Erger kon het bijna niet. Een auto geeft geen voorrang en een fietser wordt geschept en op dat moment kijkt een voetganger niet uit en loopt onder de tram. Meerdere mensen hebben alleen nog maar oog voor wat er gebeurd is en niet meer voor het verkeer. Diverse mensen raken gewond. Bloed en botten zijn overal. Hier en daar licht ergens nog een lichaamsdeel dat door een auto of de tram van het slachtoffer afgereten is. Drama op en top. Twee oude dametjes komen aan gelopen en zien de chaos op straat. Ze kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Wedden wie het overleeft? Vraagt de ene aan de andere. Is goed. Is de reactie terug. Er ontstaat een heuse poule van wie het wel en wie het niet overleeft. Meerdere mensen gaan mee doen en de pot is groot genoeg om alle gewonden medisch te helpen. Dan is er iemand die slim genoeg is om toch nog even 112 te bellen.

Vijf ambulances en drie brandweer auto’s komen er met loeiende sirene aan. Politie doet het rustig aan. Eerst even de kruising afzetten.

Er zijn een aantal personen die proberen mensen te helpen. En natuurlijk zijn er ook nu de moderne lijkenpikkers, die alles wat van waarde is in veiligheid brengen. In eigen zak wel te verstaan.

Mensheid is een boeiend ras. We slachten en jagen, maar niet om te eten. We stelen en helpen en het mooiste is, we doen dit alles in een handeling.

Categorieën: Verhalen

7 reacties

Trukie · 15 juli 2006 op 22:18

Nu snap ik pas waarom ze vanmidddag bij het concert in de kerk spiegeltjes met een felgekleurd randje verkochten als sponsoring voor een nieuw orgel.
DE spiegel.

Met zo weinig woorden zoveel zeggen. Knap.

Mosje · 16 juli 2006 op 00:46

[quote]Vijf ambulances en drie brandweer auto’s komen er met loeiende sirene aan. Politie doet het rustig aan.[/quote]Kwam de politie lopend?

ank, ik heb je stukje een paar keer gelezen, en ik geloof dat jij wel met een hele speciale bril naar de mensheid kijkt. Een bril die mij niet zo goed past.

Li · 16 juli 2006 op 01:06

Nee, deze bril past mij ook niet.
Gelukkig maar…
Li

WritersBlocq · 16 juli 2006 op 01:37

ik ben een beetje doof… mag dat ook?

Mup · 16 juli 2006 op 05:51

Het stukje van de oude dames die een poule opzetten, hoort denk ik komisch te zijn, maar kwam er niet zo uit,

Groet Mup.

Trukie · 16 juli 2006 op 11:04

Als Lebbis & Jansen of Theo Maesen een dergelijke scetch doen, ligt het publiek dubbel.
Er zit dus degelijk verschil tussen een caberetvoorstelling bekijken en een column lezen.

Troy · 17 juli 2006 op 12:48

Best goed geschreven vind ik zelf. Dit is inderdaad wel iets wat je met een dikke knipoog moet zien te visualiseren. Op paper komt het – zoals gezegd – wat minder over.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder