Er kan nogal wat mis gaan met de biologische balans in mijn schaamstreek. Althans, als ik de mediaberichten links en rechts moet geloven. Ik zie regelmatig een boel quasi-medisch gebazel over het fragiele welzijn van mijn vlamoes langskomen. Alsof het een bedreigde diersoort betreft. [img align=left]http://examedia.nl/columnx/uploads/img45c9f72f04055.jpg[/img]
Die tenenkrommende reclamespot bijvoorbeeld. ‘Het best bewaarde geheim van miljoenen vrouwen: Tena Lady’. Als ik het goed begrijp heb ik een probleem als mijn schaamstreek niet kurkdroog blijft na één keer niezen. Ik moet me dan schamen. En heb dan schijnbaar behoefte aan zo’n zuigmatras in m’n onderbroek. ‘Incontinentie blijkt onderschat probleem van vrouwen’, las ik enkele maanden geleden in een vrouwenblad. Ik blijk het al te hebben als ik het na een onbedaarlijke lachbui niet helemaal drooghoud.

Jaja.

Zo wandelde ik enkele maanden geleden de lokale drogisterij binnen, op zoek naar zo’n ph neutraal spoelwatertje. Ik zag het niet staan in het schap. Ik informeer bij de medewerkster achter de toonbank. Fijntjes werd me medegedeeld dat het niet de bedoeling is om gebruik te maken van een spoelwatertje aangezien uit onderzoek was gebleken dat het niet gezondheidsbevorderend was. Het was dan ook uit de handel genomen. ‘Het is veel beter om aandacht te besteden aan uw uitwendige hygiëne mevrouw.’

Ik kon alleen een gortdroog ‘O.’ uitbrengen. Ken je dat?

Zodra de zinsnede ‘Uit onderzoek is gebleken dat ..’ mijn oor bereikt beginnen al mijn alarmbellen te loeien. Het betekent meestal dat er een paar mannetjes in een heel duur krijtstreeppak een nieuwe potentiële cash cow hebben ontdekt en daarom een passend gelegenheidsonderzoekje in elkaar hebben laten flansen voor een paar slordige euro’s.

Je wilt niet weten wat er verdiend wordt in de vleugelmatrassenbranche. Miljoenenbusiness. De grondstoffen voor die zogenaamde absorberende aanzuigkorrels zijn belachelijk goedkoop. Men heeft er alle belang bij dat zoveel mogelijk vrouwen zich in het geniep diep schamen voor de flora en de fauna van hun schaamstreek. Dat bevordert het dagelijks gebruik van inlegkruisjes. En de omzet. Het liefst hebben ze dan ook nog dat je ze drie keer per dag ‘verschoont’. Alsof je als vrouw per definitie ‘onrein’ bent!

Daarom, geliefde vriendinnen, eisen we met ingang van heeden onsch fundamenteele recht op de vrijheid der vlamoesch terug!

We kunnen zelf wel beslissen over het welzijn van onze geëmancipeerde poezemutsen.


11 reacties

SIMBA · 11 februari 2007 op 17:25

Hahhahahahaha, wat een leuk stukje!
Ik ben het ook helemaal met je eens. 😀

EpMeijer · 11 februari 2007 op 17:26

Kijk, daar houd ik nou van: vrouwen met ballen (en een leuke pen).

DriekOplopers · 11 februari 2007 op 19:20

Okee, hij lag op de loer. Ik hou hem niet tegen, daar komt ‘ie…

Wel een beetje een kutstukkie 😀

Driek

SIMBA · 11 februari 2007 op 19:25

Niet zeiken Driek 😀

Li · 11 februari 2007 op 19:47

Vlamoes: is dat een nieuw monatoetje? :eh:
Ik dacht al jaren in bezit te zijn van een flamoes. Tja, en dat wij vrouwen lekkend door het leven gaan, blijft een gat in de markt.

Leuke column. Dat wel!

Li

Ma3anne · 11 februari 2007 op 20:09

Hebben we het nog niet eens gehad over het nadruppelen van mannen! Hebben ze daar ook iets voor trouwens? 🙄

Geweldig verhaal! 😀

@Li: 😆 😆 😆

pally · 11 februari 2007 op 22:20

kijk nou toch! Na het vaginawoordenboek de vaginaterreur…..

Hele leuke column en maar al te waar.
Pally

DreamOn · 12 februari 2007 op 00:03

Laatste zin: vind ik ook!! Baas over eigen muts.
Als wij willen lekken, dan lekken wij.
En hoe meer je die balans verstoort, hoe meer last van kwaaltjes denk ik.
Waar bemoeien die kerels zich mee!!
Leuke column!

KawaSutra · 12 februari 2007 op 02:30

Och, ieder huisje heeft zijn kruisje. :lach:

arta · 12 februari 2007 op 10:40

Erg leuke column!
😆

Arne · 3 maart 2007 op 20:59

😆

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder