Ik ben geloof ik oud aan het worden, De ontwikkelingen in het vertier volgen zich voor mij te snel na elkaar op. Heb ik net door wat swaffelen precies inhoudt, is dat alweer passé en wordt opgevolgd door planking.
Op het moment dat ik eindelijk op een Connexionbus durf te gaan liggen, is dit ook alweer verdwenen en staat de volgende uitdaging alweer klaar. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze nieuwe vrijetijdsbesteding toen mijn vrouw en ik op beddenjacht waren bij de Ikea. We hadden al een bed of dertig uitgeprobeerd, stijf als een plank ga je erop liggen en maar volhouden dat je lekker ligt, giechelend even lepeltje lepeltje en gauw weer verder.
We wilde nog één bed uitproberen, maar net op dat moment lieten tientallen paartjes zich op de bedden vallen en begonnen hevig te zoenen. Kotsmisselijk werd ik van de smak en slurpgeluiden.
Gelukkig hadden we de kinderen op slot gezet bij de ballenbak zodat zij bespaard bleven van dit schouwspel.
We wisten werkelijk niet waar we in verzeild waren geraakt. Vragend staarde ik naar een medewerker, die mij met een blik aankeek of dat ik van een andere planeet afkwam.
‘U weet niet wat dit is meneer?’ Het kwam er bijna spottend uit.
‘Ehhh nee,’ antwoordde ik schuchter. ‘Deze mensen zijn aan het snoggen.’ Ik moest mij werkelijk aan een Billy boekenkast vasthouden. ‘Snoggen,’ zegt u. Ik moest gelijk denken aan een tekenfilm uit mijn jeugd. Kleine wezentjes met een toeter op hun hoofd. De Snorkels werden ze genoemd. Maar iedere gelijkenis hield hierbij op, misschien dat de heren last hadden van hun snorkel, maar dat is verder niet relevant.

Snoggen schijnt de nieuwste rage te zijn. Het is moedwillig chaos veroorzaken door met een zo groot mogelijke groep op een openbare plaats speeksel met elkaar uit te gaan wisselen.
De metro van London is al aan de beurt geweest en er is zelfs al een vliegtuig op een strand geland vol met snoggies.
Ik voorspel u dat de NS dit binnenkort als excuus voor vertragingen gaat gebruiken. Geen blaadjes meer op rails of vastgevroren wissels, nee snoggende passagiers.

Maar zoals vele rages, bloedt dit ook weer dood. De volgende hype staat al weer klaar. Sloppen!
Wat dat is? Weet ik veel, ik vond de naam wel leuk en er zal best wel iemand zijn die hier iets mee kan.
Maar ik ga er wel patent op aanvragen.
Sloppen ©

Wout.

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

Mien · 25 maart 2012 op 12:46

Al die trends … ze zijn zo passé !!! :hammer:

Mien

schoevers · 25 maart 2012 op 21:11

Met glimlach gelezen.
Je moet eerst maar eens uitvinden wat ‘hellen’ is dan komt er wel iemand even met je ‘sloppen’.
’t Is wel vermoeiend, hoor, maar lekker!!!!

BlogBoy · 26 maart 2012 op 12:52

Ja, zelfs retro is helemaal uit. Mooie vlotte column.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder