Moe word ik ervan en met mij vele anderen. Niks doen ze. Nergens hebben ze zin in. Ze zijn lui. Het enige dat ze kunnen is rondhangen. Vroeger (een paar maanden geleden) werden ze ook al eens op die oude vingers van ze getikt. Toen terroriseerden zij al een winkelcentrum en nu was die arme Mc Donalds het slachtoffer. Ze blokkeerden de doorgang in de winkel. Het zal me niets verbazen als er ook een groepje bejaarden op Schiphol was vorige week, waardoor de brandweer er niet bij kon. Waarschijnlijk hadden ze, zoals altijd, veel te bespreken én te klagen.

Natuurlijk ging het over de liquidatie van Frans Bauer en de brand die Madonna in Schiphol aanstak. Althans volgens de demente bejaarden was het nieuws van de afgelopen dagen. Dat geeft toch weer een heel nieuwe dimensie aan het nieuws. Gelukkig voor de TROS-aanhangers is er nog steeds Lingo en wordt het vijfletter woord Bauer niet eens als bestaand woord erkend. Talpa is Latijns voor mol, dus kan Bauer daar prima vertoeven volgens de TROS. In principe is het heel logisch; in Frans’ nieuwe programma houdt hij een logeerpartijtje, dat betekent dat iedereen bij hém komt logeren. Dus niet dat Frans bij iemand anders lees: Talpa gaat logeren en daarna weer in zijn eigen bedje lees: TROS.

Er werd nog een bakje koffie ingeschonken voor de 23 bejaarden. Het tweede krantenbericht werd besproken en Tante Bep notuleerde. Opa Arie concludeerde dat Madonna er tijdens de MTV European Music Awards weer strak uit zag, net als 50 jaar geleden. Terwijl hij dat zegt keek hij naast zich en wierp zijn blik een zitzak wat zijn vrouw moest voorstellen. Natuurlijk is bekend dat alles gaat hangen na je 145e verjaardag, maar zó erg?! En als je dan ook nog slechtziend bent net als Arie en dus afhankelijk bent van je ‘tast-organen’!

Kortom de oudjes waren lekker (hard, erg hard!) aan het kleppen en toen moesten ze weg! Eigenlijk wel te begrijpen hoor, want overal staan ze staan te staan en zitten ze te zitten met hun rollators met ingebouwde boomboxen en ‘new generation karretjes’ met verlichtende velgen.

Die karretjes worden ook steeds stoerder en populairder. Vroeger (een paar jaar geleden) had je ze als je slecht ter been bent. Tegenwoordig is er ook een grote groep die zo’n karretje heeft, omdat ….ja omdat? Eigenlijk hebben ze er geen goede reden voor. Gelukkig heb ik die reden klaarstaan op mijn toetsenbord: Luiheid. Veel mensen zijn te lui om te lopen. Veel mensen vinden zo’n karretje ‘wel grappig’.

Ik vind het lastig. Vroeger (nog meer jaren terug) hielp ik altijd oude en minder valide mensen. Mijn hart is er nog steeds goed voor, maar in mijn achterhoofd denk ik dan;”Ik help jou nu wel, maar volgens mij ben ik momenteel gewoon iemand aan het helpen die te lui is om te lopen!!” en zo’n luiwammes (kijk die kan weer in het rare woordenwoordenboek) verpest het voor de échte manke mensen.

En dat is wat meneer Mc Donalds misschien dacht. Die bejaarden zijn aan het chillen, willen de beste service (logisch bij MCD) en doen ondertussen of ze oud en zielig zijn. Goed dat er tenminste nog iemand doorheen prikt. Zal dit dan de ommekeer zijn?

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

Eddy Kielema · 19 november 2005 op 11:28

Gelukkig hebben deze oudjes geen verrekijker! 😉

pepe · 19 november 2005 op 11:34

Nee geen verrekijker, maar ze willen ook niet van plek veranderen, want dan hebben ze geen zicht meer op de voordeur van het stadhuis.
Ik heb inmiddels begrepen dat ze wel weer welkom zijn bij MCD. En ach de kleintjes hebben een ballenbak bij een beetje MCD, dus waarom geen rolatorhoekje voor de ouderen?

Chantal · 19 november 2005 op 12:07

Leuke column!!

[quote]En ach de kleintjes hebben een ballenbak bij een beetje MCD, dus waarom geen rolatorhoekje voor de ouderen?[/quote]
:laugh: :laugh:

Troy · 19 november 2005 op 14:12

Geinige column weer. Ik ben wel erg benieuwd hoe de volgende generatie het zal gaan doen als hangouderen. Ik heb zo’n vermoeden dat het er leuk uit zal gaan zien. Bejaarde Britney Spears lookalikes en 50cents fans met grijs haar en hippe trainigspakken.. 😛

wendy77 · 19 november 2005 op 20:13

Leuke column.

[quote]Bejaarde Britney Spears lookalikes en 50cents fans met grijs haar en hippe trainigspakken.. [/quote]
😀

melady · 21 november 2005 op 01:45

[quote]En ach de kleintjes hebben een ballenbak bij een beetje MCD, dus waarom geen rolatorhoekje voor de ouderen?[/quote]

Ik stel voor dat er een rolatorballenbak komt 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder