Sinds een paar weken zijn mijn partner en ik lid van de leesmap en ontvang ik iedere week drie rasechte vrouwenbladen, namelijk de Viva, Yes en de Vriendin. Mijn post gaat over een artikel in het eerstgenoemde tijdschrift, namelijk de Viva. “Power-bimbo’s” luidde de titel. Liet het stuk nou precies gaan over één van mijn grootste hedendaagse irritaties: namelijk hersenloze, medogenloze, onooglijke bimbo’s. Eén van de geïnterviewde (anonieme, in godsnaam, ze was zo trots dat ze een power-bimbo was, waarom dan anoniem?) power-bimbo gooide het op emancipatie en feminisme. Ik vind dat daar niets mis mee is, maar ik vind dat je dat niet bereikt door je enorm schaars te kleden, al helemaal niet terwijl je blij huppelend in je half blote kont “I don’t need a man, to make me happy” zingt. Voor mij lijkt het juist dat je onafhankelijk wílt zijn maar het niet kúnt. En waarom trouwens dan zo schaars kleden als je geen man nodig hebt? Als vrouw zijnde houd je er dan gewoon van te “pleasen” en uiteindelijk dus flink wat mannenharten te breken wat ook een mode lijkt te zijn tegenwoordig. De regel “als een man het met veel vrouwen doet is hij de man, doet een vrouw het met veel mannen is het een hoer” gaat bijna niet meer op.
Wat voor waarde hebben die power-bimbo’s nou nog? Er is niets meer te raden van je over. En dan stond er nog een apart stukje in; dat je als carrière-vrouw zijnde gewoon goed gebruik moet maken van deze tijd door onder andere tijdens zakelijke afspraken met mannen gebruik te maken van een diep decolletè. Als je op dié manier doelen moet bereiken zeg dat toch weer meer over het “verstand” en het “vermogen” van die vrouwen.
Nog niet te spreken over de hedendaagse jeugd. Twaalfjarige meisjes lopen erbij alsof ze minstens 19 zijn en laten zich beïnvloeden door “voorbeelden” als Paris Hilton en The Pussycat Dolls. Paaldansen wordt als de nieuwste hipste fitness-mode gezien en een rokje dragen waar je billen onderuit komen is normaal.
Als laatste sprak er nog (weer een anonieme) power-bimbo; “Het is een keus die je zelf maakt, jij bepaalt toch uiteindelijk wat je draagt? Je hoéft niet mee te doen!” Natuurlijk hoef je niet mee te doen, maar als je niet mee doet wordt je vervolgens wel als een barbaarse vrouw in een hobbezak aangeken.

Nee dank je, ik heb liever én een waardgevoel én hersens. Sexy kleden en sexy zijn kan ook nog op talloze andere manier. Geef mijn portie maar aan fikkie!


8 reacties

lagarto · 3 juli 2007 op 12:46

En zo is dat Cherish.
Welkom. Lagarto

Cherish · 3 juli 2007 op 14:37

Dankje ^^.

arta · 3 juli 2007 op 14:49

[quote] En waarom trouwens dan zo schaars kleden als je geen man nodig hebt? Als vrouw zijnde houd je er dan gewoon van te “pleasen” [/quote]
Hier ben ik het niet mee eens. Waarom zou je als vrouw geen kort rokje aan mogen omdat je dat zélf leuk vindt? Met dit stukje bevestig je de vooroordelen dat sexy geklede vrouwen hersenloze bimbo’s zijn. Naar mijn mening onterecht.

Verder staan er vrij veel taal/slordigheidsfoutjes in je stukje, wat het minder lekker leesbaar maakt.
Óp naar de volgende!
Welkom op CX!
🙂

Cherish · 3 juli 2007 op 15:53

Dankje voor de kritiekpunten, dat vindt ik allemaal erg fijn om te horen want dan kan ik mezelf verbeteren 🙂 .

Met een kort rokje bedoel ik vooral de rokjes waar de billen onderuit komen, naar mijn mening is dat gewoon té kort en té schaars. Een normaler kort rokje (denk aan een centimeter of 10 onder je billen) is vanuit mijn oogpunt niet te kort, maar inderdaad sexy op een niet hersenloze-bimbo manier 🙂

WritersBlocq · 3 juli 2007 op 17:01

Hoi wijfie, welkom hier.

[quote]naar mijn mening is dat gewoon té kort en té schaars. [/quote] Ja, dat is duidelijk jouw mening. Zo was de mijne ook, vroeger, ‘lekker’ calvinistisch. Wellicht gaat jouw roer ook om, zoals het mijne, en trek je lekker aan waar je zin in hebt, wanneer je daar zin in hebt. Lompen of hoerige kledij, ik vind dat alles kan, zolang iemand maar zichzèlf is 😉

Verder is je stukje ietwat slordig, probeer in alinea’s in te bouwen waarin in elke alinea iets gebeurt. En grammaticaal rammelt het ook hier en daar een beetje. Zo, je eerste staat er, op naar de volgende!

SIMBA · 3 juli 2007 op 18:00

Welkom op CX!
Ik had nog nooit van power bimbo’s gehoord, dus ik ben wel blij met je stukkie, kan ik tenminste ook weer meepraten 😀
Leuk stukkie, wel wat slordig geschreven. Misschien handig als je het voor plaatsing even laat lezen door iemand, kan die de foutjes eruit halen.

lisa-marie · 3 juli 2007 op 18:03

emancipatie is ook je eigen keuze maken en als je het zo bekijkt maken die power-bimbo’s ze ook door zichzelf zo te kleden en er op een bepaalde manier gebruik van te maken om te krijgen wat ze willen.
Het is in iedergeval niet mijn manier van kleden, ik kies voor iets anders.
Door je inleidende alinea werd ik wel geprikkeld om verder te lezen.

Mosje · 3 juli 2007 op 23:33

[quote]Geef mijn portie maar aan fikkie![/quote]”fikkie” moet zijn “Mosje”, nooit meer vergeten.
😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder