Vakantie nemen tijdens schoolvakanties is bij de meeste werkgevers als je geen kinderen hebt not done! Werknemers met kinderen krijgen voorrang, is al jaren de regel. Net als of kinderloze stellen nooit eens op vakantie willen als het hoogzomer is. Nog erger is het als je als single zijnde zonder kinderen op vakantie wil in een schoolvakantie. Je hoeft dan immers geen rekening te houden met je schoolgaande kinderen en de vakantie perikelen bij manlief op kantoor.

Vreemd is dat eigenlijk dat je als single een aantal rechten hebt, waar je niet altijd op zit te wachten. Bijvoorbeeld het recht op éénpersoons hotelkamers die relatief gezien duurder zijn. Hetzelfde gaat op voor de klein verpakkingen in de supermarkt. Bij groepsreizen moet je vaak de kamer delen met een wildvreemde en bij het plannen van vakanties heb je het recht om te gaan wanneer je maar wilt, als het maar niet in de schoolvakantie is.

U raad het vast al, ik ben single. En laat ik nu net volgend jaar in het absolute hoogseizoen op vakantie willen. Bij het bedrijf waar ik werkzaam ben is de regel dat werknemers met kinderen voorrang hebben.

Om mijn vakantie te kunnen realiseren heb ik een waar fokprogramma opgesteld.
De eerste stap is het vinden van een man, en dan nog wel één die mij zijn zaad wil geven. Daar hoeven we niet persé met elkaar het bed voor in te duiken. Liefde is ook niet noodzakelijk, en brengt overigens ook weer allerlei verplichtingen waar ik niet op zit te wachten.
Nee, beter is misschien nog wel klinisch. Hij mag zich dan even in een kamertje terug trekken, met een stapeltje boekjes met leuke plaatjes, om even later het zwemmende spul af te geven aan de betreffende arts. Die op zijn beurt er weer voor mag zorgen dat ik zwanger raak.

Door het klinisch te doen wordt de zoektocht weer iets makkelijker. De groep wordt immers groter. Homo, hetero, blond, rood, geel, zwart, steil, krullen of kroes dat maakt me niets uit, hoewel knap wel meegenomen zou zijn. Ik moet alleen niet te kieskeurig zijn, enige haast is geboden.

Na negen maanden plopt er een kind uit. Dat kind blijkt dan ook weer eens zo’n hoog IQ te hebben dat het met een paar maanden al schoolgaand is en daarmee voldoe ik in één keer aan alle eisen om met voorrang een vakantie datum te kunnen kiezen.

Hoe simpel kan het zijn? Eén klein probleempjes doet zich voor. Hoe vind ik zo snel mogelijk een bereidwillige man?

Nu vraagt u zich misschien af waarom ik dit alles over heb om in het hoogseizoen op vakantie te kunnen. Mijn vader viert zijn 60ste verjaardag in Frankrijk, en heeft zijn kinderen uitgenodigd. Zijn beroep is leraar, en hij is daarmee dus schoolgaand!


6 reacties

SIMBA · 15 oktober 2007 op 13:21

En maken ze voor jou, voor die ene keer geen uitzondering? Regels zijn er tenslotte om uitzonderingen op te maken!

dj_Eddy · 15 oktober 2007 op 13:34

Staat in de tweede alinea niet precies hetzelfde als in de eerste? Niettemin heb je een punt natuurlijk. De maatschappij lijkt nauwelijks rekening te houden met singles. Overwerken moet je als single zonder problemen doen, want van een sociaal leven zonder gezin schijnt niemand gehoord te hebben.

Ineke · 15 oktober 2007 op 13:56

:wave: ! Ben het echt ongelooflijk met je eens. Hoewel inmiddels niet geheel meer vrijgezel, heb ik het genoegen gehad dit wel een poosje te mogen zijn met alle rechten en vooral plichten van dien. Ik kon met gemak overwerken, want ‘er zat thuis toch niemand op mij te wachten’. Kerst, Pasen, Schoolvakanties; mijn vakantieplanning moest altijd om die van mijn collega’s met kinderen heen. Een uurtje eerder weg? Of mijn collega dat niet liever wilde, zij heeft immers kinderen thuis. Ja, het leven van een single is helemaal geen roze kauwgombal 😀 .

Groeten,
Ineke

Beryl · 15 oktober 2007 op 16:25

Humor! Ik wens je succes met deze race tegen de klok (en laat ff weten of het gelukt is)! 😆

Ik snap waarom je deze keer in de schoolvakantie weg wilt,
maar als single zijnde heb ik zelf een hekel aan op vakantie gaan tijdens het hoogseizoen: allemaal stelletje of gezinnetjes.
Niet mijn idee van een leuke singles-vakantie 😉

En ach… Overwerken? Er zit niemand op me te wachten, dus waarom niet? Tussen kerst en oud en nieuw werken? Wat zou ik anders in die loze dagen moeten doen? Vind het allemaal niet zo dramatisch. Bovendien heb je altijd nog een keus…

M.a.w.: Gewoon schijt aan hebben dus en gaan! 😀

Mosje · 15 oktober 2007 op 22:20

Ik zat zo eens te rekenen, maar je oproep komt knap laat. Oktober plus negen maanden, dan zit je pa al in Frankrijk.
Te laat voor mijn zaad, om het maar eens plastisch uit te drukken.
Maar je mag wel een van mijn kinderen lenen hoor.

pally · 15 oktober 2007 op 22:42

Lekkere zevercolumn!
Mijn raad:
Meld je lekker ziek, ga naar je pa in Frankrijk en neem nog een keer vakantie in de rustige tijd om bij te komen. 😀

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder