Ik voel mij geen vrouw van deze tijd. Erg? Ik weet het niet. Ik houd mij vast aan een aantal ideeën en idealen. Ik kan mij niet vinden in een maatschappij die nog harder om aandacht jankt dan een pasgeboren wolf.Ikkuh, ikkuh, ikkuh en de rest kan stikkuh en als je boven de 40 bent, dan tel je niet meer mee. Lekker puh. Je kan het shaken. Auf wieder sehen. Goodbye. Geile, verwende, blatende geiten van 20 met smalltalk en navelpiercings staan in de spotlights. Niemand zit bijvoorbeeld te wachten op een vrouw met kinderen. Waarvan de één PPD/NOS en de ander ADHD heeft. Het stond laatst in een landelijk dagblad. Vanaf 45 jaar bejaard. Leuk vooruitzicht hé?

Maar je wilt meetellen. Je kan nog heel goed functioneren zonder rollator. Je wil nog aanzien verwerven. Dus ga je 3x in de week naar de sportschool. Anders is het geen smoel om in een heupbroek (goddank zijn ze uit) en strak gekleurd truitje op je spannende date te verschijnen. Een 40-jarig lijf is doorleefd en de buik uitgezakt naar een kind of wat gebaard te hebben. Aldus vriendin D. terwijl ze haar 4e wijntje opslobbert. D. is 47 en sinds kort met de Fransman Sjeeraar. Sjeer is pas 31 geworden en bijzonder smakelijk. En alweer volgens D. van het Julien Le Clerq type.

Hij stelt wel hoge eisen aan pakket D. De CD’s van de Doobie Brothers en Supertramp moesten de deur uit. Evenals de slipjes van 3 euro van de Zeeman. Neen, D. moest zich absoluut wat meer in de hedendaagse muziek gaan verdiepen en daarom had Sjeer de nieuwste van Snoop Dog en Anouk voor D. gekocht. Want die Anouk nou dat was me toch een lekker mokkel met een gouden strot. Dat een kind van 8 nog nét niet op kamers wonen, dat begreep Sjeer. Zij het mokkend. En als D. niet de hele nacht door kon halen zonder stimulerende middelen, nou dan maar mét.

Of ze erg gelukkig was vroeg ik. Nou ja, Sjeer is een beest in bed hoor. Je weet niet wat je meemaakt. Wil ik dat überhaupt weten dan? 16 jaar ouder is mijn vriendin D., maar ze lijkt nu e ven niet bepaald 16 jaar wijzer. Je hebt Supertramp toch niet de deur uitgedaan trut? Prachtige muziek weet je wel, fris ik haar geheugen op. Rudy’s train to nowhere, the Logical Song, Goodbye Stranger! Een heerlijke tijd. We waren jong en we gingen het maken. We leefden en hadden plezier. D. kwekt lustig over de bedprestaties van Sjeer door. Houdt nou maar op om mij die Sjeer als een superproduct aan te prijzen denk ik. Het product Sjeer was niet eens im frage in 1977 mevrouw D!

Weet je wat zo leuk is aan Sjeer gniffelt D. nog even meisjesachtig en een klein beetje ongemakkelijk. Ik heb geen flauw idee, verzucht ik. Sjeer kan wat mij betreft de boom in. Zo’n boom die net zo dood is als de libido van Sjeer, nadat D. vertelt heeft dat striae vaker voorkomt bij vrouwen die gebaard hebben. Vertel op, zeg ik zo opgewekt mogelijk. Sjeer, zijn vader wordt volgende week 50!. Nou misschien kan je daar die cd’s van Supertramp dan nog mee draaien! D. staat op en trekt haar gekleurde truitje even goed strak over haar push up en mompelt nog iets over een snelle botox behandeling. D. vertrekt met gelukzalige huppelpasjes, mij verbouwereerd achterlatend.

Het wordt me snel duidelijk
D. is on a train to nowhere!


12 reacties

mrcrash · 27 augustus 2005 op 14:20

Lekker geschreven en to the point. Sjeer mag van mij ook de boom in. Ben nu wel benieuwd hoe D. in het echt heet.

Leuke column.

champagne · 27 augustus 2005 op 15:00

Leuk geschreven!

Trukie · 27 augustus 2005 op 16:45

Tja…. Het is niet mijn visie. Maar het is wel lekker geschreven. Alleen D. heb ik heimelijk Doortje genoemd. Door een persoon een naam te geven, laat je een typetje net nog een fractie meer uit de verf komen. Of had je zelf meer een Dorothea in gedachten?

Geertje · 27 augustus 2005 op 18:05

[quote]Ikkuh, ikkuh, ikkuh en de rest kan stikkuh en als je boven de 40 bent, dan tel je niet meer mee. Lekker puh.[/quote]

Ik ben boven de veertig en het interesseert me geen flikker! Lijf waar een twintigjarige nog een puntje aan kan zuigen, alle orginele rimpels! 😀

Een lef en flair, die ik niet had toen ik twintig was! 😀

Tekst: leest iets comfortabeler door namen te verzinnen inplaats van af te korten. 🙂

Kees Schilder · 27 augustus 2005 op 18:30

Wanhoop niet, Prikkels. Ook na de 40 is er nog zoiets als leven.verpruts je tijd niet met omkijken.
Toffe column overigens

prikkels · 27 augustus 2005 op 19:16

D. heet in werkelijkheid Desirée. Ze een schat van een meid, maar ik kan me momenteel niet erg in haar vinden. Downdating heet zo iets toch?

Met verbazing kijk ik naar haar krampachtig proberen vast te houden of terug te halen.

Och iedere leeftijd heeft zijn charmes. Maar ik zou dat onzekere meisje van 20 wat ik toen was echt niet meer willen zijn.

Ma3anne · 27 augustus 2005 op 23:53

In feite haal je met deze column de (wat) oudere vrouw naar beneden door je vriendin als een stumper af te schlderen.
Jammer, zo help je de vooroordelen zelf in stand houden.

De trein naar nergenshuizen kan heel prettig zijn als een periode van allerlei verplichtingen achter je ligt.
Je vriendin durft in elk geval risico te nemen en te leven.
Beter een keer misgeschoten dan achter de geraniums zitten. Toch?

Louise · 28 augustus 2005 op 07:44

Ik kan het vaak wel waarderen als mensen eens een keer hun gevoel achterna gaan en het leventje-zoals-het-hoort even lekker naast zich neerleggen.
Niet omdat het zo verstandig is, ook niet omdat er zo vreselijk over nagedacht is en ook niet pas handelen na het afwegen van voors en tegens. Nee, gewoon gaan met die banaan en later zie je wel weer verder.
D haalt uit het leven wat erin zit en daar horen eventuele missers ook bij.
Ik mag D wel 😉

bert · 28 augustus 2005 op 10:13

Het is toch grappig dat D. weer even lekker puberaal verliefd is. Als ze verder maar niet te veel van zo’n relatie verwacht. Misschien is zo’n tijdelijke scharrel wel heel goed voor haar zelfbeeld.
Leuk geschreven. 🙂 🙂 🙂

Li · 28 augustus 2005 op 13:46

Leest als een trein deze column.
En al lijkt je vriendin in jouw ogen ontspoort; laat haar lekker.;-)

Als een oudere man geniet van een jong blaadje, hoor je daar bijna niemand over 😛

Li

KawaSutra · 28 augustus 2005 op 23:27

Leuk geschreven. Ook ik zie liever geen initialen. Geef ’t beesie maar gewoon een naam. Bv.: Dé.

prikkels · 30 augustus 2005 op 23:20

Dank voor al jullie reacties. Neen het gaat me niet om haar jonge geliefde. Dat is alleen maar leuk. Waar ik meer mee in mijn maag zit, is dat Desirée Desirée niet meer is, omdat zich vastklampt of probeert vast te klampen aan een tijd die geweest is. Iemand van 50 wordt echt geen 30 door een jongere lover. En iemand van 20 wordt niet ouder door een oudere lover. Misschien werkt het wel tussen hen en misschien ook niet. Maar de waarde die je meebrengt in wat voor relatie dan ook, is toch dat jij jij bent?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder