Zelf doet hij zijn mond niet open, dat doen anderen wel voor hem. Niet dat hij daar te lui voor is, hij kan het gewoon niet.
Vaak willen anderen dat hij heel veel eet, ze proppen het eten als het ware naar binnen.
Er zijn collega’s die het iets gemakkelijker hebben, zij kunnen in sommige gevallen kiezen wat ze wel en niet willen happen. Het is dus niet eerlijk verdeeld, maar hij kan er heel weinig aan doen, hij heeft maar te slikken wat hem door de strot wordt geduwd.
Leuk, verrassend, en gezellig uitziend voedsel maakt hem hongerig, daar wacht hij op. De normale dagelijkse dingen eet hij met smaak.
Het dikke eten kost hem meer moeite, zeker als het niet ver genoeg in zijn mond wordt gestopt, en dat gebeurt wel vaak.
Blauw voedsel veroorzaakt vaak maagklachten, maar uitspuwen kan niet, daar komt zeker ellende van.

Kou en wind zijn ook taboe, dan klappertandt hij, wat ophoudt als er weer een natte lading naar binnen moet. In de loop der jaren is er wel iets veranderd, waar vroeger altijd dezelfde kwam voor de dagelijkse voeding, zijn dat nu opeens meerdere types, dat is wel wennen. En nu zijn ze zelfs van plan om hem een dag of meer gewoon niets te geven.
Toch moet hij eigenlijk blij zijn dat er nog iemand om hem geeft, want zijn grootste concurrent zal nu en in de toekomst zijn: de computer met steeds meer e-mail.

Daar wil hij nu nog even niet teveel aan denken…. eerst heeft hij nog een grote klus te doen: De kerst-en nieuwjaarswensen slikken…al zijn dat er inmiddels veel minder geworden.

Categorieën: VEC

15 reacties

Nimrod1979 · 1 december 2010 op 01:59

Betreft het hier opa of oma in een verzorgingstehuis? Soms dacht ik dat en dan opeens weer niet. Dat moet ik eerst even checken, anders slaat mijn te maken opmerking nergens op.

arta · 1 december 2010 op 07:14

Aaaah, de brievenbus raakt ondervoed in deze electronische tijden!
Leuke VC, Embee, mooi je hier een maandje te zien staan!

Mien · 1 december 2010 op 08:09

Mooie VEC heb je hier gepost.
Deze wordt zeker niet uitgespuwt.
Sterker nog, ik lust er wel pap van.

Mien

SIMBA · 1 december 2010 op 08:48

Ik ben een fervente echte brieven- en kaarten schrijfster, ik denk dat de honger van de brievenbus tijdelijk is. Volgens mij vinden de meeste mensen een tastbare kaart op hun verjaardag leuker dan een krabbel, sms of e-card.
Erg leuk geschreven Embee!

lisa-marie · 1 december 2010 op 08:54

Echt een orginele invalshoek , goed gedaan !!
Deze vind ik leuk gevonden:
[quote]Er zijn collega’s die het iets gemakkelijker hebben, zij kunnen in sommige gevallen kiezen wat ze wel en niet willen happen.[/quote]

datmensinkenia · 1 december 2010 op 08:58

Vlak voor het einde had ik hem door. Heel mooi neergezet, embee!

WritersBlocq · 1 december 2010 op 09:43

Een hele goede op-het-verkeerde-been-zet-column! Ik had onwijs met óf een bejaarde, óf een gehandicapte te doen. Wilde al reageren van ‘hopelijk voor deze persoon geen vijf gangen menu’. Pas na het lezen van de reacties had ik hem. Heel gaaf om je hier te zien staan met dit verhaal. Knap verzonnen en neergezet. Toedeloe, Pauline.

pally · 1 december 2010 op 10:03

Ha, ha, Embee, heel grappig raadsel en niet bij de eerste zinnen al te raden. Bovendien een heel toepasselijk item om juist in December een maandje boven aan te staan :wave:

liefs Pally

Kwiezel · 1 december 2010 op 12:39

Embee!

Pas na het commentaar gelezen te hebben begrijp ik dat het om een brievenbus gaat en toen vond ik je column ineens erg leuk gevonden! Vooral deze: [quote]Kou en wind zijn ook taboe, dan klappertandt hij, wat ophoudt als er weer een natte lading naar binnen moet.[/quote]

Avalanche · 1 december 2010 op 18:56

Bij mij duurde het ook even… erg leuke VEC, Embee!

LouisP · 1 december 2010 op 19:22

Embee,
da’s grappig, ’t kan nog alle kanten op..zelfs na het lezen..goed gedaan!

louis

Dees · 2 december 2010 op 15:33

Ik houd niet van verkeerde been columns, omdat ik er meestal niet intuin. Maar deze keer was ik al net zo in the dark als Nimrod, tot ik wat slimmere anderen las. Leuk gedaan dus!

Ontwikkeling · 2 december 2010 op 16:20

Leuke invalshoek en knap gedaan.
Gefeliciteerd met deze prachtige VEC!!!

sylvia1 · 2 december 2010 op 19:00

Originele grappige VEC, jij hebt je volgens mij niet laten intimideren door de voorpagina-positie Embee 😉 knap geschreven.

embee · 3 december 2010 op 17:58

Fijn dat ik dit mocht doen!!

Groetje van Embee

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder