[b]”Rookverhalen” een compilatie van hersenspinsels opgehoest tijdens het stoppen met roken in de herfst van 2001. Oftewel verhalen van een jonge dichter bij trekdrop en kaarslicht.[/b]

[b]Ach, ach, ach, wat een nach! [/b]

Toch wel kunnen slapen gelukkig.
Maar ja, dan dat opstaan. Droog van achter in de keel. Slaapdronken uit bed, op weg naar die eerste ….!
Altijd weer lekker, die eerste …! Nu smaakte die eerste … plots naar trekdrop. Ik moet toegeven, het geeft minder troep en minder rook. Hoewel dit ook betrekkelijk is, want als de trekdrop door mijn lichaam verwerkt is zal daar uiteindelijk ook troep (niet zoveel welliswaar) van overblijven en waarschijnlijk ook wel rook. Ik schrijf ‘rook’, want ik zit in een fase waarin ik niet kan bepalen of de sigarettenlucht voor mij lekker ruikt of stinkt. Het kritische punt is daarin ook nog niet bereikt.
Als ik de fiets uit de stalling haal steek ik m’n tweede trekdrop op!
Ik fiets zo dicht mogelijk langs al die rokende mensjes op het fietspad en snuif de betere voorjaarslucht naar binnen! 35 ½ uur rookvrij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rookmien

[img align=right]http://www.innerned.com/images/peuk.gif[/img]

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

Mien · 14 maart 2013 op 00:21

Ja, ja, ik ben nog steeds gestopt. 🙂

Leuk, je kunt dus ook op oude columns reageren.

Even mijn eerste column op CX opgepoetst.

Nee, nee, niet gewijzigd.

Dat kan niet meer nadat columns gepost zijn door de redactie.

Snarf · 7 december 2016 op 11:26

Was dit jouw eerste column op CX? Nog steeds aan de trekdrop …? ?

Mien · 7 december 2016 op 14:53

Yep, nog steeds lekkere [b][url=http://www.mijnwoordenboek.nl/dialect-vertaler.php?woord=drop]sep[/url][/b]! ?

Mien · 2 september 2017 op 15:31

Volgens mij is deze post anno 2 september 2017 wel vaker dan 18 keer bekeken. Mijn allereerste post op ColumnX. Nu alweer meer dan 14 jaar geleden. Het is wat met die statistieken. Nietszeggend. Weglaten zeg ik dan. 🙂 🙂 🙂

Karen.2.0 · 2 september 2017 op 18:33

Het al dan niet weglaten van de statistieken lijkt me een uitgelezen onderwerp voor op het forum! Ben eigenlijk wel benieuwd wat de rest van de schrijvers op CX daarvan vinden..

Mien · 2 september 2017 op 18:52

@Karen: Start een topic zou ik zeggen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder