Op de middelbare school bestond mijn wiskundecijfer uit twee componenten: algebra en meetkunde. Het gemiddelde van die twee resulteerde elke periode in een voldoende. Dit dankzij achten en negens voor meetkunde die de drieën en vieren voor algebra compenseerden. Mijn vermogen tot abstractie mat zich maar moeilijk met mijn ruimtelijk of logisch inzicht. Sinds die tijd is er niet veel veranderd. Zo heb ik bijvoorbeeld nog steeds vreselijk veel moeite met cryptogrammen. Andere letters horizontaal, verticaal of diagonaal op hun plaats zetten aan de hand van aantal, begin-, eind- en tussenletters, gaat veel makkelijker. Abstracte kunst kan ik juist wel weer heel erg waarderen, misschien ook wel omdat daarin vaak met ruimtelijkheid wordt gespeeld. Ik denk ook in verschillende dimensies. Ik kan mij gemakkelijk verplaatsen in andere standpunten of zienswijzen en ken mede om die reden relatief weinig onderscheid in rang of stand. Anderzijds ontgaat de veronderstelde logica van emotionele argumenten mij met regelmaat.

Volgens een of ander psychologisch testje ben ik bovengemiddeld ‘in touch’ met mijn ‘feminin side’ maar het wezen van de vrouw blijft ook voor mij het eeuwige raadsel. Vrouwen onttrekken zich volledig aan de wetten van logica. Hun dans door het stilleven is abstract en heeft dimensies waarvan ik het bestaan niet of nauwelijks ken. Hun woorden en zinnen zijn cryptogrammen met verschillende lagen van toon, blik en dat wat juist niet gezegd werd en van dat geheel versta ik de betekenis vaak niet. Hun hypotenusa is niet altijd de wortel van de optelsom van de kwadraten van beide rechthoekszijden, hun minnen met elkaar vermenigvuldigd niet altijd plus zoals bij mij.

Vrouwen zijn onnavolgbaar, onbegrijpelijk. In hun driedimensionaal voorkomen voor menig man de bedrieglijke illusie hen op te kunnen lossen als een kruiswoordraadsel. En praktisch ingesteld als mannen zijn, richten zij zich bij voorkeur op 2 horizontaal, dit volgens de logica van één plus één om mee te beginnen: liefhebben, zes letters.


8 reacties

Bakema_NL · 3 december 2004 op 20:27

Vrouwen zijn gewoon moeilijk.

Mup · 3 december 2004 op 21:09

[quote]En praktisch ingesteld als mannen zijn,[/quote] :laugh:

Groet Mup.

Wright · 3 december 2004 op 21:24

Er zijn twee soorten mannen die niets van vrouwen begrijpen: vrijgezellen en echtgenoten 😉

Ma3anne · 4 december 2004 op 00:04

Na veel vijven en zessen zul je er vanzelf achterkomen, Raindog. Heb je het al eens via de derdemachtswortel van de bissectrice geprobeerd?

Heerlijke column!

Kees Schilder · 4 december 2004 op 12:12

Wonderfull!!

Mosje · 4 december 2004 op 16:00

Tja Regenhondje, tis me wat. Heb je zo goed je best gedaan op school, wordt het nóg niks met vrouwen. Je moet ze ook niet wiskundig benaderen, maar meer biologisch. Al het vrouwelijk handelen staat in het teken van de zoektocht naar het sterkste zaad.
Wat had je voor biologie op je rapport?
😛

archangel · 5 december 2004 op 15:48

Om even in te haken op de opmerking van Mosje: lees mijn prehistorische column [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=466]Pikdrift[/url], en ontdek eén en ander over de biologische grondslagen van een stukje menselijke [i]mating and bonding rituals[/i] 😀

Groet, sterkte en wijsheid,

Michaël

Dees · 5 december 2004 op 21:02

😀 Gelukkig gaat taal je wel goed af…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder