Daar zit de man aan tafel en luistert naar de radio. Naar Domien. Zo meteen komt de nieuwe rubriek. Drie maal drie is negen en ieder raadt mijn eigen lied. Een soort tandenborstelkaraoke maar dan anders. Luisteren naar gorgelende muzieknoten- en lijntjes en dan maar raden.

Iedere luisteraar wordt gevraagd om precies om 08:05 voor de radio te gaan zitten. Maakt niet uit in welke vorm. De radio dan hè. Niet dat de luisteraar in lotushouding, kleermakerszit of gewoon op zijn knieën voor de radio moet gaan zitten. Nee, bedoeld wordt dat het niet uitmaakt of hij voor een stereotoren, een DAB, een horloge- of telefoonradio, aan of op een oortje gaat zitten. Het maakt niet uit. Voor een bakkie of wereldradio mag ook. Het mag allemaal.

Nog twee minuten te gaan. De man staart naar de broodplank voor hem op tafel. De boterham met kaas en ook die met ham, lijken naar adem te snakken in het boterhammenzakje, waarin ze samen verpakt zitten. Moet hij ingrijpen? Het brood wat lucht geven? Hij houdt niet zo van kleffe boterhammen. En al helemaal niet als deze nat worden van hun eigen asem. Zie, de kaas begint al te zweten en de ham krijgt blaasjes.

De man begint zenuwachtig te worden. Nog even en dan moet ie weer, hij voelt het, hij houdt het amper vol. Het gaat niet lang meer duren. Hij begint spoken te zien. De boterhammen lijken nu weg te lopen. Intussen kondigt Domien drie maal drie is negen aan en ieder raadt mijn eigen lied.

Dit is de druppel. De man trekt het niet meer. Loopt naar de keuken en haalt een Belgisch biertje van de plank, niet uit de koelkast. Niet te koud, precies de juiste temperatuur. Van de plank. Dat er überhaupt mensen zijn die Belgische biertjes in de koelkast bewaren, begrijpt de man niet. En hij komt geeneens uit België. Snel loopt ie weer terug naar de tafel. Trekt het biertje open en schenkt hem in een mooie bijpassende glazen bokaal en luistert naar Domien.

Ja, ja, beste mensen bij de radio, we gaan beginnen.
Hebben jullie goed afgestemd?
Telefoon bij de hand?
Hier komt het eerste lied.

Er zijn nog geen twee tonen heen of de man pakt de telefoon, zet hem aan, swipet naar het juiste contact, pusht op de app-button en toetst razendsnel de titel in. Zou hij vandaag op tijd zijn? Drie kleine kleutertjes. Zeker weten. In de laatste hiphopversie van Race against the Machine. Zeker weten. Moet hij dat er nog bijzetten? Snel tikt ie een tweede boodschap in de app. Voor de zekerheid. Het popt op onder zijn eerste appje.

De telefoon gaat. Domien aan de telefoon.

Met wie? Verschuuren? Die ken ik niet.
Van de radio? Oh, van de radio.
Heb ik prijs dan?
Hoe ik dit nummer heb gefantaseerd?
Nou, gewoon. Een Leffe triple heeft me dit ingegeven.
Cool? Nee, van de plank!
Ha, ha.
Ben ik live? Op de radio? Neuuuu …!
Welke prijs ik wil?
Nou doe maar twee tickets Zwarte Cross 2017.
Uitverkocht?
Nu al?
Doe dan maar twee tickets Efteling.
Zomer ja.
Ja, ik geloof nog steeds in sprookjes.
Doeg!


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

12 reacties

Nummer 22 · 31 januari 2017 op 13:24

Tsja, elke 10 beller maakt kans op een schitterende 365 daagse reis naar zichzelf.

De kosten zijn 450 euro per minuut + de kosten van uw abonnement.

ZO’n 30 minuten hoort de beller:
Blijft u altublieft aan de lijn, u bent de eerstvolgende.
‘Helaas u bent de 9e beller, probeert u het later nog eens’

U hoort nu het Bel Me Niet Register. Dit gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden ban het NL voetbalelftal onder 1 jaar.

Blijft u alstublieft aan de lijn

😉

Mien · 31 januari 2017 op 13:41

Tja, had ik maar nooit mijn nummer gegeven. Domien is niet mijn domein. En ja, ik had nooit verwacht dit ooit te zeggen, ik verlang een heel klein beetje terug naar Giel. Es war einmal.

  Nummer 22 · 31 januari 2017 op 14:24

  Ach ja.. als je egen pech hebt dan heb je geluk. Maar wat is geluk als je denk gelukkiger te worden bij de verlokkingen van loterijd prijzen.

  ‘u kunt nu bellen. onder de bellers verloten wij 3 kg geluk’
  Wij laten u het geluid nu horen….

  Nee het is geen gebroken hartklep, verloren liefde, verscheurd loterij briefje dat u niet meer kunt vinden maar waarop 9 miljoen euro is gevallen, zelf geen electrische stoel en het sissend geluid van mensenvllees.

  Bel, Bel, Bel, Bel

  Dit programma wordt gesponsord door Stichting “De verloren mens” en he Vlaamse Genootschap ‘Friet van Piet, Wie kent het niet’ en Bierbrouwerij Grand cru De Koninck, 11%, tongstrelend genot’

van Gellekom · 31 januari 2017 op 14:21

Een beetje meer Giel, ja. Meer willen we niet. Mooie column, Mien

NicoleS · 31 januari 2017 op 17:49

Die boterhammen zweten ervan. Al dat gebel. Nice?

Karen.2.0 · 31 januari 2017 op 21:09

Heb me altijd afgevraagd wat voor types nou bellen naar de radio en hoe dat er dan uit zou zien: nu heb ik een levendig beeld! Thanks Mien, erg leuk deze.

Bruun · 1 februari 2017 op 08:57

Hele leuke column. Vooral om de alinea over de vorm moest ik hartelijk lachen.

Mien · 1 februari 2017 op 11:09

Dank voor jullie reacties.
Ook namens Radio Go Go en Radio Ga Ga.

Esther Suzanna · 1 februari 2017 op 12:09

GE-WEL-DIG-MI-EN 🙂

Geef een antwoord