Had ik beter niet kunnen doen. De TV aanzetten bedoel ik. Word ik even vanuit stand geconfronteerd met Herrn Dr. Oat Moarn. Wie dat is? Dat is die vliegende weerman van SBSsex. Als ik dat hoofd zie gaat alles jeuken en het enige dat ik uit kan brengen is een vertwijfeld: o nee Goddomme. Niet wèèr man!! Paul Pietersma heet deze mislukte zaadlozing. Of Piet Paulusma, kan ook. Maakt niet uit, als hij een zwoele nacht bij 28 graden aankondigt weet ik niet hoe snel ik in mijn kist met poolkleding moet duiken. En jawel hoor. De volgende dag is het 16 graden met hier en daar een bui. In ieder geval hièr. Over dààr kan ik niet oordelen want ik ben nooit dààr.

Wegzappen dus en snel pik ik nog even de 15 leukste begrafenissen mee. Waarom niet de 25 leukste? Ik bedoel maar, ik mocht ook kijken naar de 25 grootste opblaastieten, de 25 meest geslaagde neus-oor-en ooglidmislukkingen en de 25 meest drugsgebruikende wegwerpzangeressen.

Hoe dan ook, die begrafenissen noem ik nou nog eens, “met luchtig entertainment inhaken op het nieuws” Niet dan? In deze tijd van alom rondslingerende lichaamsdelen en wereldwijd rugzakterrorisme, scoor je wel je dagelijkse kijkcijfers hoor, kan ik je verzekeren.
De begrafenissen worden gepresenteerd door die Neo Niehe. Je weet wel, die Reinoud Hoerlemans. Die man is weliswaar een kloon maar echt geestig is hij niet al denkt hij dat wel.
Hoewel, enig zakelijk inzicht kun je hem niet ontzeggen want hij scoort bij het leven met zijn programma’s. Kan ook niet anders want op en rond het Gooise matras word gefluisterd dat hij een onechte zoon is van Joop van Ellende en Jomanda en dat hij een halfbroer is van het hek van Artis waar hij u tegen moet zeggen vanwege het leeftijdsverschil.

Van de vijftien leukste begrafenissen zie ik er maar twee. Die van Herman Brood en van Elvis Presley.Daarna haak ik maar af.
Over de begrafenissen van bijvoorbeeld die doden, die in Londen en Egypte het leven lieten door een bomexplosie hoor ik heer Hoerlemans niet. Over die begrafenissen hoor ik overigens helemaal niets. En juist die begrafenissen lijken mij heel wat indrukwekkender.
Die bomdoden lieten onvrijwillig het leven.Brood en Presley hadden er zelf genoeg van.
Maar oké, wij moeten wel reëel blijven. Die bomdoden hadden zowel vòòr als na de bomexplosie geen gezicht. Brood en Presley wel dus dat maakt financieel-technisch en vanuit commercieel oogpunt gezien wel enig verschil.
Niet dat Hoerlemans niet betrokken is hoor met de slachtoffers, verre van dat. Denk maar eens aan zijn emotionele explosies bij Idols. Dus daar geen verkeerd woord over, maar voor hij, zittend achter zijn ontbijtje van worstjes en patatjes oorlog in de krant het nieuws over alweer de volgende explosie meepikt, bladert hij wel eerst even naar de kijkcijfers.
Want laten we welwezen. Zaken zijn zaken. En zelfs Hoerlemans is net een mens..


20 reacties

KawaSutra · 1 augustus 2005 op 01:10

[quote]…..en dat hij een halfbroer is van het hek van Artis….. [/quote]
Hoe verzin je het! Ik dacht even dat ik het verkeerd gelezen had. :laugh:

Outsider · 1 augustus 2005 op 09:18

Dit is wel een erg goedkope manier van columns schrijven. Iedereen wat afkraken kunnen we allemaal wel. Hoe zou Kees Schilder het vinden als er zo over hemzelf zou worden geschreven als hij doet over Piet Paulusma of Reinout Oerlemans.

klungel · 1 augustus 2005 op 09:45

Eeeehhhh, herk…..r 🙂
Probeer Discovery eens (maar dan niet te vaak want dan zie je telkens hetzelfde, of juist wel vaak als datzelfde je al eerder beviel:-))

Dees · 1 augustus 2005 op 09:53

En nu wachten op de begrafenis van Hoerlemans, voorafgegaan door een weerpraatje van Paulusma. 😀

bert · 1 augustus 2005 op 10:53

Ik denk dat ik begrijp wat je probeert over te brengen, maar vind dit persoonlijk toch net iets te grof gebracht. Deze mensen schotelen ons nou eenmaal voor wat het gros van de kijkers wil zien. Het is niet anders. En er zijn zenders die er volgens mij beter mee omgaan.
[quote]En juist die begrafenissen lijken mij heel wat indrukwekkender.[/quote]
Met dit deel van de column ben ik het wel 110 % eens.

Lieve · 1 augustus 2005 op 10:55

Zoals gewoonlijk een tamelijk zielige reactie,Outsider. Van een man die zelf geen kritiek kan hebben.Klein hoor

Li · 1 augustus 2005 op 11:46

Een echte onvervalste Kees Schilder column. Geweldig!

[quote]Hoe zou Kees Schilder het vinden als er zo over hemzelf zou worden geschreven als hij doet over Piet Paulusma of Reinout Oerlemans[/quote]

O, o Outsider, ik zie de bui al hangen 😛

Li

WritersBlocq · 1 augustus 2005 op 16:44

Lekker weer, Kees!

Raindog · 1 augustus 2005 op 17:04

Ook voor mij geldt dat het taalgebruik misschien wel niet het mijne is. Maar Kees zou Kees niet zijn als….. Dat is ten eerste veel belangrijker en maakt ten tweede meer dan veel goed. En zo’n Oerlemans mag je echt gerust Hoerlemans noemen; hoer van het buisvolk. Daar is toch niet zoveel mis mee? Het Neo Niehe is werkelijk geniaal. Lekker Kees.

Eddy Kielema · 1 augustus 2005 op 17:47

Het probleem met mensen als Oerlemans, Niehe en (in mindere mate) Paulusma is dat ze zichzelf belangrijker vinden dan het onderwerp dat ze brengen. Ze wringen zichzelf elke keer weer op de voorgrond met overdreven lange shots van zichzelf. Ik kan zulke mensen niet uitstaan en jij gelukkig ook niet Kees! Prima column.

Outsider · 1 augustus 2005 op 19:12

[quote]Het probleem met mensen als Oerlemans, Niehe en Paulusma is dat ze zichzelf belangrijker vinden dan het onderwerp dat ze brengen.[/quote]

Wat Oerlemans en Niehe betreft zou het waar kunnen zijn, maar van Paulusma denk ik eigenlijk niet dat hij zichzelf zo belangrijk vindt. Overigens kan ik maar één bekende Nederlander noemen die ik niet uit kan staan en dat is Jan Mulder.

Wright · 1 augustus 2005 op 19:40

Rugzakterrorisme, mag wat mij betreft opgenomen worden in de Dikke van Dalen.
Prachtig woord!

sally · 1 augustus 2005 op 19:52

Ik vind dat je aardig mild wordt Kees.
Het is nog veel erger dan beschreven.
En je kunt nog veel groffer!
Volgens mij heb je je nog aardig ingehouden.
Ik vond het weer een hardstikke vermakelijke Kees Schilder column.
Liefs
Sally

Mosje · 1 augustus 2005 op 22:50

Goed geraakt Kees.

melady · 2 augustus 2005 op 00:33

Even een kleine correctie:

Jomanda? Klein schrijffoutje Kees het is nl: Johovanda.

En Piet Paulusma is de reïncarnatie van Paulus de boskabouter 😀

Verder een heerlijke Schilder column!

Shitonya · 2 augustus 2005 op 01:11

Hehe, Kees is weer uit de dood opgestaan, je column je weer een toppertje 😀

Louise · 2 augustus 2005 op 08:08

Eentje recht uit het hart en een echte Kees 😀

pepe · 3 augustus 2005 op 22:13

Dankzij die programma’s mogen wij weer jouw schrijfsels lezen. Voor mij wel lekker dan hoef ik geen tv te kijken, dat heb jij al voor mij gedaan 😉

Trukie · 21 augustus 2005 op 22:13

Je houdt me te vriend omdat je de namen van Herman Brood En Elvis Presley in vrede hebt gelaten.
Er is al zo veel over hen heen gekomen.
Het hek van Artis is wel origineel gevonden

:peace:

Ab · 26 augustus 2005 op 20:24

Hoi ouwe rukker, je schrijft nog steeds goed zie ik, naar een half jaar afwezigheid. Maar ik ben weer terug. En wat die hoerlemans betreft, volgens mijn is het een buiten echtelijk kind van ron brandnetel. Trouwens die is ook weer terug zag ik, is begrijpelijk de NOS heeft zijn rekwisieten zolder opgeruimt. En wat die oerlemans betreft dat vond ik al een SOA toen hij nog arnie was. je huis goeroe ab 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder