Henk-Jan had zich dusdanig ingeleefd in zijn rol van Sinterklaas, dat hij op 6 december wakker werd in een achterbuurt van Madrid.

Op zich was zijn broer Jan-Henk, een hele goede Zwarte Piet, maar elk jaar kwam hij zo’n 25 procent schmink tekort om echt overtuigend te zijn .

Dat leverde elk jaar weer discussies op totdat Jan-Henk er die zaterdagavond achter kwam dat tegelijkertijd roken en plassen soms een pijnlijke combinatie kan zijn. Henk-Jan had toen acuut een nieuwe Piet nodig. ZIjn zus Henriette-Jantien, wilde dat wel maar Henk-Jan was van mening dat vrouwen geen Piet konden zijn. Bovendien was het algemeen bekend dat Henriette-Jantien alle kerstverlichting uit je tuin jatte als het nog geen 6 december was.

Uiteindelijk besloot Henk-Jan haar uit nood toch mee te nemen als Piet. Hij kreeg een uitnodiging om in Oost-Swaffeldam als Sint op te treden bij de plaatselijke vereniging voor het behoud van blauwe knopen. Wat hij niet wist, was dat in Oost-Swaffelingen de Sint jaarlijks feestelijk binnengehaald werd, en vervolgens poedelnaakt aan de andere kant het dorp uit geflikkerd.

Gelukkig was zijn Piet voor geen kleintje vervaard want wat niemand wist, was dat de manische Henriette-Jantien het ene jaar je tas vol chocolade gooide, maar een jaar later kwam ze dan met een mes achter je aan. En dit was het jaar van de tweede optie.

Het leverde Oost-Swaffeldam 23 gewonden op….en de eerste lokale Pietendiscussie..


van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

5 reacties

Nummer 22 · 5 december 2019 op 17:26

Niet helemaal correct waar van Gellekom! In west-Swaffeldam woont al 12.75 jaar geen enkele Piet. Sidney Portier, de laatste speelde jarenlang als portier in Den Linke Suipert, de kroeg van west- Swaffeldam, maar werd altijd zwart gemaakt door Gertrude Himmelhoch zum Kotzen, grafin von Sturm und Donnerwetter, waar ze moest vluchten omdat haar echtgenoot Graf von Tiergarten aus Trütlikken, haar met een hakbijl te lijf wilde gaan toen hij Gertrude ins Weinkeller geheel naakt betrapte met zichzelf. Gertrude , inmiddels 89 jaar werd door heel west-Swaffeldam (753 inwoners) elke 2e kerstdag geswaffeld dat zelfs de enige duitse herder Boris( 14 jaar) meedeed. Ach..

Mien · 6 december 2019 op 09:37

Wie is ook alweer die man die iedre avond zijn mijter afzet? Een muts, toch? In de ochtend neemt ie vervolgens zijn mijter weer aan, nog voordat wachtgeld wordt uitgekeerd. Uiteraard.

  van Gellekom · 6 december 2019 op 10:36

  En wat dacht je dan van Malle Pietje??? IS dat geen Piet. Oke hij is mal maar wel een Piet

  van Gellekom · 6 december 2019 op 10:36

  Dat is de weledele Piet, hoor je het NUMMER 22!!!!!, Dijkhof!!!!!!!!!!!

   Nummer 22 · 6 december 2019 op 14:00

   Aha waarde heer van Gellekom. Piet., Kanarie aangenaam kennis te maken en mijn overige Piet genoemden aan mij Kanarie Piet te lezen verteld. Friet van Piet in Benidorm ken ik niet. Piet van Sjaak dè vishandel uit Spakenburg e.o., ken ik ook niet. Piet van de Pienflet ken of is het.kon of kun ik ook niet, maar wel Piet D. dien brabantse 2e kamerlid als de neef van mijn oom Papagaaij en achterneef van de Paradijsvogel uit het grote boze VVD toeteraars bos. VVD? Vogels Voor Dijkhof tsja..

Geef een antwoord