Weet je, Froukje, je lijkt echt sprekend op mijn hond! Maar ik heb liever dat je je bek houdt! Want ik vrees dat de kwaliteit van wat de televisie uitzendt de komende weken nóg verder zal dalen. Sommige familienamen groeiden uit tot een begrip. Hooligan. Tokkie. Nieuwe stam aan deze loot: De Both. Een De Both is een mediaverslaafde randdebiel. En, Froukje, wat is het verband tussen jou en seniorenkorting? Beiden gaan over hoogbejaard publiek. Vol trots liet je weten dat er in je nog zo jonge leven reeds een man of twintig jouw geheime liefdeskanaal zijn binnen gegaan. Geheim? Publiek geheim, zul je bedoelen. Maar wat kan mij dat nou schelen, dat je in een dronken bui blijkbaar met de halve straat hebt liggen wippen? Leuke straatnaam trouwens, in de Kastelenwijk te Amsterdam-Buitenveldert: Wippensteijn…

En nu schitter je in het nieuwe programma op RTL-4: “Wie wordt de man van Froukje?” RTL-4, dat is die zender die toch al tamelijk onder vuur ligt door al die belspelletjes waarin de kluit grotelijks belazerd wordt. Waarin je zogenaamd kans maakt op een fortuin door de twee ontbrekende letters in te vullen in de woorden **sodemieterd, **bonderd en **lazerd. Programma’s waarin je hardnekkig wordt wijsgemaakt dat 2000 euro het zelfde is als 5000 gulden… Programma’s die het schoolvoorbeeld zijn van een mislukt gevalletje zelfregulering… Weet je wat een leuke naam is voor zo’n belprogramma? “Opgelicht”. Maar ja, die titel is al bij de TROS in gebruik. Maar goed: jij gaat op TV in een studio vol bejaard klapvee je levenspartner uitzoeken. Ik ben razend benieuwd hoe Joop van der Ende daar nu weer een slaatje uit zal slaan. Moeten we straks SMS’en welke lul de leukste is? Die boekhouder uit Zoetermeer-Oost of die tegelzetter uit Lelystad? Doe mij een lol! Mag ik je trouwens een leuke titel aan de hand doen voor je volgende programma? “Froukje laat je naaien”!

Stomverbaasd bekeek ik de chaos op het station van mijn woonplaats. Het is een drukte van belang bij de loketten. Allemaal bejaarde mannetjes, opgewonden kwetterend achter hun rollator. “Die gaan naar de studio in Hilversum voor de opname van het nieuwe programma van Froukje,”dacht ik, “nou ja, zijn ze ook weer en dagje onder de pannen.” Maar nee hoor, de horde bejaarden wilde naar Duitsland. De treinkaartjes naar Keulen waren niet aan te slepen! Waarom? Een leuk voordeeltje voor opa.

Seniorenkorting! Dat is echt iets geweldigs. Bejaarden mogen van alles en nog wat voor pak ‘m beet de halve prijs. De roze strippenkaart voor bejaarde dames met blauw haar. Goedkope koffie in het barretje van de Gamma. Brillenwinkels waar je leeftijd het kortingspercentage bepaalt. Prachtig. Maar weet u wat de nieuwste trend is? Opa mag voor een prikkie naar de hoeren! Een Keuls bordeel biedt klanten van 66 jaar en ouder een korting van maar liefst 50% aan. De enige voorwaarde is dat de opa’s voor 5 uur komen. Want overdag hebben de meisjes toch niets te doen. De meeste klanten zitten dan nog op kantoor.

De samenleving is ontwricht. Met name in bejaardenoorden ziet het leven er opeens heel anders uit. Vooral overdag zijn de schema’s omgegooid. ’s Middags samen theedrinken in de cafetaria? Niets daarvan. Eenzame besjes die de mannelijke personeelsleden lastigvallen. Zelfs op straat sissen parmantig gewandelstokte dametjes mij termen toe als “lekker ding”en “geil beest”. Maar ik ben me van geen kwaad bewust. De figuurzaagclub in het bejaardenhuis is trouwens opgedoekt, maar de handwerkclub loopt als een tierelier. Alle dames punniken de eenzaamheid van zich af. Want opa is de hele middag foetsie.

Maar weet je, ik vind het eigenlijk wel een sympathieke gedachte. Een aardige temeier die tegen een zacht prijsje opa aan zijn gerief helpt. Een soort seniorenaftrek dus. Daarbij krijg ik vriendelijker gedachten dan bij Froukje de Both die haar hele hebben en houwen in de publiciteit gooit. Tsja, je bent misschien wel beter af met een leuke hoer voor half geld, dan gratis met een domme snol!


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

18 reacties

SIMBA · 22 maart 2007 op 08:22

Het is maar wat je gratis noemt….brr half Nederland kijkt mee, dat vind ik duur betaalde “liefde”. 😀

arta · 22 maart 2007 op 08:53

Dat promootje ook voor die serie: Mannen, reageer snel, anders zul je de hond in de Both vinden!
Leuke column, Driek!
🙂

Eddy Kielema · 22 maart 2007 op 11:24

Van veel BN-ers heb je geen idee waarom ze eigenlijk bekend zijn. Ze struinen alle party’s af en zijn in elk mogelijk tv-programma te zien, maar kunnen feitelijk helemaal niets. Froukje de Both is zo iemand. Als de media-aandacht enigszins verflauwt en de uitnodigingen voor feestjes minder worden, moet je iets anders verzinnen. De een zet een pikant filmpje van zichzelf op internet om de aandacht te trekken, de ander maakt een tv-programma over zichzelf. Froukje de Both is natuurlijk volstrekt niet geïnteresseerd in welke man dan ook, maar alleen in zichzelf.

DreamOn · 22 maart 2007 op 11:27

Leuke column, erg om gelachen 😀 en twee onderwerpen knap verweven met elkaar.
Ik heb de pilot-aflevering gezien van die Froukje de Hot, met mijn wenkbrauwen zo ongeveer onder mijn haargrens. En toen meteen besloten: hier ga ik geen tijd meer aan besteden, wat een onzin-programma weer!

Groetjes DO.

SIMBA · 22 maart 2007 op 11:41

@ DO: Heb je een pilot-aflevering nodig om tot die conclusie te komen? 😆

DreamOn · 22 maart 2007 op 11:54

@Simba: 😀 Tja… DO m en blond… 😀

Maarre sim….ik vind je opmerking wel een beetje Both…. 😆

SIMBA · 22 maart 2007 op 13:17

@DO: sorrie DO, het was inderdaad een beetje kort door de Both. 😀

pally · 22 maart 2007 op 15:03

Weer leuk geschreven ,Driek, Maar ik had toch wat moeite om het Froukje-gedoe en de opa’s als een geheel te zien.
Je hebt het wel aan elkaar gebreid, maar voor mij bleef het een wat rommelig breiwerk.
Toch gelachen , natuurlijk!

groet van Pally

Mup · 22 maart 2007 op 15:34

Mensen, wat heb ik het toch goed hier. Ik heb namelijk geen idee wat het programma inhoudt en wie de presentratise is, of waar ze voor staan. nergens voor, als ik het zo lees:-)

groet Mup.

Sofie · 22 maart 2007 op 18:14

Dus, als ik het goed begrijp, kan ik mijn man opgeven als aftrekpost bij de belasting?
😀

KawaSutra · 22 maart 2007 op 18:30

Ik ben het wel een beetje met Pally eens, het zijn eigenlijk twee columns achter elkaar, ook qua lengte.
Maar evenzogoed met plezier gelezen.

pepe · 22 maart 2007 op 20:52

Je hebt het weer leuk geschreven, al snap ik niks van een programma met Froukje de Both? Ik zou ook niet weten wie dat is.

[quote]De figuurzaagclub in het bejaardenhuis is trouwens opgedoekt, maar de handwerkclub loopt als een tierelier. Alle dames punniken de eenzaamheid van zich af. Want opa is de hele middag foetsie. [/quote]
😆

Prlwytskovsky · 22 maart 2007 op 22:30

Goh he, er is toch aardig wat te doen in die tehuizen. Mag je er ook roken?

DriekOplopers · 22 maart 2007 op 22:37

[quote]Goh he, er is toch aardig wat te doen in die tehuizen. Mag je er ook roken?[/quote]
Je kan kiezen tussen sigaren of pijpen!

DreamOn · 22 maart 2007 op 22:41

Nou, dan bekijken die ouwe mannetjes het maar…Ik wilde net mijn burgerplicht als vrijwilliger gaan vervullen, maar als ik niet eens een sigaretje mag opsteken!! :eh:

WritersBlocq · 22 maart 2007 op 22:41

[quote]En, Froukje, wat is het verband tussen jou en seniorenkorting? Beiden gaan over hoogbejaard publiek.[/quote]
Huh?

Voor jouw doen vind ik het slordig geschreven. Teveel zinnen beginnen met ‘Maar’ en ‘Want’. Dat schrijft wel makkelijk, maar ik vind het zo saai worden.
BTW: naar wat voor shit kijk jij dan 😕 Wel kijken en dan afzeiken, je lijkt wel een ouwe lul wahahaaaa, voor je ’t weet ben jij degene met die korting 😉

@ DO, de Driek-Foutenzoekster die nog nooit succes heeft gehad, zo las ik laatst:
ergens mist na een spatie tussen een punt en de nieuwe zin. Zoek hem op, en pak hem ermee!
En dan nog 1: of je ‘beiden’ gebruikt bij een persoon en een ding, betwijfel ik, maar ook die is voor jouw credit DO 😀

DriekOplopers · 22 maart 2007 op 22:46

[quote]En dan nog 1: of je ‘beiden’ gebruikt bij een persoon en een ding, betwijfel ik, (…) [/quote]

Allebei was inderdaad beter geweest, inderdaad…

DreamOn · 22 maart 2007 op 22:50

[quote]**bonderd [/quote]
Die ‘b’ moet dat een ‘d’ zijn Driek? 😀

[quote]van Froukje,”dacht ik[/quote]

Je hebt geluk, dat dit niemand is opgevallen. WB nog niet langs geweest? Zij had onmiddellijk gezien, dat hier toch duideljk een spatie ontbreekt… 😉

@WB: thanks voor de credit 😉
Ik hou mijn hart vast voor mijn nieuwste column…
Dus Driek: HET VIEL ERG MEE!!! 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder