“Het is zondag morgen. Ik ging met mijn bootje de stille oceaan op. Maar opeens kwam er een storm op zee mijn boot sloeg om en ging stuk. Ik dreef in de oceaan. Ik zag een eiland en zwom erop af en ik zag een bord met in heroglieven geschreven ONBEWOONT EILAND ZALZIVIAR. Ik zwom naar het strand van zalziviar ik was uit gehongert. Ik schudde aan een kokosnotenboom maar toen ik dacht dat er een kokosnoot uit viel viel er een zak toffees uit de boom. Ik at hem helemaal.op. Toen ik omhoog keek zag ik dat de bladeren grote winegums waren en de stam was van trekdrop. Toen ik verder liep kwam ik nog meer van deze bomen tegen. De zon was een teoverbal. Ik kwam een boot van chokolade tegen en vaarde terug naar huis.” [Sebastiaan Hidding, 12 jaar]

Nee, ik zit niet aan de LSD, niet aan de speed, en gebruik zelfs geen gras. Geen haar op mijn hoofd die nog denkt aan sigaret roken, kauwen, pruimen of zuigen. Nee, het gaat goed. Zelfs na de (verwachtte) terugval blijf ik rookvrij. Sinds 22 oktober, dus ik tel slechts de maanden op de vingers van 1 hand. Op de jaren moet ik dus nog wachten tot 22 april 2002. Ook dat zal ik vast redden. Nee, beter denk ik aan vakantiebestemmingen zoals Zalziviar of Tenerife. Zonovergoten en ruim voorzien van trekdrop.

Helaas heb ik nog geen winteroord ontdekt waar denneboomstammen bestaan uit trekdrop. Ik kan natuurlijk overwegen om op mijn ski-latten ‘Glycyrrhiza glabra’ te kweken, maar ik vrees dat de tijd dat niet meer toelaat. Misschien kan ik toch beter kanaries uitpersen op Tenerife (?!).

Dronken Frits stapt bij Marie in bed en vraagt:
‘Marie, heeft een citroen pootjes?’
Marie antwoordt:
‘Frits, ga slapen, je bent dronken … en het is laat!’
Frits:
‘Marie, ik moet het echt weten … heeft een citroen pootjes?’
Marie:
‘Nee Frits, een citroen heeft geen pootjes!!! … en ga nu alsjeblief slapen!!!
Frits:
‘Ai … Marie, dan vrees ik dat ik zojuist de kanarie heb uitgeperst …!!!’

Trekdrop:
De belangrijkste grondstoffen die nodig zijn voor het maken van trekdrop zijn stroop, suiker en zoethoutwortel (=blokdrop). Deze zoethoutwortel zorgt voor de lekkere dropsmaak. Trekdrop is een typisch Hollandse drop. Het heeft een zoete milde smaak. Als je aan de uiteinden van het dropje trekt kun je het langer maken.
Blokdrop is het ingedikte extract van zoethout. Zoethout is de gedroogde wortelstok van de plant Glycyrrhiza glabra. Het gewas komt vooral voor in subtropische gebieden, zowel in het wild en als cultuurgewas.

Rookmien
[img align=right] http://www.innerned.com/images/peuk.gif [/img]
[i]”Rookverhalen”, een compilatie van hersenspinsels opgehoest tijdens het stoppen met roken in het najaar van 2001. Oftewel verhalen van een jonge dichter bij trekdrop en kaarslicht.[/i]

Categorieën: Vervolg verhalen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

1 reactie

Kobus · 4 mei 2003 op 11:10

[quote]‘Ai … Marie, dan vrees ik dat ik zojuist de kanarie heb uitgeperst …!!!’[/quote]

Het begint er steeds meer op te lijken dat het mensenras vergeven is van de kattengenen.
Ook het gras eten klinkt mij bekend in de oren.

Of hoort dat kattengespin bij de afkickverschijnselen ?

Afzender Dorus (de je weet wel kat van Kobus)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder