De poster van de nieuwe motor ligt op het kastje in onze slaapkamer. Zacht zet ik de deur op een kier voor een glimp van je blik. Als het kleine jongetje dat verlangend naar een speelgoedauto in de etalage staart. Zo heb je het me verteld en zo zie ik je daar ook staan, in je korte broek, aan de hand van je moeder. Witte knietjes, kort geknipt koppie. Als je bij die speelgoedwinkel rechtsaf slaat en twee straten doorloopt kom je bij het huis waar ik ben geboren. Je komt er wel eens, maar nooit voor mij. Je valt mij niet op en je valt niet op mij. We wandelen ieder ons eigen pad, zeggen gedag op de hoek van de straat en lopen verder, ander tempo, andere richting. Tot die avond. ‘Ik wil iets van het leven maken’ zeg je bij een biertje in het theater waar de Vliegende Panters en het toeval voor ons optreden. Rij twaalf, stoelen acht en tien. Ik kijk in je ogen en verdrink.

Als we smijten met deuren of woorden, naar autosleutels en beledigingen grijpen, als ik het uiterste van je liefde vraag, dan krijg ik die. Altijd. Op een dag, ooit, dan ben ik ook onbewust gerust, ben ik zeker dat je me nooit zult laten vallen. Dat zeggen me je ogen. Die zeeblauwe ogen.

De meeste woorden voor jou schrijf ik in mijn hoofd, als de zon zakt, de trein rijdt en ik achterover leun. Ze zijn verstopt in de simpele xxx-jes die ik je sms, in de ‘ik hou van je’ als je me belt, gewoon, om even mijn stem te horen. Ik slik ze in als ik ’s avonds de achterdeur open. Misschien kun je ze nog lezen, als je me stevig vast pakt in de keuken, me kust, fluistert dat ik mooi ben. Ik hoop dat je ze kunt lezen.

Categorieën: Liefde

12 reacties

pepe · 24 mei 2011 op 07:18

Het leest lekker weg.

Alleen laat je me nu wel met een vraag achter. Waarom ligt er een poster van een motor op het kastje?
Moet hij er vandoor op de motor?

*De meeste woorden voor jou schrijf ik in mijn hoofd, als de zon zakt, de trein rijdt en ik achterover leun.*

Geweldig mooie zin.

Mien · 24 mei 2011 op 09:02

Mooie column.
Eén zin vind ik minder.
Je valt mij niet op en je valt niet op mij.
Bedoelde je misschien:
Ik val jou niet op en jij valt niet op mij.

Mien

LouisP · 24 mei 2011 op 09:45

“Op een dag, ooit, dan ben ik ook onbewust gerust, ben ik zeker dat je me nooit zult laten vallen.”

Ik vind de zin niet lekker lopen maar wat er in staat is verschrikkelijk mooi..

godver, wat een geluksogel, een nieuwe motor..veel geluk ermee!!

Frans · 24 mei 2011 op 11:01

Ontroerend al weet ik niet precies waarom. Misschien juist daarom wel.

Mup · 24 mei 2011 op 13:56

Mooi stuk, ben zelf voor de derde alinea gevallen, en dan in het bijzonder voor[quote]Als we smijten met deuren of woorden, naar autosleutels en beledigingen grijpen, [/quote]

Goeie titel!

Groet Mup

sylvia1 · 24 mei 2011 op 14:22

Nee, dat zou 2x op hetzelfde neerkomen en ik bedoel juist 2x iets anders…

Meralixe · 25 mei 2011 op 06:59

Goede column maar wat kort.
Inderdaad met enkele prachtige zinnen.

Meralixe nooit genoeg

sylvia1 · 25 mei 2011 op 07:22

Fijn dat jullie hebben gereageerd! Geeft weer stof tot nadenken en tips voor het volgende stukje 🙂

arta · 25 mei 2011 op 07:24

Dit is mijn favoriet:
[quote] ‘Ik wil iets van het leven maken’ zeg je bij een biertje in het theater waar de Vliegende Panters en het toeval voor ons optreden. Rij twaalf, stoelen acht en tien.[/quote]
in dit geweldig mooie stukje!

embee · 25 mei 2011 op 22:56

Prachtig Sylvia!

Groetje van Embee

Fem · 26 mei 2011 op 09:34

Dit is een liefdesverklaring die wel mooi in zijn zak mag steken hoor!

SIMBA · 27 mei 2011 op 08:14

Wat een mooi stukje Silvia! Je bent enorm het groeien, als schrijver! :duimop:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder