Wedden dat de ‘SAS-dag’ en ‘Sonja Bakkeren’ aan ’t einde van ‘t jaar in de DIKKE van Dale staan?
Iedereen kent de inmiddels stinkend rijke, super slanke gewichtsconsulente Sonja Bakker wel. En net zoveel mensen kennen wel iemand die heel wat kilo’s kwijt is geraakt dankzij ’t dieet van deze mevrouw…
Ik heb ook alm een tijdje een stuk of wat van die afgevallen mensen in m’n omgeving rondlopen. En meeloperig als ik ben besloot ik ook te gaan ‘Sonja Bakkeren’. Daar stond ik dan, in de enige broek waarin ik nog enigszins slank lijk, op de afvalboekenafdeling van de V&D. Ik heb eigenlijk nooit geweten dat er daar zoveel van bestonden. (die afvalboeken dan hè, dat er meerdere V&D’s zijn ben ik al ’n tijdje achter!) Ik was op zoek naar ’t boek van Sonja , maar de titel ‘Drink je slank’ van ene meneer F. Frantzen sprak me ook wel aan moet ik eerlijk toegeven!

Ik bladerde wat door ‘bereik je ideale gewicht’ en besloot ’t mee te nemen. Vooral de SAS-dag (SAS staat voor Schijt Aan Sonja en betekent dat je mag eten wat je wil..) sprak me wel aan. Terwijl ik me afvroeg of SAS-weken ook toegestaan waren voegde een mede-klant zich bij me op de dikke-mensen-boeken-afdeling. Het was zo’n meisje dat nog net niet rondloopt met een T-shirt waarop staat ‘ik heb behalve een eetstoornis ook een minderwaardigheidscomplex’. (die shirtjes worden niet gemaakt omdat zoveel tekst nog niet in lettertype 8 op zo’n smal shirtje past)
Ze bekeek wat boeken en nam uiteindelijk ook het Sonja-boek mee.

Met een onzeker lachje liep ze naar de kassa en rekende het boek af. Stiekem bleef ik hopen dat ze ’t boek had gehaald om op ’n gezonde manier wat aan te komen… Maar ’t modetijdschrift met wat nog magerdere meiden op de voorkant dat ze ook kocht nam die hoop grotendeels weg. Net kapstokken die grieten, alleen heeft mijn kapstok nog meer uitstraling!

Best walgelijk eigenlijk, dat iedereen zo geobsedeerd aan ’t lijnen is. Daaraan denkend leg ik ’t boek op de balie en opeens vind ik mezelf behoorlijk stom… In de spiegeling van de etalageruit zie ik mezelf staan in m’n slankmakende broek en de verkoper vraagt:
– ‘Dus dit wordt ‘t?’

lachend antwoord ik:
– ‘Nee, doet u mij maar zo’n zakje drop!’


9 reacties

Arne · 7 maart 2007 op 20:09

😆 😆

leuk verhaal zeg Swing..:-)
Doe mij ook maar een SAS dag… 😀

Ronaldjecas · 7 maart 2007 op 20:13

Voor mij is het iedere dag SAS dag! :lach:

arta · 7 maart 2007 op 20:19

Leuk geschreven!
Wel jammer, twee Sonja’s op één dag, maar dat kon jij natuurlijk ook niet weten!!
Welkom op CX!
🙂

pally · 7 maart 2007 op 21:49

een thema-column vandaag?
Nou ja , de SAS is nieuw voor mij ,maar dat deed ik alle dagen al. En smikkel jij maar lekker dropjes! 😀

Pally

pepe · 7 maart 2007 op 22:41

[quote]lachend antwoord ik:
– ‘Nee, doet u mij maar zo’n zakje drop!’[/quote]

😆 Geweldig!!! Welkom

Jaren als kapstok door het leven gegaan, is het mij eindelijk gelukt wat kilo’tjes te sparen en ik blijf lekker SAS-sen.

WritersBlocq · 7 maart 2007 op 23:22

Wat een ramp! SAS’en, ik hoor aan de lynchtafel op werk niet anders en vind het net zo erg als je grammatica en verzuim van ffF7 oftewel spellingcontrole 😮

DreamOn · 8 maart 2007 op 00:04

Welkom op cx! 😀 (Dit zinnetje blijf ik typen de laatste paar weken, een ware baby-boom op cx).

Je uitsmijter vind ik leuk. Laat ik positief beginnen.
Maar: qua stijl, spelling, enz. kan het wel wat beter hoor!
Veel tussen haakjes, veel streepjes, veel uitleg, veel woordjes verkeerd:
Let daar de volgende keer even op!
Humor heb je genoeg, dat weet ik zeker.
Groetjes DO

Swing · 8 maart 2007 op 16:43

Ben ’t eigenlijk wel met je eens.
Sonja en diepgang gaan niet echt samen en ’t is natuurlijk al een aardig uitgekauwd onderwerp. Grammatica en spelling zal ik in vervolg beter op letten. Ik had dit nooit nagelezen, omdat ik van mezelf weet dat ik dan meteen álles wis. (nu niet meteen zeggen ‘dat was beter geweest!’ 😉 )

Ik vraag me af waar je werkt… een lynchtafel, toe maar 🙄

iedereen trouwens bedankt voor de reacties! 🙂

Joy · 8 maart 2007 op 21:25

Whaaaaahhh Sonja en Dropjes, Ik kies voor het laatste…… 😆

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder