Wat mag je wel met je ex en wat mag je niet meer met je ex? Stel jij en je ex zijn nog goede vrienden. Mag je dan nog het bed met hem delen als de sex goed is? Puur uit lust, bedoel ik. Val nou niet steil achter over, dat doen heel wat exen nog. Bij gebrek aan beter. Mijn ervaring: Foute boel! Want het is o zo gecompliceerd als hij nog van je houdt….. Ik leerde mijn ex kennen via een wederzijdse vriendin, die er heilig van overtuigd was dat ik perfect paste bij de beste vriend van mijn ex. Ik kreeg wat met zijn vriend, maar er was geen sprake van een relatie. We betitelden het beide met relatie-min of vriendschap-plus, waarbij de plus dus voor de sex stond en de min voor bindingsangst. Omdat hij me meer verdriet dan vreugde opleverde, dreef hij me recht in de armen van mijn ex. Deze was begripvol, lief en had wel aandacht voor me. Ik kreeg gevoelens voor hem, maar kon die gevoelens niet echt definiëren. Ik hield wel van hem, was ook verliefd, maar hij was het toch niet voor me.

Ik zette al kort een punt achter deze relatie, maar we bleven vrienden. We waren al goede vrienden van te voren, maar onze band was nog sterker geworden. Hij kon eigenlijk niet meer met die vriendschap omgaan, want hij was nog stapelgek op me. Dat wist ik wel. Hoewel hij het iedere dag glashard ontkende, waren de signalen overduidelijk. Zelfs voor een buitenstaander. Hij bleef volhouden dat ‘mijn verleden’ de reden was waarom het uit was gegaan. Hij gaf me zelfs voor mijn verjaardag een zelfhulpboekje met de toepasselijke titel ‘loslaten kun je leren’. Vaak heb ik gedacht om het hem terug te geven, want WIE kan hier niet loslaten?

Desondanks bleven we goede vrienden en gingen samen op vakantie. We gingen op de oude voet verder en als dat gebeurt, is de stap naar sex zo gezet. We spraken af om met elkaar naar bed te gaan als we daar behoefte aan hadden. We waren single, dus why not. Onze sex was goed en vertrouwd. Dat duurde nog een jaar, toen heb ik het contact verbroken, want hij kon er niet mee omgaan. Ik eigenlijk ook niet meer. Ik kwam emotioneel niet van hem los en dat belemmerde mij in het vinden van een nieuwe vriend. Hij was verslaafd aan een onmogelijke relatie.

Ik heb hem nog eenmaal duidelijk gemaakt dat ik van hem hield, maar dan op een vriendschappelijke manier. Hij wilde niet luisteren, dus moest ik het wel hard spelen en het hoge woord eruit gooien. Ik vertelde hem dat ik me nooit tot hem aangetrokken had gevoeld. Dat kostte mij veel moeite, want vaak wordt het opgevat als ‘ik vind jou lelijk’. Aantrekkingskracht begint meestal wel met het fysieke aspect, maar er komt toch veel meer bij kijken. Ik ken genoeg mooie aantrekkelijke mannen in mijn leven, maar wat heb je aan een mooie appel als hij rot is van binnen. Metaforisch gezien was hij voor mij een hele lekkere appel, maar ik moest er van af blijven, omdat ik er allergisch voor was.

We zagen en spraken elkaar maanden niet. Ik miste hem zeer. Dat bracht me in eerste instantie wel aan het twijfelen, maar ik kwam er al gauw achter dat ik zijn vriendschap miste. We hadden dezelfde humor en diepgang. We zaten met veel dingen op één lijn, dus voorzichtig nam ik weer contact met hem op. Nu hebben we regelmatig telefonisch contact, mailen we en spreken we af en toe wat af. Na 3 jaar kan ik concluderen dat hij nog steeds niet over me heen is. Dat laat hij ook merken. ‘IK’ was het voor hem. Hij heeft me niet voor niks ooit, zij het indirect, ten huwelijk gevraagd.

Hoe moeilijk en gecompliceerd deze vriendschap ook is, ik heb geleerd om er beter mee om te gaan en blijf hopen dat het hem op den duur ook zal lukken. Gister vroeg hij in een mailtje of ik mee wilde naar de sauna. Ik heb het afgewezen en hem duidelijk gemaakt dat ik dit soort dingen gewoon te intiem vind. Laatst las ik dat een boeiende ex gevaarlijk is. Als hij niet boeiend is, hoef je hem ook niet meer te zien. Pfff…. We zien wel waar het schip strand. We weten allebei dat we niet met elkaar kunnen en niet zonder elkaar. Ik hoop maar dat hij snel iemand anders vind, want dat verdient hij en dat gun ik hem ook van harte. Als dat gebeurt, dan laat ik hem definitief los. Iets wat ik geleerd heb uit zijn boek. Als hij dit wist, dan had hij me dat boek nooit cadeau gedaan. Als ik dit van te voren al wist, dan was hij nooit mijn ex geworden. Als we toch eens alles van te voren wisten….

Doei, (ben even een nieuw zelfhulpboek aan het schrijven: ‘EXEN, en alles wat je van te voren moet weten!) Loedertje XXX


5 reacties

deZwarteRidder · 5 december 2003 op 16:58

Loedertje … die had ik nog niet online gezien..
verheffende column, met diepgang.Relatieproblemen wie heeft/kent ze niet en het is daar waar woorden te kort schieten , in iedere taal, in iedere omstandigheid,bij iedere gelegenheid…omdat woorden niet kunnen verwoorden wat gevoelens duidelijk maken
nou ja misschien dat het lukt met muziek bijv. Feelings of nog beter…klassiek!!
Fijne column
Rich@Rd

godsgift · 6 december 2003 op 00:14

Ga voorzichtig om met het gevoel van een ander.
Dit verhaal ken ik al te goed.
Geloof me er zullen harten breken, die van hem of die van jou.
Misschien vind je het (onbewust) een behoorlijke ego trip dat hij nog zo gek op je is, kijk daar mee uit want wil je ook onbewust (bewust) zijn hart breken?
Als ik jou was nam ik afstand.

Kobus · 6 december 2003 op 18:07

Je hoort dit soort dingen wel vaker. Ook bij (ex)relaties die niet zo goed uit elkaar zijn gegaan.
Door het verdwijnen van de stress (je moet niks meer t.o.v. elkaar), lijkt het net of je juist beter met elkaar kunt opschieten als in het verleden. En dan is de ellende snel vergeten…
Maar pas inderdaad maar op.

Loedertje · 7 december 2003 op 21:12

Bedankt voor jullie advies en de waarschuwingen. Ik zal ze ter harte nemen. Het is en blijft een moeilijke kwestie. Of ik nu de vriendschap verbreek of aanhoud, het is nooit een win-winsituatie. De tijd zal het leren…….

Doei Loedertje XXX

gast · 9 november 2012 op 10:06

Recall me?”fountain of youth I so really like the way in which a appear is often altered through the scope of the lense. These photographs are timeless and many thanks towards the minor grain [url=http://www.isdress.org]flower girl dresses[/url] flower girl dresses . , the appear as although they might have already been taken from one more time. [url=http://www.isdress.org/Bridesmaid-Dresses.html]short bridesmaid dresses[/url] short bridesmaid dresses . They remind me of our photographers, Belathee. Just extraordinary. White silk Mikado and organza gown with jeweled neckline, about $3,950, by Birnbaum & Bullock. Sterling silverandgold link necklace [url=http://www.isdress.org]womens evening dress[/url] womens evening dress [url=http://www.isdress.org]simple bridal dresses[/url] simple bridal dresses , $950, by Scott Kay. White goldanddiamond initial necklace, $2 [url=http://www.isdress.org/Beach-Wedding-Dresses-Beach-Wedding-Dresses-147-top.html][img]http://www.isdress.org/images/thumbnails/beachweddingdresses/147_1531.jpg[/img][/url] . ,990, by Tacori. Ivory silk crinklechiffon halter dress with beading, about $2,800, by Shannon McLean Bridal. Sterlingsilver, whiteagate and pearl necklace, $1 [url=http://www.isdress.org]wholesale bridesmaid dresses[/url] wholesale bridesmaid dresses ,750; sterlingsilver, whiteagate and diamond ring, $1,400, both by David Yurman. White goldanddiamond bracelet, $1,095, by Lizzie Scheck. White goldanddiamond bangle, [url=http://www.isdress.org]little brides dresses[/url] little brides dresses . $8,440, by Roberto

Geef een reactie

Avatar plaatshouder