Alsof New York gegarandeerd staat voor een flinke portie seks. Wat dacht je van mijn durp. Wij kunn’n er ok wat van! ‘t Is misschien niet de tijd van het jaar, maar ik zag pas alweer jonge eendjes lopen. Het komt waarschijnlijk door de aanhoudende hitte. Ik heb Karel5 en Martha8 ook alweer regelmatig bij elkaar gezien. Hoewel ik er echt geen nieuwe koei’n bij kan hebben, we hebben er al zat. Al die mest, we stink’n een uur in de wind. Ik zei nog tegen mijn man, boer Teun, die koei’n die wipp’n as konijnen. Hij zei: Bertha, m’n jong, ga kok’n. Dus dat deed ik dan maar. We hebben pas het varken geslacht, dus kunn’n weer even vooruit. We hebben der zat, die beesten fokk’n zichzelf nog’ns dood.

Die Teun van mij kan er ook wat van. “Bertha,” zei die “we moet’n denken an de kippen, als wij dood zijn, wie moeten ze voer’n? We moeten fokk’n voor ’n nageslacht.” En ik keek hem aan en zei: “Jij geil boertje van me, je kan het ook gewoon zegg’n als je zin in me hebt.” Hij verbleekte en draaide zich om. “K ga de geiten voer’n, ga eten koken”. Dus dat deed ik dan maar. Soms denk ik wel eens dat Teun mij ook ziet, zoals Karel5, Martha8 ziet. Even neuk’n voor het nageslacht. Ik zou ’t liefst vrijen zegg’n. Teun niet.

Om Teun te verassen had ik ’n mooi zwart lingeriesetje gekocht. Voor m’n doen heel opwindend. Ik ging languit op ’t bed liggen, ben’n gespreid, toen Teun binnenkwam. “Bertha, m’n jong, de koei’n zijn nog niet gemolk’n.” Toen zag hij me liggen en zei hij: “Ga wat aantrekken, Bertha. We fokk’n straks wel, ik wil eerst eten.”

Ik bewond’r haar niet, Carry Bradshaw in New York. Lev’n op het boerenland is veel opwindend’r. Sexy lingerie met wipp’nde koeien om je heen en boer Harm die vanaf de overkant van de wei glimlachend toekijkt. Laat Teun maar ete’n… ik ben even naar de buur’n.

Categorieën: Gein & Ongein

14 reacties

Raindog · 31 oktober 2005 op 18:08

Ik begrijp hier niet veel van om eerlijk te zijn maar heb toch zo’n donkerbruin vermoeden dat in onderstaande quote van de laatste alinea….

[quote]Ik bewond’r haar niet, Carry Bradshaw in New York. [/quote]

….een kapitale fout is geslopen waardoor het als geheel op hele losse schroeven is komen te staan. En daar benijd ik je niet om.

Trukie · 31 oktober 2005 op 18:13

Welk dialect, of welke cultuur probeer je hier mee aan te geven?

Geertje · 31 oktober 2005 op 22:45

[quote]Om Teun te verassen [/quote]

Gaat wel erg ver hoor op het boerenland! 😮

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Zie onder je stukje de reclame op deze site voor uitvaartpremies! 😕

Dees · 1 november 2005 op 09:31

Het idee is best geinig en getuigt van een portie creativiteit, het dialect komt alleen niet helemaal uit de verf… Het is geen Gronings, geen Drents, maar wat wel..?

wendy77 · 1 november 2005 op 10:03

Ook geen zeeuws in ieder geval 😛

Chantal · 1 november 2005 op 10:08

@ Raindog:
[quote]een kapitale fout[/quote]

Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt 😕 .

@ Iedereen: Wat het dialect betreft… ja, dat weet ik zelf eigenlijk ook niet 😳 . Nu ik het zo nalees op de site ben ik het wel met jullie eens dat ik dat beter anders had kunnen doen. 😀

Chantal · 1 november 2005 op 10:12

@ Geertje: [quote]Zie onder je stukje de reclame op deze site voor uitvaartpremies! [/quote]

😀 😀

wendy77 · 1 november 2005 op 10:22

@Chantal: Misschien dat Raindog nooit naar Sex and the City heeft gekeken en dat hij het daarom niet snapt. Misschien had je het in de inleiding iets duidelijker kunnen maken. Zelf had ik het aan de titel natuurlijk al gezien 😉

klungel · 1 november 2005 op 12:05

Ik heb blijkbaar hetzelfde kijkgedrag als Raindog, want ik snap um ook niet zo.

Chantal · 1 november 2005 op 12:12

@ Klungel en Raindog: Het was niet mijn bedoeling om een column te schrijven, die alleen begrijpelijk zou zijn voor Sex and the city-kijkers… Dit is ben ik bang toch gebeurd.

@ Wendy: Bedankt voor de uitleg! 🙂

Raindog · 1 november 2005 op 13:28

@Wendy; het karakter Mr. Big is op mij gebaseerd.

En Chantal, mijn aanname blijkt dus verkeerd. Shit, weer niet het slimste jongetje van de klas!

KawaSutra · 1 november 2005 op 19:29

Ik vind um best leuk hoor Chantal. En een beetje boers op z’n Hollands is ook leuk geprobeerd.
’t Is weer eens wat anders dan al die stadse fratsen. 😀

WritersBlocq · 1 november 2005 op 20:15

Ik vin em wel lùk, tis gewoon wat anders weejjuhwel.

Chantal · 2 november 2005 op 17:38

@ Kawa en WB: Dankjuuh 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder