Mijn vriend Bert heeft een probleem, niet met zijn eigen dekdel of zo maar met zijn buurman. Zijn buurman is volgens hem, een ranzige aambeienschoffelaar, anusbuisvergruizer en reetridder, in normale taal zouden wij zo iemand een homoseksueel noemen. Sinds de man naast hem is komen wonen, heeft zijn homofobie ernstige vormen aangenomen. Alleen al als de buurman naar hem kijkt gaat hij zich een uur of drie douchen.

“R@@F, ik wordt lijp van die reetofiel hiernaast. Hij kijkt elke keer op zo een rare manier naar me, dat het een beetje eng aan het worden is. Hij zou toch geen gekke dingen in zijn hoofd halen hé, want ik vermoord hem als hij avances maakt naar mij.”
“Luister nou die ruigjetser, die wil jou nog niet neuken met de lul van prins Bernhard en als je de verhalen moet geloven is die al aardig versleten zo langzamerhand. Dus maak jij je nou maar niet zo druk, dan komt het best wel in orde! Heb je de man überhaupt ooit wel eens een kans gegeven, misschien is hij wel heel aardig. Weet je bijvoorbeeld al wat de man voor werk doet?”
“Ja schilder ofzo. Hij gaat altijd met een witte overal naar zijn werk dus… En nee, ik wil geen praatje met hem maken, ‘k wil niks hij moet gewoon ver uit mijn buurt blijven!!”

Bert is zóó bang om in aanraking te komen met, volgens hem, DE ‘homobacterie’ dat hij, toen hij per ongeluk zijn auto tegen de auto van de buurman aanreed tijdens het parkeren, zijn auto meteen weg heeft laten takelen en hem van binnen en van buiten heeft laten reinigen en zandstralen om alle mogelijke ‘Homobacillen’ grondig te laten verwijderen.

Ik kom bij Bert aan en zie dat hij grote, houten platen in zijn doorzon woning aan het sjouwen is.
“Kist voor je schoonmoedertje aan het maken?”
“Nee, drollendeuker! Ik ben een blindering aan het aanbrengen in de tuin.”

Wat is nou de bedoeling, Greet, de vriendin van Bert, is zwanger en volgens de pret echo wordt het een jongetje. En hij gelooft heilig dat als er teveel wordt gekeken door homo’s, naar de zwangere buik van zijn vriendin, het wel eens van ernstige invloed zou kunnen zijn op de seksuele geaardheid van zijn nog ongeboren zoon. Dus hij zorgt dat er geen ‘inkijk’ meer is vanaf ‘Homoland’, door zijn eigen Hetero muur aan te brengen.
Hoe fobisch hij is, blijkt wel uit het feit dat hij Greet de laatste 5 maanden al zóveel mannelijk hormonen aan het verstrekken is, dat zij nu inmiddels staand kan pissen en een baard heeft waar die Osama jaloers op zou zijn. Maar dat maakt Bertje niks uit, als zijn zoon maar een grote stoere macho wordt en een échte kerel , net als hij zelf.

Bert belt me op: “R@@@@F!!! Ze gaat bevallen, kom naar het ziekenhuis, dan kan jij ook de geboorte aanschouwen van de meest mannelijk hetero van het westelijk halfrond.”
Nu is dit Bert’s eerste kind en natuurlijk begrijp ik zijn enthousiasme. Dus haast me daarheen en bij binnenkomst loopt Bert dusdanig te ijsberen dat het linoleum al slijtage plekken begint te krijgen.
“En?” “Ze is bezig man, het kan er elk moment zijn.”
We horen een geschreeuw en daarna het gehuil van een baby,
“Daar is hij!” roept Bertje verrukt. Een van de zusters komt naar buiten en zegt; “Heren, u kunt komen kijken, maar de Dokter is nog even bezig met de baby.”
Bij binnenkomst ziet Bertje dat de dokter in kwestie zijn eigen Homofiele buurman is. Ik zie dat hij begint te wankelen op zijn benen en hevig schrikt. “Luistert Bert”, bijt ik hem toe “…laat die man gewoon zijn werk doen…Homo’s worden zo geboren, lul en niet gemaakt door aanraking van een andere homo.”
We gaan beiden kijken hoe de ‘buurman’ de kleine onderzoekt.
“Mag ik hem al vasthouden?” vraagt Bert ongeduldig. “Ja zo, eerst nog de temperatuur opnemen en dan zijn we klaar, hij zal wel gaan huilen tijdens dat temperaturen, want dat vinden baby’s nooit zo leuk, dus niet schrikken hè?”

De Dokter pakt een hachelijk, grote thermometer en steekt deze erg hard in de reet van Berts zoontje, waarop het ventje geen kik geeft, sterker nog er verschijnt een gelukzalige glimlach van oor tot oor op het gezicht van het ventje. Bert kijkt mij hierdoor geschokt aan…”R@@F, het zou toch geen…………..”
ToT Onzin
R@@F ©


R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

7 reacties

Martijn · 9 maart 2003 op 10:15

Ik heb 5 populaire synoniemen voor Homoseksueel kunnen vinden in je column.

Namelijk:
‘Ranzige aambeienschoffelaar, anusbuisvergruizer, reetridder, reetofiel en ruigjetser’.

En dan toch een duidelijke boodschap neerzetten.
Knap!

Groet Martijn.:-D

Ps. Wat is dat ander woord voor synoniem ook al weer?:-?

Kees Schilder · 9 maart 2003 op 13:29

Zeg raaf, die Bert is bij mijn weten toch ook een anustoerist? Woont die al niet jaren met die andere damronderzoeker? kom hoe heet ie ook alweer? Ernie?? Die wonen toch naast jou en Pino? 😀
Lachen weer,Raaf!
groet
paco

gast · 12 maart 2003 op 16:50

Lachen kerel!!!
BRAM 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Tasz · 26 december 2003 op 10:56

Aangezien ik nog maar kort lid ben van Column X lees ik deze column nu pas. Gaaf geschreven, vooral de laatste zin vind ik een goede afsluiter.

Tasz

DonDiego · 13 mei 2004 op 11:50

Heel sterk neergezet!

vanlidt · 15 september 2004 op 21:49

Je interpunctie is van lik-me-reet, om maar even in dezelfde sfeer te blijven. Drollendeuker kende ik nog niet en verder heb ik me rotgelachen, zoals altijd 😀 😀 😀 😀 😀

Resie · 11 november 2004 op 13:35

Wist je dat mensen die homofobisch zijn, eigenlijk doodsbang zijn voor hun eigen gevoelens? Als je snapt wat ik bedoel…

Heel goed geschreven, ik zat schaterlachend achter mijn computer tijdens het lezen van deze column. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder