Het was al ver in de kleine uurtjes toen Ma3 en Kobus in het donker richting schietlokaal waggelden. Op afstand al was het gegrom als van een grote beer hoorbaar. Kobus, een galante ridder, had het pantser deze avond volledig afgegooid en ook een schild was niet bij de hand. Ma3 stoof weg, zoals alleen een heks dat kan. Maar kwam spoedig terug met een wieldop die in nood als afweermiddel dienst zou kunnen doen. Er werd getost. Kobus was de pineut. Na het Volkslied, drie Onze Vaders en de tarotkaarten van Ma3 deed hij voorzichtig de deur open, de wieldop in de aanslag. Ma3 hield de adem in. Je kon een bezem horen vallen. Plotseling floepte het licht aan. Bij het zoeken naar wat houvast bij Kobus had Ma3 per ongeluk het lichtknopje beroerd. De wieldop kletterde op de vloer, stuiterde op een luchtbed en koos vervolgens via het openstaande raam het luchtruim. Daags na dit voorval meldde een plaatselijk dagblad dat er boven het Praothoes een ufo was gesignaleerd. Waarnemers was een blaasproef afgenomen.

Intussen was ook duidelijk geworden wie de veroorzaker was van al dat gegrom.
Niet Beer Jan maar lady Pleur keek met dreigende, opengesperde mond in de richting van het elkaar nog stevig vasthoudende koppel. “Betrapt !” bromde Pleur wat slaperig. Met het angstzweet nog op het voorhoofd en trillende stem stelde Kobus voor in een praatsessie alle misverstanden de wereld uit te helpen. Om daarna elkaar weer recht in de ogen te kunnen kijken en dan vervolgens op basis van wederzijds respect en begrip, met behoud van de eigen identiteit, gewoon te gaan slapen. Ma3 worstelde zich los en koos direct de zijde van Pleur. Dat beloofde niet veel goeds. “Een kerel met ballen lult niet op dit tijdstip, die speelt”. Kobus was totaal overrompeld. Hier redde hij het niet meer met de basiscursus discussietechniek van Linguaphone, die hij overigens altijd op een te lage snelheid had afgespeeld. Om de boel nog wat op te zwepen kweelde Duo Ma-leur al heupwiegend de variant van “wat zijn die boeren stil”. “Wij willen triviant, wij willen triviant”. “Gewoon triviant ?”, vroeg Kobus nog aarzelend. Hij had het beter niet kunnen vragen. Met een grijns op haar gezicht haalde Pleur het spel tevoorschijn. Het leek wel een tovenaarsleerlinge in het schijnsel van de TL-verlichting. Ma3 snelde naar het washok om zich op te frissen en zich daarna op haar nachtgewaad te storten. Nog nooit had Kobus een vrouw zich zo snel zien wassen en omkleden. Kobus had inmiddels ontdekt dat koud water en natte washandjes ook niet altijd helpen tegen brandende hitte. “Bij elk fout antwoord een kledingstuk uit”, klonk het gedecideerd uit de mond van het montere duo. Een laatste wanhopige oerkreet van Kobus om het tij te keren werd gesmoord in het geluid van giebelende, opgewonden dames. Het spelletje zou niet zo lang duren.

Wat er verder gebeurde kunnen Kobus, Pleur en Ma3 niet navertellen. Feit is wel dat ze die ochtend in verwarde toestand werden aangetroffen. Onder begeleiding van de vrolijke klanken van het plaatselijke fanfarekorps werden ze afgevoerd naar ColumnX. Naakt, met uitsluitend een handdoek over het hoofd. Om herkenning te voorkomen. Zij zijn nu eenmaal bekend van hun gezicht.


16 reacties

Ma3anne · 30 juli 2004 op 07:31

😮 Hier weet ik allemaal niks meer van! Toch te veel cola gedronken, denk ik.

pepe · 30 juli 2004 op 08:48

😀 😀 😀
Wat een spelletje al niet te weg kan brengen;-)
En wat cola doet met sommige mensen…

Mosje · 30 juli 2004 op 09:42

Haha Kobus, je hebt dat schietlokaal toch ook wel gebruikt waar het voor bedoeld is he? Raak schieten bedoel ik!
😛

gast · 30 juli 2004 op 10:03

Leuk voor het vaste clubje blijerds, maar voor de rest vind ik dit soort (column kan ik het niet noemen) verhaaltjes niet echt bevorderlijk voor het nivo van deze site.
@moderator: is dit nu de derde strike? Ik heb blijerds gezegd!

Louise · 30 juli 2004 op 10:22

En iedereen maar denken dat de columnx-ertjes zo braaf zijn 😛

Ik weet dat schrijvers erg veel fantasie hebben, en dat ze die ook graag gebruiken.

Maar weet je, ik ga nu niet vragen of het fictie of non-fictie is, ik neem het allemaal gewoon aan als de waarheid, dat is zeker zo leuk 😀

Dus Ma3anne, dan moet jouw cola haast wel fictie zijn 😉

Eftee · 30 juli 2004 op 12:37

Om het “nivo” van de site nog even verder te verlagen: Ik heb genoten van je column Kobus. Terwijl ik er helemaal niet bij ben geweest.

Ik had trouwens geen idee dat ColumnX een niveau had. Zo ja, op welk niveau ligt dat niveau dan? 😉 Ik hoop niet te hoog, want dat kan zo laag zijn.

Kobus, wie heeft Triviant gewonnen?

KingArthur · 30 juli 2004 op 12:51

Het mysterie der wieldoppen is bij deze opgelost.

🙂
@ Moustafa, bespeur ik enige vorm van jaloezie niet tot deze clan te behoren? 😀

gast · 30 juli 2004 op 16:38

[quote]@ Moustafa, bespeur ik enige vorm van jaloezie niet tot deze clan te behoren?[/quote]

Ha, dat zie je verkeerd, ik ben niet het type dat een clan zoekt. Ik kan de dingen prima in me eentje af, geen hulp bij nodig.
En als ik dan bij een clan zou willen horen, dan is het niet deze.

Mosje · 30 juli 2004 op 23:01

[quote]En als ik dan bij een clan zou willen horen, dan is het niet deze.[/quote]Beste Moustafa,

Als je nog een week of twee doorgaat met het regelmatig plaatsen van reacties, dan ga je er toch echt bijhoren hoor, of je dat nou leuk vindt of niet.
😛

Shitonya · 30 juli 2004 op 23:05

Ben ’t eens met Moussie

gast · 31 juli 2004 op 13:18

@Mosje: nope. Mous gaat binnenkort weer vertrekken. Gezien de redaktie mijn column niet wil plaatsen, omdat die is geschreven door mij en vanwege de gebeurtenissen van afgelopen weken. Daarmee is dan ook aangetoond, dat ColumnX niet zoveel met columns te maken heeft, maar enkel gericht is op een bepaald clubje mensen. Als je daar niet bij (wil) horen, dan ben je gelijk niet meer welkom. En dat is weer iets om over te schrijven, maar dan wel op een plek waar je mag stellen wat je wilt;)

Kobus · 31 juli 2004 op 15:26

Dit was gewoon een verhaaltje. Even wat anders tussen de serieuzere onderwerpen door.
Hoewel….noem triviant maar niet serieus 😉

[quote]Daarmee is dan ook aangetoond, dat ColumnX niet zoveel met columns te maken heeft, maar enkel gericht is op een bepaald clubje mensen. [/quote]

ColumnX kent een grote brede groep. Zowel schrijvers als lezers. En allemaal met een verschillend karakter en schrijfwijze. Ze schrijven/lezen allemaal voor hun plezier.
Het gaat vooral om de benadering of iets acceptabel is of niet. Zoveel regeltjes gelden er hier niet. Dus als je je daar niet bij thuis voelt heb je groot gelijk dat je vertrekt.

Eftee · 31 juli 2004 op 16:07

[quote]Gezien de redaktie mijn column niet wil plaatsen, omdat die is geschreven door mij en vanwege de gebeurtenissen van afgelopen weken.[/quote]
En dat heeft de redaktie als verklaring gegeven, bij het afkeuren van je column? Dat kan ik me dus niet voorstellen. Ik ben er eerder van overtuigd dat de inhoud van je column dusdanig was, dat besloten is niet tot plaatsing over te gaan.
Slap om dan meteen het besluit te nemen te vertrekken. Maar ja, ik had eigenlijk niet anders van je verwacht.

Dees · 31 juli 2004 op 23:34

Kobus, leuk geschreven….

Mousje,

[quote]Gezien de redaktie mijn column niet wil plaatsen, omdat die is geschreven door mij en vanwege de gebeurtenissen van afgelopen weken.[/quote]

Weet je dat zeker? Of duurt de wachtrij je te lang en trek je daarom je conclusies?

gast · 1 augustus 2004 op 01:18

De inhoud van mijn column was alles behalve grof of beledigend. Sterker nog, ik vroeg de redaktie dat wanneer mijn column door iemand anders was geschreven of die dan wel geplaatst zou worden. Daarop is positief beantwoord.
Met andere woorden, als één van jullie het had geschreven dan was ie er gewoon geweest.
Ik vind dat het monddood maken van andersdenkenden, en dat heb ik ze ook gezegd. Zij vinden van niet en jammeren om argumenten van mijn kant om het toch te plaatsen.
Hun argumenten om het niet te plaatsen zijn dat ik het geschreven heb, en vanwege de gebeurtenissen van de laatste tijd.
Maak zelf maar je keuze wat je ervan vindt.
Voor mij is het gewoon simpel: je bent hier enkel welkom wanneer je met de groep meegaat. En daar pas ik dus voor.
En dat is dan ook de reden voor mijn vertrek.

KingArthur · 1 augustus 2004 op 02:45

Jammer moustafa maar een reactie van mij op jou eerste schrijfseltje is helaas ook niet geplaatst. En ik ga gewoon lekker verder.

Eerlijk gezegd ben ik jou commentaren ook spugzat terwijl je die niet eens aan mij gericht hebt.

Ik weet ook niet waarom ik deze moeite neem om dit alles aan je uit te leggen maar helaas je bent de zwakste schakel. Tot ziens!!!

Een gratis tip van KingArthur mocht je dit ergens anders proberen.

Als je je vijanden niet kunt bevechten, weet dan zeker dat het je vrienden zijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder