Er valt de laatste tijd van alles te vieren in Helmond West. Dat gaat gepaard met toeters en met bellen. Onder het mom van die wijk heeft het zwaar. Er staan zoveel veranderingen op sprong. Het is dan ook belangrijk om de buurtbewoners een hart onder de riem te steken. Om ze op een aangename wijze te informeren en ze deelgenoot te maken van veranderingen in de wijk. Ja, de vlaggen worden volop uitgehangen en ook de loftrompet wordt uitgestoken. Het kan niet op. Aan de ingangspoorten van de wijk kondigen houten welkomstborden aan dat in Helmond West de mensen “Samen de wijk vernieuwen”. Iedereen voelt zich aangesproken. Dat belooft. Gemeente Helmond, woCom, buurtverenigingen, meedenkgroepen, bewoners en ondernemers, samen slaan ze de handen ineen.

Op de plek waar straks de Wijkhuis Brede School gaat verrijzen is alvast het terrein afgebakend met hekken. Kleurrijke banieren scanderen welluidende teksten: ‘Onze nieuwe school’, ‘De plek waar West samenkomt’, ‘Samen één gastvrij kindcentrum’, ‘Wie ha dè naw gedaacht’. Met vlag en wimpel wordt een voorschot op de toekomst genomen. Maar eerst moet op de tekentafel de school nog een gezicht krijgen. Een duurzame aannemer zal voor body moeten zorgen. In 2013 opent Wijkhuis Brede School dan haar poorten voor body en soul. En dat allemaal binnen de 5 O’s. Zij biedt de buurtbewoners dan ontmoeting, ontspanning, onderwijs, ondersteuning en opvang.

De ondernemers van het Combicentrum hebben met Hemelvaart alvast de metamorfose van hun winkelcentrum feestelijk ingeluid. Middels een Wijkmanifestatie presenteerden zij zich in samenwerking met buurtverenigingen en Buurtbeheer Helmond West aan wijkbewoners en gemeentelieden. Een succesvolle onderneming die voortaan tweejaarlijks wordt herhaald. Nu is het nog wachten op grotere parkeervakken, klinkerbestrating en extra parkeerplaatsen. Liefst zonder blauwe stoeprand.

Momenteel loopt Helmond West met haar wijkontwikkeling wel een beetje voor de fanfare uit. Vooral op het gebied van volkshuisvesting. Door renovatie in de wijk ontstaat woningnood. Waar moeten de bewoners naartoe waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden? Ook zij willen graag blijven wonen in hun mooie wijk, dicht bij het Centrum en straks grenzend aan het groen. Wat is het dan wrang om het grote informatiebord aan de Suurhoffstraat te zien staan. Een bord dat al meer dan een jaar doet geloven dat er nieuwe huizen zullen komen. Huurwoningen, zoals aanvankelijk beloofd. Maar helaas, daarvoor ontbreekt het geld bij woningbouwvereniging woCom. Een aannemer is nog niet gevonden. Voorlopig wordt er eerst gesloopt.

[b][url=http://www.youtube.com/watch?v=NaboamCb1oc&feature=related]Mien fanfare[/url][/b]

[img align=left]http://www.eqnm.org/images/under_construction.gif[/img]

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

8 reacties

Mup · 30 juni 2011 op 10:16

Zit het Herrie-restaurant ook in West? geef een willekeurige gemeente een sloophamer, en…er wordt gesloopt

Groet Mup

Mien · 30 juni 2011 op 10:50

Isa’s trattoria mediterranea ligt niet in Helmond West maar is gelegen aan de rand van Helmond richting Aarle-Rixtel.
Ik ben er wel eens geweest toen het nog een oude gezellige dorpskroeg was en Schevelingen heette. Toen scoorde de kroeg ook al hoog in de top 50 als een van de gezelligste kroegen van Nederland.
Helaas is een jaar of twee geleden Schevelingen na het wisselen van eigenaar bijna ten onder gegaan.
Isa heeft Schevelingen opnieuw op de kaart gezet. Maar wel met een andere invulling. Hulde daarvoor. Zal er binnenkort eens gaan eten.

Mien

DreamOn · 30 juni 2011 op 17:09

17 vlaggen werden er uitgehangen.

Mien · 30 juni 2011 op 17:55

Minstens, want het wordt straks qoute que qoute een mooi feestje in ons nieuw gepimpt Helmond West. 😉

Meralixe · 30 juni 2011 op 20:50

Zeven op tien van de Vlaamse gemeenten zit zwaar in de rode cijfers. Geen wonder dat er in mijn gemeente al jaren niets gebeurt. Dus, ook geen toeters en bellen. :toeter:

sylvia1 · 1 juli 2011 op 18:05

Er gebeurt dus wel echt iets, Mien. En nog veel ook, als ik dit zo lees… Ik ga er binnenkort eens doorheen fietsen, ben ik weer bij 😉

arta · 1 juli 2011 op 23:03

En hoe staat het nu met jouw huis, Mien? Staat het ook al op de sloopnominatie binnen korte tijd? Ik weet dat het hier (bij mij aan de overkant)ruim 15 jaar geduurd heeft voordat er daadwerkelijk gesloopt werd…

Mien · 3 juli 2011 op 20:02

Bedankt voor jullie reacties.

@Arta: Er is nog geen grondaankoper van de gemeente bij ons aan de deur geweest. Ook hebben we nog geen belletje gehad. Het blijft stil. We wonen prima waar we wonen en kunnen met gemak 15 jaar wachten. 😀

Mien

Geef een antwoord