Op heterdaad had ze hem betrapt. Dat had ze gehoord van iemand die er ook werkte. Een kennis van Sanne dacht haar een dienst te bewijzen door het te vertellen. In het kantoortje van de kantoorboekhandel waar hij al vijftien jaar werkt. Met de vrouw van de baas nota bene. `LUL’dacht ik gelijk. Als je het dan doet , NOOIT met de vrouw van de baas. Vanaf hun vijftiende al bij elkaar en inmiddels achttien jaar getrouwd. Als ik eerlijk ben kan ik me er wel wat bij voorstellen. Nieuwsgierigheid is vaak de drijfveer. Nooit een voorspel gehad wat betreft het liefdesleven is vragen om dwangmatig overspel op latere leeftijd. Je kunt er op wachten. Ik ga zoveel met haar om dat ik al wist dat haar seksleven aardig ingedommeld was. Maar zij kon daar wel mee leven. Inmiddels weten we nu de oorzaak. Of is het andersom. Ging hij om die reden eens verder kijken? Nieuwsgierig naar een ander als je dat nooit gehad hebt. Wat zit er in het slipje van de vrouw van de baas. ` Als ze je `m voor houdt ,sla je er niet met de klomp op’kon mijn vader wel eens irritant grinnikend zeggen als dergelijke situaties in een gesprek aan de orde kwamen. Volgens mijn vader lag het altijd aan de vrouw. Als die mannen niet verleiden zal er nooit wat gebeuren. Vreemd gaan voor mannen is zeer stoer. Iets als zwarte handel. Burgerlijke ongehoorzaamheid zeg maar. Maar o wee als de vrouw zich begeeft op het pad der vreemdgangers. Mijnheer in z,n kruis getast en iedereen spreekt er schande van. De man werd dus op staande voet ontslagen .Wat een nasleep heb ik meegemaakt van deze affaire. Ik heb er van geleerd. Wantrouwen, verdriet en slapeloze nachten want zij kon niet laten al z,n gangen na te gaan, z,n telefoon te inspecteren en hem te behandelen als een vieze man die de buurvrouw verkracht heeft. Hij heeft bekend dat de affaire reeds drie maanden gaande was. Weer dacht ik `lul’….Nooit bekennen!. Je beseft niet wat je daarmee veroorzaakt hebt. Vrouwen gaan fantaseren over wat er gezegd en gedaan is die drie maanden. Je wordt onderworpen aan kruisverhoren. Alles wil ze weten, tot in de details. Zelfs wat voor slipjes zij aan had en of je hem elke keer wel stijf kon krijgen in tegenstelling tot bij haar. En bij elk eerlijk antwoord word ze bozer. Hoe trok zij je af en pijpte ze ook? Gênant . tenenkrommend als ze me vertelt wat er allemaal besproken is. En ik dacht steeds maar weer` LUL’ waarom vertel je nu toch alles tot in de details. Je was toch met z,n tweeën. Niemand kan beamen wat je liegt.
Weet je wat ze wil horen? Dat je haar nauwelijks aangeraakt hebt. Dat het je moeite kostte een erectie te krijgen en dat je er al lang geen zin meer in had maar er bijna niet meer onderuit kon. Dat je het eigenlijk een lelijk kutwijf vindt. Gewoon een dom blondje. Maar dat je haar`je vrouw’ voor geen goud zou willen missen.
En dat laatste is waar. Mannen verlaten niet zomaar vrouw en kinderen voor een dom slippertje. En hij is gek op haar. Dat weet ik. Dus loopt hij al een paar maanden met de staart tussen de benen z,n best te doen haar te plezieren. De relatie lijkt er niet beter op te worden. `Het wordt nooit meer zoals het geweest is’ verzucht ze steeds. Heel tactisch probeer ik haar ervan te overtuigen dat ze moet ophouden met detective spelen. Vermoeiend voor haar en voor hem zo ondraaglijk dat hij straks echt de benen neemt. Vervolgens kwam ik op het idee haar te vertellen dat zij waarschijnlijk één van de weinige vrouwen in Nederland is die nooit meer bang hoeft te zijn dat haar man vreemd gaat.
Deze ellende wil hij geen tweede keer meemaken. Trouwens, voeg ik eraan toe, jij bent ook één van de weinigen die een vrijbrief heeft voor als het jou ooit eens mocht overkomen. En zeg nooit… nooit! Plant dat tussen je oren. Geniet ervan. Sjans erop los ook al zul je er nooit iets mee doen. Ontdek het genot van de aandacht van andere mannen. Hij kan er nooit meer iets van zeggen. En mocht het je overkomen….nooit bekennen!


14 reacties

Mosje · 4 mei 2004 op 22:09

[quote]nooit bekennen![/quote]Ik heb een column klaarliggen, maar bij nader inzien stuur ik hem maar niet in…..
😀

Irma · 4 mei 2004 op 22:23

Mooi !!! 😀

Enne..Mosje: beter een column dan je buurvrouw. Je ziet wat er van komt… 😉

Shitonya · 4 mei 2004 op 22:38

Hum…deze column spreek me niet zo aan.
En zoals ik van m’n argumentatie leraar Archangel heb geleerd zal ik ook proberen uit te leggen waarom dit niet zo m’n ding is…
– Nogal een bonk tekst, weinig alinea’s die er eerlijk gezegd wel mooi in zouden kunnen passen, dan heb je al meteen iets meer zin om hem te lezen.
– Er wordt zo makkelijk gedaan/gepraat over vreemdgaan. Terwijl het helemaal niet zo “makkelijk” soms is. Hele gezinnen kunnen erdoor onder door gaan/ stuk gaan. Er zitten meestal meer nare gevolgen aan dan anders. En de waarheid komt meestal toch wel boven water.
– Je ken het beter wel eerlijk bekennen, als zij/hij er via via achteraf later achter zou komen , zou het alleen maar moeilijker te vergeven zijn.

Ma3anne · 4 mei 2004 op 23:58

Ook vreemdgaan lijkt steeds meer getolereerd te worden… moet liegen om een slippertje nu ook al?

Ben toch te lang vrijgezel, denk ik, ik kan dit echt niet meer volgen…

Wel goed geschreven, overigens. Maar de tip van Shitonya over de alinea’s zou ik ter harte nemen… 😀

archangel · 5 mei 2004 op 02:07

Shitonya! Ik ben trots op je! 😛 En voor je argumentatie krijg je een dikke voldoende 😉

Kees Schilder · 5 mei 2004 op 08:15

Vreemdgaan is je lief besodemieteren. Waarom zou dat moeten willen? Stop er dan meteen mee.

pepe · 5 mei 2004 op 08:29

De column is best aardig, misschien inderdaad wat meer alinea’s gebruiken in het vervolg, dat leest wat makkelijker.

Ik denk niet ik zo makkelijk zou kunnen liegen. Daar ben ik absoluut heel slecht in.

Clueless · 5 mei 2004 op 13:28

Men heeft een punt wat betreft de alinea’s, maar ik moet zeggen dat dit me niet gestoord heeft. De tekst leest makkelijk weg, met of zonder alinea’s. Ik vind ‘m goed geschreven en uitstekend geconcludeerd. Ben het er ook helemaal mee eens. Ik had helemaal niet het idee dat er in deze column ‘makkelijk’ werd gesproken over vreemdgaan, integendeel. Je toont aan dat vreemdgaan veel stuk kan maken in een mens en in een relatie en dat het verdomde moeilijk is om er mee om te gaan. Vaak betekent een slippertje veel minder voor de slipperaar dan voor degene die het is aangedaan. Dus ook mijn advies is: als het niets betekende en je weet zeker dat je partner er nooit achter kan komen, niet bekennen! En als je dat wel doet, lieg dan in hemelsnaam over hoe leuk het was…

Kortom, goeie column!

Irma · 5 mei 2004 op 14:55

Ik ga een heel eind met je mee, clueless. Maar wat te doen als het uiteindelijk via via toch uit komt…? Conform het mooie gezegde: al is de leugen nog zo snel… Want ‘zeker weten’ bestaat niet. Niemand is zo helderziend!

Dan kan het nog zo ‘onbeduidend’ zijn geweest, maar dan is wel het vertrouwen voor de rest van je relatie geschaad! Een vertrouwen dat je wellicht nog kunt herstellen als je in alle eerlijkheid vertelt dat het een ‘onbeduidend’ slippertje was.

Dees · 5 mei 2004 op 19:04

De column vind ik heel goed geschreven! Maar ik ben het ook niet met je eens. Het enige dat deze man in kwestie nog enige integriteit terug kan geven is zijn eerlijkheid. En zeg nou zelf, als jouw kerel nadat je hem hebt betrapt op vreemdgaan aankomt met praatjes over “het was maar een domme snol en ik houd alleen maar van jou”, dan ga je hem toch SLAAN?!

Het vreemdgaan is al leugen genoeg… Verdere leugens maken het uiteindelijk alleen nog maar erger. Maar ja ik ben een heel ouwerwets desaparecidaatje geloof ik 😛

Claudia · 5 mei 2004 op 21:18

Intrigerend onderwerp! Ikzelf roep altijd heel hard dat m’n lief gerust een slippertje mag maken zolang ik het maar niet weet. Ik bedoel er is toch verschil tussen lust en liefde. Vriendlief echter denkt hier heel anders over en vindt dat dit in theorie leuk klinkt maar dat de praktijk toch anders uitwijst.

deZwarteRidder · 6 mei 2004 op 11:41

Slippertjes zijn voor aan je voetjes …en dat kan best lekker zijn..
verder is het in (echtelijke)verkeer ongewenst.

Irma · 6 mei 2004 op 15:40

goh…

De zwarte ridder op het witte paard 😛

sally · 7 mei 2004 op 21:43

clueless nog bedankt voor je reaktie
je slaat de spijker op z,n kop
Bespaar de ander de pijn die vaak veel indringender is dan de ander kan vermoeden.
Sally :warn:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder