Soms, zo af en toe, regelmatig, steeds vaker ben ik teleurgesteld in Nederland. Soms, zo af en toe, regelmatig, steeds vaker schaam ik mij dat in mijn paspoort staat geschreven: “Nederlands Staatsburger”. Ik ben een ongelooflijke voetbalfanaat. Niet om het zelf te spelen maar om naar te kijken. Ik ben denk ik te lui om me daarvoor zelf in het zweet te werken. Ik ben supporter van Studio Sport. Zondags om 19.00 uur zit ik op het puntje van de bank te kijken naar de samenvattingen. Vaak, heel vaak van verbazing hoe amateuristisch er weer eens gevoetbald wordt op de Nederlandse grasmatten. Ajax heeft veel krediet bij mij. Ik wijd het slechte spel vaak aan de kwaliteit van de grasmat. Dit gaat nog maar over sport.
Dan heb ik het nog niet gehad over de muziekindustrie. Op 1: Schappie – das kleine krokodil, op 2: Snappie – de kleine krokodil. Waar gaat dit heen in vredesnaam? Dan heb je die mislukte talentenjachten ook nog met die vetzak van een Henkjan Smits en een top gozert van een Beau van Ervan Dorens…

Ik ben best politiek geïnteresseerd. Niet om zelf politiek te bedrijven maar om naar te kijken. Ik ben denk ik te lui om me daarvoor zelf in het zweet te werken. Ik ben supporter van Nova en Barend en Van Dorp. ’s Avonds zit ik op het puntje van de bank te kijken naar de beschouwingen van de voorbijgegane politieke dag. Vaak, heel vaak word ik van verbazing wakker gehouden door het hijgende hondjes gedrag van de Nederlandse regering.
Wat andere landen willen, dat willen wij ook! Waar ik nog het hardst om gelachen heb is toen JP op bezoek mocht bij de president van Amerika om ! 7 uur ’s ochtends lokale tijd. Een paar seconde voordat JP het kantoor van George W. Bush binnen kwam vroeg meneer de president aan zijn woordvoerder hoe die minister-president van Nederland ook al weer heet, hij vergat zijn naam steeds. Toen JP met een kwijlbakje binnen kwam lopen met een grijns van oor tot oor zei Bush: “Hallo Jan Peter, lang niet gesproken jongen”…

Ik kan best om commercials lachen. Niet om zelf in commercials te spelen maar om naar te kijken. Ik ben denk ik te lui om me daarvoor zelf in het zweet te werken. Ik ben supporter van de landmacht reclames. Ik scheer de land- en luchtmacht even over 1 kam. Zondagavond 20 februari, netwerk, 20 procent van alle afgevuurde bommen in de afgelopen jaren op Vlieland is niet ontploft en ligt op scherp. IEDEREEN is welkom op dat eiland. Ik zat met verbazing te kijken hoe amateuristisch dit wel niet is. Jammer eigenlijk dat wel enorm geïnvesteerd wordt in alles wat met defensie te maken heeft maar dat er geen team samengesteld wordt om al die bommen te verwijderen voordat heel Nederland en de rest van de wereld het te horen krijgt…

Hoezo trots kunnen zijn op je vaderland?

Greetz | Bas

[i]dit is een column van een vriend van mij[/i]


8 reacties

prikkels · 27 februari 2005 op 11:48

Hoewel het een op zich grappige column is dekt de vlag de lading bij lange na niet.

Daarnaast wel veel commentaar en kritiek op deze en gene, terwijl de schrijver dezes zelf aangeeft voor alles te lui te zijn.

Hoezo de beste stuurlui staan aan wal!

Enne, tip: verbeter de wereld door zelf ook eens wat te doen.

Mosje · 27 februari 2005 op 13:32

Waarom publiceert die vriend van je deze column niet zelf? Is hij daar ook te lui voor?

Bakema_NL · 27 februari 2005 op 15:19

Moest je de naam van die vriend ook even vragen aan hem voordat je deze column plaatste?

En als je je schaamt voor je Nederlands staatsburgerschap zou je kunnen overwegen je heil elders te gaan zoeken………of geld dat voor je vriend? Verder doe je zo te zien compleet mee in alle massa-handel, de hapklare brokken. Je bent geinteresseerd in voetbal, uitgevoerd door veel te duur betaalde spelers en je luistert zo te zien naar top 40 muziek……ik bedoel, hoe fout kun je dan zijn? Nova en Barend en van Dorp staan best goed aangeschreven als zijnde informatief danwel actueel ingaand op het nieuws of beide…..maar die beginnen zo onderhand ook op een bejaardensoos te lijken…….Nederland vergrijst, misschien daarom.
Je hoeft niet naar dat domme voetbal te kijken en je wilt niet weten hoeveel muziek er naast de top 40 is, die top 40 is allang niet meer relevant, maar word gewoon kunstmatig gecreëerd, zoals eigenlijk altijd al zo is geweest. Er zijn zelfs een groeiend aantal bands die enorm gewaardeerd worden, in Nederland en zeker ook in het buitenland. Daar mag je best trots op zijn, ze presteren het vaak zonder wat voor top 40 dan ook, op eigen kracht. Alleen ligt het aan de desinteresse dat je ze niet kent, je laat je leiden door die top 40….niet doen, heb je ook geen last van schnappi……….en dat komt trouwens nog uit Duitsland ook, geen wonder dat je geen Hollandse trots hebt als je een Duitse plaat op 1 laat komen. In zoverre kan ik het begrijpen, maar je laat het wel gebeuren.

Raindog · 27 februari 2005 op 19:03

Ik heb vrijdag de nieuwe Mercury Rev gekocht Bakema. Errug goed maar wel Amerikaans trouwens, of misschien ook wel juist daarom hehe. Grappig genoeg heet het album ‘The Secret Migration’. Op de een of andere manier hebben we ineens niet meer alleen 16 miljoen voetbalcoaches maar ook 16 miljoen bankzittende politici c.q. betweters. Ik roep zelf ook wel eens wat maar de ‘weg-met-ons’ houding gaat me vele malen te ver. Om je te schamen voor het nederlands burgerschap moet je wel nederlander zijn.

Bij ons in Friesland is dat ‘sa oars’.

😉

Bakema_NL · 27 februari 2005 op 20:56

Juist Raindog. Het is ook in grote mate de reden dat Nederland ook zo insignificant is op velerlei gebied. Lever als Amerikaan een prestatie, bv. op sportgebied, waarbij je 3e word, dan word je toch onthaald als held want je bent toch maar mooi 3e van de wereld geworden. Doe hetzelfde als Nederlander en je bent eigenlijk maar een sukkel, want je bent maar 3e en niet eerste.

Inderdaad…..hoezo trots zijn op een land vol met dit soort lieden, die er zo over denken.

Ab · 27 februari 2005 op 22:37

Bakema een goede reactie,helemaalgelijk.
groet ab.

vannes · 28 februari 2005 op 20:21

Ok de auteur van deze column heeft een account aangemaakt.

Ik ben allereerst niet te lui om dit te doen.
Als jullie geinteresseerd zijn in meerdere columns moet je het maar zeggen want deze was wel een klaagbrief.

Ik ben niet echt een top 40 puber. Absoluut niet.
En ik sprak uiteraard vanuit mezelf maar wat ik wilde zeggen is dat ik best trots wil zijn op dit land maar door de veranderingen in de maatschappij dat niet echt ben.

prikkels · 28 februari 2005 op 20:48

Hoi Vannes en welkom.

Ik heb op zich nix tegen klagen. Wel tegen mensen die klagen, maar niet eens met een idee, laat staan met een oplossing voor hun klagen komen. Nu is het inderdaad een klaaglied geworden.

Daarnaast is heb je een titel gebruikt die mij nieuwsgierig maakte, maar mij na het lezen teleurgesteld achterliet. Zoals gezegd: de vlag dekt bij lange na de lading niet.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder