Geen uitgelegde roze loper meer! Een homo-leraar op de School met de Bijbel in het Veluwse zit vuistdiep in de shit. Volgens de leerfabriek is de lesboer voor zijn vunzige geaardheid uitgekomen en heeft hij reeds een heerlijke vriend. Schandelijk!

Het schoolbestuur, zelfbenoemde ijdeltuiten, vindt dat dit op gespannen voet staan met de grondslag van de christelijke basisschool: “Ieder voor zich, God voor ons allen!” Daarin zit rek als elastiek, maar er zijn grenzen. Terecht ontslag dus. Een school is een leerinstituut en geen darkroom met tegennatuurlijk verkeer. Smeerkezen, opzouten!

Heteroseksuele ouders kregen bondige tekst en uitleg: “Op de ochtend van 6 mei heeft onze collega aan een aantal gezonde beroepsgenoten luchtigjes verteld dat hij, na een lange periode van inwendige worsteling, op een cruiseplek contact heeft gehad met een soortgenoot en dat ze nu samen voortaan door het leven gaan. Er zelfs openlijk voor uitkomen. Binnenskamers en zelfs vér daarbuiten. Monogamie leidt dus na een gewetensconflict tot sodomie. Deze relatievorm staat, net als zijn pielemuisje, op gespannen voet met de grondslag van onze school. Ongeschreven wetten, waarmee hij als leerkracht heeft ingestemd. Hierdoor zal het dienstverband tussen onze school en deze afvallige niet gecontinueerd worden. Kortom, ontslag!”

“U wordt gevraagd om op een respectvolle (…) wijze deze non-informatie te delen met kinderen, buren, schoonouders, huisdieren en de wijkagent. Praten met kinderen over onfrisse zaken bezorgt ons nu eenmaal dauwvorm onder de oksels. Want seks moet je (soms) beleven maar niet tot onderwerp van gesprek maken. Hierbij kunt u zelf kiezen voor vorm en inhoud overeenkomstig uw overtuiging en vaardigheden. Wijsheid is geboden. Gedenkt u alle betrokkenen, vooral de bovenmeester, in uw gebeden. Tot zover de schriftlezing, zing afsluitend psalm 69”.

Deze School met de Bijbel, Statenvertaling 1637, laat binnenkort een leegloop aan personeel zien. Allereerst kunnen alle hetero’s die met een partner zonder boterbriefje in zonden leven het (onderwijs)veld ruimen. Snoeiharde seks gericht op de voortplanting hoort namelijk binnen een huwelijk thuis. Met het licht uit, handen op de rug en een flanellen pyjama aan. Wee de vrouw die daar enig genot aan beleeft. Pedagoogjes die vreemd gaan worden ook de voordeur gewezen. Hun interpretatie van “Hebt U naaste lief!” leidt tot geweeklaag en tandengeknars.

Begeerte is uit den boze. Het huis, de dienstmaagd, het rund, het varken of de ezel van de buren worden geacht niet begeerd te worden. Helemaal de vrouw uwer naaste niet. De gedachte: “Wat heeft die buurman een lekker wijf. Daarin komt mijn linksdraaiende kwark vast op temperatuur!”, leidt tot knarsetandend geween in het hiernamaals.

Kraaien en doorzon-dozen laten zien hoe godsvruchtig ze zijn. Ontslag, harses op onweer en een visje op de achterkant van hun auto. “Ik ben in de Heer!” Ooit een agnost/atheïst gezien die middels een afbeelding op zijn auto zijn overtuiging loopt uit te venten. Gods gebod: “Maak geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is of van iets beneden op de aarde of in het water onder de aarde”. Dat heeft dus nog vlammende gevolgen.

Er is weinig mis met het feit dat een getalenteerde homo-leerkracht thuis in het zonnetje ligt. Prettig veel tijd voor de Gay-krant. Voorlopig wordt het weinig riante salaris gewoon gestort op het kind van de rekening. Pril geluk moet je tijd geven. Die krijgt hij. Lekker vanuit zijn geaardheid op ontdekkingsreis. Op weg naar een eigen lifestyle. Oprecht succes!


clabamsk

Liefur sodt dann saay

9 reacties

Kuin · 18 juni 2012 op 11:42

Deze column maakt wel weer duidelijk dat er in dit land steeds minder ruimte is voor andersdenkenden. Nederland: tolerant zolang het maar in het door ons zo heilige eigen straatje past.

Yfs · 18 juni 2012 op 18:11

Heel duidelijk en volledig belicht en beschreven, ik zou er zelf geen detail meer bij kunnen verzinnen.Die flanellen pyjama en het pielemuisje doen het goed in het verhaal, net als de linksdraaiende kwerk en de darkroom, echt humor! Ik heb er van genoten en ach ik zeg altijd maar, verbaas je niet, verwonder je slechts! 😉

Meralixe · 18 juni 2012 op 18:31

Zoals al zo vele keren, plat gezwets waar ik niet zit op te wachten!!!

Yfs · 18 juni 2012 op 18:51

Plat commentaar.. daar zit ook niemand op te wachten! :hammer:

Pierken · 18 juni 2012 op 19:13

Wanneer je opbouwende kritiek verwacht, dan zou ik het voorgaande commentaar van Meralixe terzijde schuiven. Dit heerschap is schijnbaar nogal leesmoe of angstig voor dit onderwerp.
Jouw verhaal blijft actueel zolang het zichzelf in stand houdt. Als ik het vwb grammatica even oversla, dan is jouw boodschap in de juiste cynische toon vertaald. Ik begrijp alleen niet waarom je het in de categorie Gein&Ongein hebt geplaatst. Lijkt me meer een maatschappelijk issue en schrijnend genoeg om het serieus aan de kaak te (blijven) stellen.

Nachtzuster · 18 juni 2012 op 19:16

En zo zie je maar hoe bekrompen Nederland anno 2012 nog steeds is. Ik vind het een goede, recht door zee, geen gelul column. Prima!
En hulde aan leraren in gristelijke dorpen die voor hun ‘andere’ geaardheid uitkomen. Nu de voetballers nog! 😉

Meralixe · 18 juni 2012 op 21:36

Ik heb de “ zeer goede” schrijver Illucifer in het verleden al zowel bewierookt als afgebroken bij mijn reacties. :hammer:

Sagita · 20 juni 2012 op 11:51

[code]Een homo-leraar op de School met de Bijbel in het Veluwse zit vuistdiep in de shit.[/code] 😀
Lekker dubbelzinnig! Verder wel erg veel van het goede! Gaandeweg krijg ik iets, van nu weet ik het wel!

JanBontje · 8 juli 2012 op 14:33

Goeie column.

Zo zie je maar weer, dat rechtlijnigheid in de godsdienst per definitie leidt tot dwang, homohaat, opleggerij, onverdraagzaamheid, discriminatie…

Die gasten leven inderdaad nog met hun opvattingen in de 17de eeuw. Oftewel: ze zijn achter-lijk.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder