Zomaar een zonnige maandag in mei en ik heb een heerlijk ontspannen dagje in de sauna voor mezelf in de planning. Heerlijk zweten en daarna een plons in het koude water, dat is toch iets waar ik elke keer weer lekker van bijkom na een paar drukke weken. En druk waren die weken wel moet ik eerlijk bekennen, want de spanning van de wedstrijden die ons net dat ene puntje moesten bezorgen. Toen dat puntje er dan eindelijk was en Foppe onze vader voor de allerlaatste keer in het Abe Lenstra stadion op de bank zat waren er weer andere zaken die ervoor zorgden dat ik even tot het naadje ging! We hebben gefeest, gezongen en gezopen, dus dan kan je wel stellen dat een sabbatical in de sauna geen overbodige luxe is.

Maar laat ik jullie niet verder vermoeien met verhalen over voetbal, Foppe en het Friese Haagje. Ik ging dus naar de Sauna om eens even heerlijk ontspannen in mijn blote kont door een groen omzoomde tuin te dartelen. Achter mij hoorde ik een aantal 65 plussers over hun ervaringen in een parenclub vertellen. Het is net alsof ik dat soort gesprekken altijd om me heen hoor op de momenten dat ik juist een keer niet aan seks wil denken.

De mannen waren luidkeels in gesprek over de laatste avond van de maand, wanneer het het thema sexperience blijkt te zijn. Volgens de mannen mag je op die dagen alles doen wat normaal gesproken alleen op zolder mag. Terwijl ik stiekem in mezelf moest lachen om de onderwerpen die deze mannen bespraken zag ik ineens een bekend gezicht voorbij wandelen.

Ik moest even diep nadenken wie die man nou ook alweer was, maar mijn gedachten dwaalden steeds even af naar de groep oversekste bejaarden achter mij. “Kom op pleuro! Focus!” sprak ik mezelf toe. Ik nam de kenmerken van deze man even in mij op. Dikke buik, bloot lopend met een boze blik. Grijs borstelhaar en een kleine penispiemel. In zijn bilnaad hing een rode kaart! Dat kon maar één persoon zijn nl. Roelof Luinge!!!! Ik lachte me een kriek toen ik het in de gaten had.

Nu ga ik natuurlijk nooit zonder camera van huis, want je weet immers nooit wat je onderweg op de 52ste breedtegraad tegenkomt! Ik stuurde eerst even een smsje naar een goede vriend van me, die net zo’n gloeiende hekel aan Roelof heeft als ik. Ik kreeg gelijk een berichtje terug, met de vraag of hij een grote of een kleintje heeft. Zoals alle mensen die een sauna bezoeken vertel ik de twijfelaars altijd dat men in de sauna niet op elkanders geslachtsdelen let, maar in dit geval wilde ik graag even een uitzondering maken.

Ik stuurde een berichtje terug, dat Roelof een kleintje heeft met een pukkel erop! Ondertussen ging ik snel op zoek in mijn tas naar mijn camera, want dit moest ik natuurlijk vastleggen! Roelof was intussen in een geanimeerd gesprek met een aantal andere mannen, en ik vroeg me af of er misschien een personeelsfeestje van de KNVB aan de gang was.

Ik bedacht een ingenieus plan waarmee ik mijn club natuurlijk een grote dienst zou kunnen bewijzen (je bent supporter of niet toch?) Ik maakte een aantal mooie plaatjes van Roelof, die totaal niks in de gaten had. En thuis aangekomen heb ik ze gelijk online verzonden via de online fotoservice.

Volgend seizoen wanneer Roelof weer een aantal wedstrijden gaat fluiten voor mijn club, zal ik ze hem met een grote knipoog cadeau doen. Één voor één natuurlijk… en dan?? Dan worden wij kampioen van Nederland!!!!


9 reacties

Mosje · 22 mei 2004 op 17:38

Ik was voornemens om binnenkort eens een keer met je naar de sauna te gaan, maar bij nader inzien…. voor ik het weet sta ik op internet…

Hans · 23 mei 2004 op 03:27

Voetbal heb ik niets mee. Met kampioenen (het woord oen zit er al in, heb ik ook al niets. Maar Heerenveen zou ik het nog gunnen ook. Op één voorwaarde dan wel: het kampioenschap moeten ze dan wel aan Foppe opdragen. Deze trainer is werkelijk een zeer innemende en vertederende trainer!

Louise · 23 mei 2004 op 10:24

Hm, de sauna hè? Ik zou er bóeken over kunnen schrijven 😛

sally · 23 mei 2004 op 18:20

Waar zat die pukkel?
Sally

Ma3anne · 23 mei 2004 op 20:03

Vanuit jouw perspectief gezien, wordt voetbal steeds leuker. Nog effe en ik zit met een oranje pet op voor de TV bij de EK. 😀

pleuro · 23 mei 2004 op 23:44

[quote]Waar zat die pukkel?[/quote]

Op zijn penispiemel 😀 😀 😀

Eftee · 24 mei 2004 op 01:02

Whahaha en dan word je uitgenodigd bij Harry Mens. Ik hoop dat je daarna nog jaren columns kunt schrijven. 😀

pleuro · 24 mei 2004 op 11:31

Voor de minder voetbalvaliden onder ons…. ff een plaatje om jezelf een kleine voorstelling te maken van good old Roelof….

[img]http://www.azfanpage.nl/paginas/actueel/pics/luinge2.jpg[/img]

Kopiën van mijn digitale beelden liggen inmiddels in de safe te wachten 😀 😀

WritersBlocq · 11 oktober 2005 op 22:19

doe je het altijd safe?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder