeg ik trouwens ook airmiles bij.[/quote]
Niet Mup, want daar zijn geen airmiles.
Ma3 met een bakkie op dan? Wel haar stijl van de ‘ik vind je lief’-themacolumn. In 1 x door typen, en gaan met die ban… dat luchtbed.

Dees · 9 juli 2006 op 20:48

Trudy, want die heeft oog voor kinderen.

Raad_wie_ik_ben · 9 juli 2006 op 20:48

Nee he, niet weer zo’n discussie over mijn identiteit. En de inhoud, vergeet het maar. Ik zou er zo van in een crisis raken.

Trukie · 9 juli 2006 op 21:27

Ik denk ook dat het een vrouw is. 😛

Ma3anne · 9 juli 2006 op 21:45

Dit is in elk geval een man, die nepnagels draagt. Zou Driek kunnen wezen. 😀

Li · 9 juli 2006 op 22:51

Oei, deze ik moeilijk.
[quote]Mijn knieën knikken en m´n dijen moeten er aan geloven. De polsen nat een klein sprongetje en mijn taille is er door.[/quote]
Dat vind ik zoiets vrouwelijks. Of zijn mannen niet zulke diehards als ik dacht.

Of iemand doet net alsof. ja, wie niet eigenlijk.
Kawa?
Dees ik ga voor Dees.

Li

KawaSutra · 9 juli 2006 op 23:05

Lastige deze. Geen foutloze column, waarschijnlijk met opzet!
Ik denk Mup op de blauwe golven!

DreamOn · 10 juli 2006 op 00:27

[quote]30 Graden laat een mens een omslag van 180 graden maken in mijn belevingswereld[/quote]

Dus kan het toch Mup niet zijn, want op Curacao is zij dergelijke temperaturen wel gewend.
Het moet dus iemand zijn uit Nederland en duidelijk een vrouw. (zie quote van Li)

Trukie · 10 juli 2006 op 01:22

@ Mosje, nee hoor. Op dat tijdstip zo puur als puur maar puur kan zijn. Door de hitte kwam ik niet in slaap en de belevenissen van die middag vlogen over de toetsen. Mijn vingers probeerden mijn gedachten te vangen. Ik had helemaal geen tijd om ook nog een ander na te doen.

@ King, hulde voor jouw spaarzaamheid

@ Troy, ik bloos

@ Pepe ik hou ook van pindakaas.

@ Driek, mispoes.

@ Eddy, ik bloos weer.

@ WB scherpe blik hoor, zie antwoord Mosje.

@ Shit? je hebt helemaal gelijk meis.

@ Ma3 nagels bunt ôk spiekers.

@ Li ik zag toch heel veel mannen in het kikkerbadje een bekleuterde duck of krokodil voortduwen die een sprintje trokken als het kroost ging spartelen.

@ Trudy, naamgenoot, ja ik ben een vrouw in Nederland.

@ Kawa, zie antwoord aan Mosje. Met mijn subtiele gave voor dyslexie zou ik eigenlijk één of twee dagen moeten wachten met verzenden. Maar soms maken de zon en CX me een beetje baldadig.

Lieve mensen, bedankt voor jullie reacties. Het is niet makkelijk om iemand te traceren die een poos afwezig is geweest. Enerzijds een compliment dat dit stukje mogelijk toegeschreven wordt aan grote namen van CX. Anderzijds een signaal dat ik nog geen eigen stijl heb ontwikkeld. Gelukkig hebben jullie wel door gehad dat ik een vrouw ben. Maar zo zit ik ook te gissen en te dubben bij de Raad_wie_ik_ben-inzendingen.
Zullen we hem of haar maar uitnodigen voor de meeting?

DreamOn · 10 juli 2006 op 15:35

Wat heerlijk, weer een raadsel opgelost. Knap geschreven Trukie!

Mup · 11 juli 2006 op 17:32

Goed hoor Trukie! Ik ging voor King, met dezelfde twijfel over het geqoute stukje, als Li.
En wat hebben jullie met mij en boze opzet over schrijffouten??? 😛

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder