Kinderen zijn mooie schepsels. Ze zijn heerlijk naïef en daarnaast hebben ze een tomeloze energie wanneer het op vragen stellen aan moet komen. Daarnaast bezitten kinderen ook nog eens een bepaald soort humor waar zelfs een Theo Maassen nooit aan kan tippen. Kinderen zijn net kleine journalisten in de dop, en weten vaak tot het uiterste door te gaan in hun vraagstelling. Elke leeftijd heeft zijn charme, al moet ik zeggen dat ze vanaf een jaar of vier pas echt leuk gaan worden. Dodelijk vermoeiend, maar steeds zijn er weer uitspraken die je jarenlang bij blijven.

Dit jaar was er een sponsorloop op de school van mijn 4 jarige kanjer. Een sponsorloop is natuurlijk iets wat vrij simpel uit te leggen is (denk je als volwassene) De vraag komt van achteruit de auto…. “Wat is een sponsorloop?” “Dan moet je rondjes rennen voor geld, en van dat geld kan de school weer leuke dingen doen!” Een simpel, praktisch en toch vrij makkelijk te verklaren antwoord op een simpele vraag van een vierjarig jongetje toch?

“Maar waarom moet ik dan met een spons lopen?” volgt er al snel op mijn antwoord, waarvan ik dacht dat het alles wel zou verklaren. “En aan wie moet ik die spons dan geven?” klinkt er vrij snel achteraan, voor ik op de eerste vraag kan reageren. Inmiddels wens ik dat ik een spons in mijn string gedrukt had, want ik weet het bijna niet meer droog te houden van het lachen.

Twee weken later praat zijn vader met een goede vriend over zijn activiteiten voor de plaatselijke voetbalvereniging. Hij is daar de verzorger bij het eerste elftal en loopt dus regelmatig met een waterzak en spons over het veld. “Ja Klaas, over 4 weken begint het seizoen weer voor ons, en dan kan ik weer het veld op!” Kanjer zit ernaast en vraagt aan zijn vader om het briefje. “Welk briefje zoon?” “Dat briefje waar oma op kan schrijven hoeveel centjes ze gaat geven…. Je gaat toch sponsorlopen bij het voetballen??”

Categorieën: Gein & Ongein

6 reacties

Godspeed · 6 augustus 2004 op 15:21

[quote]al moet ik zeggen dat ze vanaf een jaar of vier pas echt leuk gaan worden. Dodelijk vermoeiend, maar steeds zijn er weer uitspraken die je jarenlang bij blijven.[/quote]

Ik heb een als reactie maar een column geschreven, over het hoge kwebbelgehalte van de peuter van 4 jaar, en de eventuele gevolgen daarvan.

Volgens mij konden wij nog geen zinnen met meer als 3 woorden spreken toen we zo oud waren.

Op de uitleg dat ze naar bed moest, omdat de kippen ook al aan het slapen waren, zodat ze morgenvroeg ook eitjes kunnen leggen, antwoordde Chinouk, maar papa eieren komen toch uit een doosje. En ze keek me aan met een blik van, wie moet er hier nu naar bed???

Ma3anne · 6 augustus 2004 op 17:42

Heerlijk die prietpraat. Gooi er nog maar wat in. Ik vind ze altijd geweldig! 😀

Mosje · 6 augustus 2004 op 20:19

Weet je waar ik zin in heb met dit warme weer? Op elke column te reageren met dezelfde woorden:
“Zullen we ergens wat gaan drinken”

Kees Schilder · 6 augustus 2004 op 22:51

Mag ik mee Mosje? En Pleuro, hij is erg geestig.

sally · 7 augustus 2004 op 00:19

hardstikke grappig.
Sally

viking · 7 augustus 2004 op 14:24

Van wie zou hij dát toch hebben? 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder