Welke vrouwen zijn mooi ?

In Rubens’ tijd waren mollige vrouwen het schoonheidsideaal, en in het keizerlijk China waren kleine voetjes het toppunt van sex appeal.
Zelfs in deze eeuw nog is een dikke kont het schoonheidsideaal van sommige Afrikaanse stammen. Schoonheid, wie bepaalt dat ? Hollywood en de media natuurlijk.

De mannen en vrouwen die over de rode loper van de Oscars en andere Awards lopen weerspiegelen enkel het Amerikaanse Hollywood.
De mens is zo geïndoctrineerd door elke dag weer dezelfde Barbie-achtige vrouwen te zien in de media dat haast iedereen slaafs dit Hollywoodmodel volgt.

Toch lijkt er een nieuwe trend op komst te zijn die hier en daar al te zien is. Om die trend op gang te trekken volstaat het dat een paar avontuurlijke geesten de gok wagen en iemand promoten die nu eens niet beantwoordt aan het heersende ideaal.

Zo’n iemand is de jonge Poolse Daga Ziober. Zij heeft dit jaar al 66 maal als model op de catwalk gelopen voor de beroemdste mode-ontwerpers, en zij promoot een ander soort schoonheid. Miss Ziober heeft namelijk flaporen als van een hertejong.

Een Hollywoodmeisje met oren die zo triomfantelijk en uitdagend van haar hoofd flappen, zou naar de plastisch chirurg rennen. Daga Ziober niet. Zij is trots op haar uiterlijk. En zij is werkelijk mooi. Kijk maar bij YouTube hoe zij op de catwalk loopt : http://www.youtube.com/watch?v=jIcD0Bq880A

Lang geleden verplichtten de filmmakers van Hollywood acteurs zoals Clark Gable en zangers zoals Bing Crosby om hun flaporen met een beetje lijm tegen hun hoofd te plakken. Die tijd lijkt voorbij, nu de Amerikanen met Obama een president met flaporen hebben.

Mij lijkt het dat de tijdsgeest er op vooruit gaat. We leren onszelf te herwaarderen zonder te luisteren naar de oekazes van Hollywood.


6 reacties

Libelle · 26 december 2011 op 08:49

Ik ben genegen om direct op de inhoud in te gaan.
Maar dan vergeet ik om te zeggen, dat deze column m.i. perfect is geschreven. Als je flaporen én een dikke kont hebt, dan mag je de catwalk alleen maar stofzuigen, vrees ik.

arta · 26 december 2011 op 11:02

Een sympatiek stuk, goed geschreven, enne… Tja, ze heeft écht oren, die bijna buitenaards aandoen in sommige settings, maar het neemt inderdaad geen schoonheid weg…

Marja · 26 december 2011 op 22:37

Een elfje. Mooi geschreven.

pally · 27 december 2011 op 11:08

Mooi stukje, Wayan! Een sympathiek pleidooi voor het eigene van een mens, en niet die standaard levenloze ‘schoonheid’, :wave:

groet van Pally

Harrie · 27 december 2011 op 12:00

Welke vrouwen zijn mooi ?

All calendar girls of course …

Jong en oud.

LouisP · 27 december 2011 op 21:34

Ik verschrok een beetje toen ik ze voor het eerst zag. Direct daarna werd ik er vrolijk van. Alsof er iets brak, een houten plankje of zo. Het is een prachtige vrouw. Ik zou het wel vreemd vinden mocht ze juist succes hebben door die oren, die mooie oren trouwens. Ik denk dat mocht ik op haar verliefd zijn ik haar heel erg mooi, en bijzonder, zou vinden, en haar oortjes prachtig gewoon!
Een bijzonder stukje nieuws heb je hier gebracht!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder