Een nieuwe wereld gaat open voor haar als zij een duik waagt in het digitale leven. Voor haar is het nu een kwestie van klikken en zij droomt even lekker weg, bij het zien van foto’s over verre landen voelt zij de warme zon al branden op haar bleke huid. Er is zoveel te beleven in deze nieuwe moderne wereld. En zo komt zij bij toeval op een speciale site terecht. Niet een met mooie plaatjes van stranden, maar een die gemaakt is voor een goed doel. Deze site helpt voornamelijk kinderen die in korte tijd hun wereld alleen maar kleiner hebben zien worden.
Als je plotseling in een ziekenhuis komt te liggen, ver weg van je ouders, vriendjes, school. Omdat je te ziek bent om het bed te verlaten, word je wereld ineens een heel stuk kleiner.
Vanuit je bed kan je de muren zien, met een beetje geluk ook nog een raam.

Je toekomst is onzeker, je leven hangt aan nog maar een ragdun draadje. De eerste tijd komen er misschien nog wel vriendjes en vriendinnen op bezoek, maar als het ziek zijn te lang gaat duren of levensbedreigend wordt vallen de meeste (vrienden) toch af.
Als dan ook de chemo-kuren je lichaam zodanig veranderen, dat je vrienden schrikken bij het zien van je kale hoofd. De dood wordt bijna zichtbaar en dan is het voor vele te eng om naar te kijken of om over te praten.

Als dan www.sterrekind.nl jou de mogelijkheid geeft om nog contact te hebben met de buitenwereld is dat natuurlijk een heel mooi initiatief. De virtuele ontmoetingen met lotgenoten is mogelijk via deze site.
Anoniem kan je makkelijker praten en delen met anderen. In een digitale wereld kan echt zoveel meer, samen huilen en lachen. De wereld gaat weer open voor je, ook al ben je aan het bed gekluisterd.

Je kan eens flink boos worden op je eigen ziek zijn, met woorden kun je je angsten en boosheid uiten en soms ook delen. Lotgenoten begrijpen elkaar beter en kunnen elkaar vaak in steunen, omdat ze elkanders gevoelens zo goed herkennen.

Het contact met broertjes en zusjes thuis is ook een belangrijke zaak, voor beide partijen. Communicatie met school/klasgenoten kan via die digitale weg blijven bestaan.
De digitale wereld is een belangrijke plaats gaan in nemen in het leven van iedereen en zeer zeker dus voor hen die door ziekte of handicap buiten de grote wereld leven.

Categorieën: Thema column

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

6 reacties

Shitonya · 18 april 2004 op 10:24

Mooi verhaal, mooi verteld 🙂
Het is alleen jammer dat je een beetje teveel gericht was op een onderdeel van de digitale wereld, een wat algemenere column over de digitale wereld zou misschien leuker zijn.

Mosje · 18 april 2004 op 10:32

De digitale wereld is een afspiegeling van de echte. Je komt dus een hoop shit en ellende tegen. Maar de digiwereld heeft dus ook zijn mooie kanten, en jij beschrijft er een van. Ik ken ook een paar mensen voor wie internet de enige verbinding met de buitenwereld is…..
Mooi beschreven!

Kees Schilder · 18 april 2004 op 14:59

persoonlijk mogen ze van mij een bom onder de digitale wereld leggen hoewel ik besef dat dat een hypocriete bewering is gezien mijn veelvuldige getijger door die van God los zijnde wereld. Vind de column overigens erg goed geschreven ,daar niet van.

Ma3anne · 18 april 2004 op 15:39

De PC als communicatiemiddel voor mensen die van de buitenwereld afgesloten zijn is inderdaad fantastisch. Daar is geen speld tussen te krijgen, Peep.

Mup · 18 april 2004 op 16:24

Het is weer een echte pepe-column, ik heb dus weer genoten,

Groet Mup.

Irma · 20 april 2004 op 00:04

Precies het positieve uit het digitale tijdperk gelicht. Dat is inderdaad een belangrijk stuk communicatie voor een hoop mensen. Goeie column!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder