Ik loop over straat en zie het weer gebeuren; zinloos geweld!! Het gebeurd voor je er erg in hebt en het zou jou maar gebeuren!!
Geen mens is meer veilig op straat, door de onnozele eikels, die het leuk vinden een ander in elkaar te trappen! Al geef ik ze meestal ongelijk er zijn er bij die hun gelijk proberen te halen en het dus krijgen door een ander van zijn lijden te verlossen. Het lijden dat leven heet.

Drastisch maar waar…. in sommige gevallen!
Het leven staat niet op een laag pitje, voor de meeste duikelaars onder ons. Slome duikelaars wel te verstaan. Staat het weer met grote letters op de voorkant beschreven, dat er een bankdirecteur bovenaan een flatgebouw heeft gestaan en wilde springen, staat er ook weer in kleine letters beschreven, dat het allemaal goed is afgelopen en de man in goede staten verkeerd.
Stom eigenlijk, dat mensen zich denken van het leven te gaan beroven, terwijl je juist zo blij moeten zijn, dat een ander dat niet voor ze doet!

Categorieën: Gein & Ongein

5 reacties

Bakema_NL · 9 augustus 2004 op 19:35

Veel van die mensen die niks doen als zoiets gebeurt lopen mee in zo’n stil optochtje………hoe durven ze?

Gisteren is een 20-jarige Duitser doodgeschoten door de politie. In een bureau had hij een pistool getrokken, is toch naar buiten gegaan, belde later naar de politie. Die gingen naar de telefooncel, daar hing alleen de jas van de man, de man zelf zat iets verderop en bij het zien van de politie opende hij onmiddelijk het vuur op hen. De politie schoot direct terug en er vlogen zo’n 20 kogels over en weer. Helaas (niet naar mijn mening) overleed de Duitse man.
Stond ik met een collega wat over te lullen, een vent die meeluisterde vond echter dat de politie een beetje te ver was gegaan, ze hadden hem toch ook in zijn benen kunnen schieten en niet zo gericht 3 x in zijn borst, zo was het net een schietschijf…… 😮 …….die klootviool heeft dus ten eerste zelf nog nooit geschoten en weet al helemaal niet wat er in zo’n situatie met je gebeurt, wat zijn er toch een stel onwetende domme zielen op de wereld zeg. Toen ik de politie dus verdedigde antwoordde hij “dat is toch hun werk?”…….ja, dat is inderdaad hun werk, domme hufters zoals jij nog wat proberen te beschermen, teringhond……dat laatste dacht ik, al zit ik er ook niet mee om het hardop te zeggen. Er zit een man op de grond, die spreek je aan en dan begint die man meteen op je te schieten……….tuurlijk, dan trek je rustig en beheerst je pistool als agent, je legt aan, denkt even rustig na, mikt op zijn benen en haalt dan de trekker over terwijl je op datzelfde moment even je adem inhoudt om je schot maar vooral niet iets van richting te laten veranderen, want zometeen schiet je hem voor zijn ballen ipv in zijn benen………….harstikke leuk natuurlijk, maar zo gaat dat niet in de praktijk…..trekken en schieten, er lopen verdomme nog omstanders rond ook….zo snel mogelijk neerleggen en daarna maar eens kijken waar je hem geraakt hebt.
Zinloos geweld is vooral de oorzaak van het slappe-lullen gedrag dat verschrikkelijk veel mensen hier tentoonspreiden, niemand durft zijn bek open te trekken en zo hebben de asocialen onder ons vrij spel. Die man die ik in de winkel zag zal vast wel eens in zo’n stil optochtje hebben gelopen.

Shitonya · 9 augustus 2004 op 19:54

Geweldige Boodschap. Maar het is nogal kort, simpel.
Dat je mensen die zelfmoord plegen stom vind is gewoon uit onbegrip. Zolang je niet zelf op dat punt hebt gestaan, kun je er niet echt over oordelen lijkt me.
Zomaar je leven be-eindigen doe je ook niet zomaar, daar komt wel meer bij kijken.

Het komt een beetje respectloos over.
Maar trek je er niet teveel van aan, ikzelf schrijf ook zo vaak respectloze stukken 😉

Mosje · 9 augustus 2004 op 20:25

In de serie “korte columns” is dit toch wel de kampioen.
Hele korte columns kunnen best, maar dan moet de inhoud wel net een ietsje meer zijn dan de constatering die jij doet.

And guess what: ik ben vanmiddag over straat gelopen en er is me niets overkomen. Dus om nou te zeggen dat er geen mens meer veilig is op straat……

Louise · 9 augustus 2004 op 20:33

Eigenlijk wel knap. In dit kleine stukje, boor je maar liefst twee grote onderwerpen aan; zinloos geweld en zelfdoding.

Deze twee inleidingen vragen gewoon om meer.

KingArthur · 10 augustus 2004 op 07:51

Jammer, ik heb het idee dat dit een Jantje van leiden is. Je eerste column (inderdaad een goed begin) was zoveel belovend.

Onderwerp an sich is voldoende goed om iets over te schrijven. Maar komaan Jojo, je kan beter dan dit. 🙁

Geef een reactie

Avatar plaatshouder