Het was weer zover, sinterklaas zou ons dorp bezoeken en alle kinderen konden in gemeenschapshuis een verrassing afhalen. De ouders konden dan ondertussen onder het genot van een alcoholische versnapering het schouwspel gadeslaan. Een zaal gevuld met genetische wonderen der natuur, zelden zoveel kinderen gezien waar je meteen aan het uiterlijk kon zien van welke familietak ze afstanden. Maar wederom begin ik af te dwalen, van het thema wat ik wou aan stippen, namelijk een volle zak. Jazeker de zakken van die zwarte pieten waren helemaal gevuld met weer kleinere zakken met snoep en speelgoed. Er zaten zelfs lichtgevend mini vibrators bij, wat achteraf gewoon pennen bleken te zijn. Maar je begrijpt dat verschillende dames die al teveel aan de alcoholische versnaperingen hadden gezeten, hier interessante dingen mee kunnen doen, en de zwaar gedupeerde kinderen met een ongelofelijke blik zagen hoe hun moeder de pen helemaal in hun mond konden laten verdwijnen.

Jullie begrijpen het al, sinterklaasmiddag is een volksfeest, waar iedereen aan zijn trekken komt.
Later die avond zeg ik tegen mijn vrouw, het was weer een gezellige dag, en als jij de kinderen in bed stopt, dan ga ik nog terug naar “onze” kroeg kijken of de kinderen hun pennen al terug hebben gekregen.

………………….. niet geschikt voor ColumnX ……………………………….

Toen ik later die avond thuis kwam, zat mijn vrouw nog op de bank TV te kijken, met de zak snoep van mijn dochter de snoepjes op te eten die zij toch niet lust. Het feit dat ze nog TV zat te kijken was voor mij een teken dat ik niet te laat was, ik had namelijk gezegd dat ik maar een uurtje zou gaan.
En schat heb jij ook wat van sinterklaas gekregen, vraag ik haar? Nee, zegt ze, waarop ik zeg dat komt dan goed uit dan kun je nu met mijn “volle” zak spelen.

Ja, ja dat zijn dan van die uitspraken die je doet als je een pilsje gedronken hebt, maar ik moet zeggen de avond is toch noch spetterend geëindigd.:-D


5 reacties

Li · 30 november 2003 op 13:32

Ha, als ik mevrouw Godspeed was geweest, had ik de roe gepakt…:-o

Li

deZwarteRidder · 30 november 2003 op 19:55

Pjoei… het lijkt de sinterklaas persiflage van Jiskefet betreffende het sinterklaas feest..
babyboom in augustus 2004??
Rich@Rd

viking · 1 december 2003 op 10:28

mevrouw Godspeed is er nog vol van…

Kees Schilder · 1 december 2003 op 11:07

Zeg Li,Mevrouw Godspeet pakte toch ook de roede van Godspeet? of mis ik hier iets?

Li · 1 december 2003 op 12:40

O, ik dacht altijd dat Sinterklaas een staf had! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder