Salomon Kalou, speler van Feyenoord (voor de er-is-voetbal-op-tv-op-woensdagavond-maar-ik-houd-niet-van-voetbal-dus-ik-kijk-maar-naar-een-RTL-4-film-) mensen die niet weten wie hij is, krijgt geen versnelde procedure om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Aldus onze Rita Verdonk, nee ik ga niet uitleggen wie zij is. Haar antwoord was, dat de beste heer niet lang genoeg in Nederland verblijft en dat hij nog niet goed genoeg is ingeburgerd. Nou, dat lijken me de juiste criteria om een dergelijke zaak te beslissen. Toch? Ok, zaak gedaan, volgend dossier. Nee, niet helemaal.

We zijn er nog lang niet, anders was dit wel een heel korte column. Hij tekende beroep aan, want hij wil snel zijn paspoort. Om met het Nederlands elftal op het WK te verschijnen. We laten de mogelijkheid buiten beschouwing dat hij Nederlander wil worden om zo zijn vrouw over te laten komen of dat hij, zodra hij de Nederlandse nationaliteit heeft, stopt met voetballen en in de uitkering gaat zitten. Want dat kan in theorie zelfs ook nog. Het grootste probleem zit hem in het feit dat een Nederlandse nationaliteit voor Kalou niet bijdraagt tot een betere Nederlandse samenleving. Nou, misschien gaat de koopkracht wel vooruit met Kalou als nieuwe Nederlander. Of misschien gaan de zaken tussen Nederland en China wel veel beter als Kalou Nederlander is. Als hij in het Nederlands elftal komt, zullen we misschien wel verder komen en dat is weer wel zeker goed voor de Nederlandse economie.

Van Basten zei dat Kalou op een basisplaats kan rekenen als hij het kleine donkerrode boekje (a.k.a. paspoort). Dat is toch discriminatie? Elke voetballer moet zich bewijzen en hard werken voor een basisplaats en hij komt er zomaar in? Misschien zei van Basten dat, omdat hij Rita Verdonk wel een beetje kent en omdat hij weet dat ze hem toch geen Nederlands paspoort zal geven. Aan de andere kant is het allemaal niet zo erg; hij kan ook per ongeluk geblesseerd raken tijdens een training. Dan lost het probleem zich vanzelf op. Of andere spitsen, Nederland heeft er meer dan genoeg, zouden hem kunnen laten uitschakelen. Niet door een huurmoordenaar, nee! Door….hm….iemand als…Boateng? Ja, niet te veel concurrentie hè?

Doet me trouwens denken aan een oude mythe. Op een dag werden twee mensen (een voetbaltrainer en een minster voor de rechter gebracht die beiden een zelfde voetballer betwistten. De wijze vorst liet een scherprechter komen en zei: “Aangezien u beide deze voetballer wilt bezitten, zal ik het rechtvaardig in tweeën laten delen. Beul, hak met uw zwaard het kind in tweeën!” Hoe het verhaal af liep, is nooit bekend geworden.

Ok stel, stel je nou dat hij inderdaad in het Nederlands elftal komt, wil je dat wel? Hij kan een eigen doelpunt maken. Hij kan eigen spelers blesseren. En wat als hij het verprutst, dan komt hij nooit meer in het Nederlands eftal. En dan ook niet meer in het elftal van zijn vaderland, Ivoorkust. En wat zal er dan met onze Rita Verdonk gebeuren? WK finale Duitsland –Nederland , laatste minuut 0-0 en Kalou maakt hands in het eigen strafschopgebied. Penalty tegen! Dan is er geen referendum nodig om te kijken of het volk Rita Verdonk wil houden. Nee, misschien heeft Verdonk dit ook al allemaal bedacht en wilt ze eventuele rampscenario’s voorkomen. Maar wat blijkt nu? Nederland zit in dezelfde groep als Ivoorkust! Straks wordt hij geen Nederlander en gaat hij met Ivoorkust naar het WK. Dan schakelt hij Nederland uit! Kan je hem beter neutraliseren en desnoods op de bank laten zitten. Vrouwen en kinderen eerst. Misschien heeft Verdonk ook geheime info over asielzoekers doorgespeeld naar de autoriteiten van Ivoorkust. Of en dat is nog veel erger. Kalou wist dit allemaal en wil Ivoorkust eens even flink dollen op het WK. Hij is een Afrikaan dus…voodoo? Neutraliseer die Kalou maar snel, een beetje voodoo kan ons misschien wel aan de wereldbeker helpen.

Geniet van het leven,
Zantoz


1 reactie

Mup · 25 december 2005 op 18:49

Je column geeft goed het hele stomme geneuzel van de politiek in deze waar. Enerzijds baal ik er van, dat dit in het nieuws komt, omdat de man een niet onverdienstelijke voetballer is, (volgens van Basten, kan ik niet over oordelen) en anderzijds hoop ik dat het positief uitpakt, dat er weer wat aandacht aan het asielbeleid geschonken wordt,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder