Ik zit in de metro, kijk om me heen en zie niets bijzonders. Het vrouwelijk schoon verschuilt zich vandaag, ik heb dus geen keus als ik me keer tot een krantje dat net is neergelegd door mijn buurman. Ik lees en ik lees totdat een artikel mijn aandacht vengt, ‘Duizenden leerlingen krijgen elke dag slecht onderwijs’ luidt het, ik denk joh en wil net verder kijken tot ik plots zie staan dat vele docenten niet beter kunnen rekenen dan de gemiddelde groep acht leerling. Ik sta op en stap op, ik besluit om de rest wandelend verder te lezen. De reden dat dit onderwerp mijn aandacht op de eerste plaats trok is het feit dat ikzelf ook slachtoffer ben van het niveau dat menig politicus zorgen baart. Een plan van het belonen van de kwaliteit van de leraren is naar mijn mening een zeer slechte. Slechte leerkrachten zullen slechte blijven en goeie zullen bekwaam blijven en die enkelingen zullen het lesgeven heus niet de rug toekeren als ze niet extra beloond worden. Dat geld kan veel beter besteedt worden aan de bevordering van de pabo, de opleiding waar de meeste kwakzalvers vandaan komen.
Men pleit voor meer inspraak van scholieren in het voortgezet onderwijs maar of dat zo slim is? Ik denk dat het best zou kunnen maar alleen met enige vorm van discriminatie, de slimme mensen met een goed inzicht zouden best van waarde kunnen zijn, maar zullen die ook gevraagd worden in de praktijk? Dat lijkt me namelijk sterk.
Maar misschien was het hele bericht niet eens waar en is het een complot van politici om het CDA neer te halen. Politici worden niet voor niets vaak van oplichterij van de bovenste plank beticht.
Ik kijk nu om me heen en zie een bankje staan aan de maas en ga even genieten van het water en de straaltjes zon die in mijn ogen schijnen.
Genietend van onze mooie natuur in onze mooie havenstad besef ik dat ik misschien wel de enige ben die beseft wat Nederland nodig heeft. We hebben een losse figuur nodig aan de top, alleen zo zal er een leider zijn die ons prachtige land naar hogere hoogten leiden zal. Met een premier die keihard achterover valt alleen omdat er een skateboard in de buurt rolt komen we niet veel verder. Iemand die een goede uitstraling heeft en losjes oogt is veel beter en zal ook veel waardevoller blijken. Geef het een kans, de laatste jaren zijn we namelijk niet veel beter geworden van al die stijve harken die met mooie ingestudeerde prietpraat ons hebben proberen te overtuigen dat het beter zou gaan. Nog een stijve lul zou zomaar kunnen eindigen in een recessie, en dat kan niemand gebruiken.
Ik sta op en besluit een biertje te nemen, ik heb het denk ik wel verdiend na al dat denken over onzin waar niemand vrolijk van wordt.

Categorieën: Politiek

2 reacties

Estrella · 13 november 2006 op 09:58

Ik denk niet dat je de enige bent die beseft wat Nederland nodig heeft. Dat is meer een kwestie van ” De beste stuurlui etc. etc.”
Ik sluit me aan bij je “stijve lullen” politiek, denk echter dat het nooit zo zal gaan als de doorsnee burger het wil.
Proost!

pally · 13 november 2006 op 12:01

Zouden de beste stuurlui hier aan de kant van de Maas in de zon zitten?
Ik heb de indruk van wel…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder