Johan Cruijff, een beroemde voetballer ‘wie’ ook bekend staat om zijn bijzondere uitspraken, heeft eens gezegd:
“Ieder nadeel hept ook ze voordeel.”

Vandaag is het niet zo druk in mijn winkel. Dat is aan de ene kant jammer, want ik hoor zo graag het “tinggg” geluid iedere keer als de la van de kassa opengaat. Aan de andere kant schiet ik lekker op met mijn reparaties en opdrachten en kan ik ondertussen naar de radio luisteren. “Mensen die veel gapen kunnen zich beter in een ander verplaatsen als mensen die niet veel gapen,” hoor ik op het ANP nieuws van elf uur.

Door wie zulke achterlijke onderzoeken worden gedaan, waarom, en wat wij daar mee moeten, wordt er niet bij verteld. Zo herinner ik mij een ander onderzoek: Mensen die overlijden na overmatig heroïne gebruik, zijn ooit begonnen met het roken van een jointje. De conclusie is dat het gebruik van wiet of hasj levensgevaarlijk is. Dat het tot het gebruik van harddrugs leidt en dus verboden zou moeten worden.

“Zo weet ik ze ook te verzinnen zeg.” Zonder dat ik gestudeerd heb en zonder onderzoek durf ik te stellen: De meeste mensen die bij het autorijden verongelukken, zijn ooit op een driewieler begonnen! Moeten nu alle driewielers uit de handel genomen worden? Een ander onderzoek wijst uit dat een muis die per dag de rook van meerdere jointjes inhaleert, snel heel erg ziek wordt en binnen een paar weken overlijd.

Ik zal die idiote onderzoekers eens uitnodigen voor een proefje van mij? Dan duw ik ze de wekelijkse behoefte aan vitamine C in de vorm van veertien sinaasappels binnen tien minuten door hun strot. Ik durf te wedden dat zij deze proef niet zullen overleven en zo zal ik bewijzen dat het gebruik van vitamine C levensgevaarlijk is.

Ach nee, bij nader inzien doe ik dat toch maar niet. Dan kunnen ze die belachelijke onderzoeken niet meer uitvoeren waar ik mij zo aan erger en dat zou jammer zijn, want dan kan ik er geen column over schrijven. Ik laat ze liever gewoon stikken.

Categorieën: Gein & Ongein

11 reacties

pepe · 7 januari 2008 op 18:13

Na het lezen van je titel dacht ik dat jij hondedrollen ofzo ging onderzoeken. :lach:

Maar je hebt wel gelijk nutteloze onderzoeken worden er te veel gedaan, maar je er aan ergeren is weer niet slim, dat veroorzaakt namelijk hartkwalen. Niet meer doen, lekker van je afschrijven dat lucht op.

Prlwytskovsky · 7 januari 2008 op 18:15

Die onderzoekjes lees ik dus in het kader van: welke commercieële belangen zitten eraan vast.
Vandaag ga je aan vitamine-C dood en volgende week wordt je er honderd mee.

Ooit ben ik begonnen met het wippen van één buurvrouw en toen werd het, door een veelvoud, onoverzichtelijk en nu heb ik niets; bud i’am happy!!!!!! 😆

arta · 7 januari 2008 op 19:14

[quote]“Mensen die veel gapen kunnen zich beter in een ander verplaatsen als mensen die niet veel gapen,” hoor ik op het ANP nieuws van elf uur. [/quote]
Hmm, dus op het moment dat iemand een verhaal zit te vertellen en de luisteraar bigint te gapen, is dat niet omdat het verhaal saai is, maar omdat diegene zich enorm in de ander aan het verplaatsen is?
Tja, die onderzoeken…Ik neem ze met een kilo zout… 😀

geertsjohn · 7 januari 2008 op 19:55

Eigenlijk nog best een inteligent ondezoek, al is de zin van de uitkomst me niet helemaal duidelijk. Maar het kan erger, echt waar: in mei 2007 zijn door een onderzoeksbureau in Detroit de resultaten gepresenteert van hoe verschillende insecten tegen mensen aan kijken.

Inderdaad, het is mooi columnvoer!

KawaSutra · 7 januari 2008 op 22:47

Je heb helemaal gelijk en daar hoef ik geen onderzoek voor te doen.

lisa-marie · 8 januari 2008 op 09:22

Zoals je al zei:” elk voordeel hep ze nadeel” 😀 😀

Mosje · 8 januari 2008 op 21:02

Een onderzoekje van een jaar of twee geleden:

Een Duits onderzoek onder 2253 automobilisten tussen de 20 en 50 jaar geeft aan dat mannelijke BMW-rijders het meest aan seks doen.

Met 2.2 keer per week als resultaat worden de BMW rijders gevolgd door Audi (2.1), Volkswagen (1.9), Ford (1.7) en Mercedes (1.6). Auto’s uit andere landen (dan Duitsland) zijn Italiaanse auto’s (2.0), Franse (1.9), Japanse (1.8), Zweedse (1.6) en Koreaanse auto’s (1.5).

Bij de vrouwen zijn de Franse auto’s het meest populair gevolgd door Audi en Italiaanse auto’s.

lagarto · 9 januari 2008 op 08:09

Staan de komma’s toch wel goed, Mosje?

Mup · 9 januari 2008 op 15:40

Leuk stuk, met een voor mij toch heel informatief onderzoekje aangehaald door Muzje, nu weet ik zeker dat ik ooit een oude cabrio BMW wil,

Groet Mup.

Grumpy-old · 9 januari 2008 op 18:29

As je niet schiet, ken je niet scoren.

Mooi gescoord met deze schijtcolumn 😆

Greetz
Grumpy

jmdeking · 10 januari 2008 op 13:10

[Quote]Zoals je al zei:” elk voordeel hep ze nadeel”[/quote]

Nee Lisa Marie, zoals johan cruijff dat zei.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder