Maniakaal als ik ben, perfectionist ten voeten uit, dwangmatig … en neurotisch tegelijk. Het blijven positieve eigenschappen binnen een bepaald perspectief. Kende ik vroeger al een onweerstaanbare dwang tot het ordenen van gedachten, het toetsen van herinneringen en het oplossen van kruiswoordraadsels, tegenwoordig vang ik dit genot af met het onherroepelijk stoppen met roken, waarbij gezegd moet worden dat dit heel wat inspanning vereist. Het vraagt discipline, wilskracht, doorzettingsvermogen en niet te vergeten een positieve instelling die toestaat zonder schuldgevoel gebruik te maken van dwangmatige, maniakale, neurotische en perfectionistische gedragsuitingen. Dat deze uitingen zich uitstrekken tot vele levensgebieden mag blijken uit het hervinden van oude vaardigheden op het gebied van opleiding en training, zoals het tot in den treuren aangeleerde alfabetiseren.

Beroepsdeformatie, gekoppeld aan een dikke van Dalen, het internet en het zorgvuldig mijden van rookartikelen leidt dan tot een nieuwe orde. De wereld van het rookartikel. Om niet geheel te vervallen in oud gedrag, slechts een weergave in willekeurige volgorde, en dus niet op alfabet.

Rookdicht Bargoens, informeel, pejoratief in synoniem en hyponiem:
Rookartikel, pijp, sigaar, stinkstok, peuk, snuif, saffie, kankerstok, joint, reefer of sjekkie, dampen, paffen, smoken, bezen, blowen of schuiven, tabak om te pruimen, om sigaretten van te draaien, om te snuiven, met filter, hasjiesj of marihuana, tabaksfermentatie, tabakszak, tabakscultuur, gedroogde en bewerkte bladeren van het plantengeslacht Nicotiana gebruikt als genotmiddel, rookhol, rookhinder, sigarettenpapier, kettingroker, roken als een ketter, vuur en vloei!

Rookmien
[img align=right] http://www.innerned.com/images/peuk.gif [/img]
[i]”Rookverhalen”, een compilatie van hersenspinsels opgehoest tijdens het stoppen met roken in het najaar van 2001. Oftewel verhalen van een jonge dichter bij trekdrop en kaarslicht.[/i]

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

1 reactie

gast · 12 april 2003 op 21:02

[quote]gekoppeld aan een dikke van Dalen[/quote]

Ook gekoppeld, of liever ontkoppeld, maar in dezelfde trant.

Toiletteren. Bouten. Kakken. Kleien. Butteren. Een bruine jongen verdrinken. De bruine trui breien. Een anker uitwerpen. Een punt uit de rug drukken. De fax uit Darmstadt ontvangen. Omgekeerd eten. Bouterse op de trein zetten. Kopjes geven. De ruggegraat verlengen. De bruine teerling werpen.

Bron: Dunne VanDalen..

Groet Martijn.:-D

Geef een reactie

Avatar plaatshouder