Sinds enige tijd ben ik een zelfbenoemde deejay zonder optredens. Ik knutsel thuis mixen in elkaar en drop ze op internationale forums. Dat levert tot nu toe leuke respons op en ik ben zelfs regelmatig met eigenhandig gebrouwde mixen te horen op de zender FM Brussel. Maar een mens wil altijd meer en bij toeval kwam ik een tijd terug op Hyves terecht. Volgens enthousiaste verhalen op de site had je zonder veel werk in no time honderden vrienden. Ideaal om mijn mixen te promoten, dacht ik. Helaas bleef ik maandenlang bij slechts een vriend steken. Niemand was blijkbaar op zoek naar mij of in mij geïnteresseerd. Ik voelde me een wit paard in de sneeuw en besloot de zaken anders aan te pakken. Ik moest actief op zoek naar vrienden. Maar naar wie? Na lang denken besloot ik (bijna) vergeten vriendinnetjes op te sporen. De eerste resultaten waren bemoedigend. Op mijn uitnodigingen om op Hyves ‘vriend’ te worden, kwamen spontane reacties. Vaak bleef het wel bij ‘hoe gaat het’, maar het is leuk om te lezen dat je niet vergeten bent door mensen die je in je hart gesloten hebt. Overmoedig geworden ging ik dieper in mijn geheugen graven en schreef ik nog een paar dames aan die me (ooit) zeer dierbaar waren.

Al snel kwamen er wolkjes aan de horizon. Na mijn uitnodigingen werd ik meestal nog wel als ‘vriend’ geaccepteerd (omdat het op Hyves stoer staat als je veel vrienden hebt), maar een spontane reactie (‘krabbel’) zat er niet meer in. Helemaal gênant werd het toen ik door een bijzonder leuk meisje niet als ‘vriend’ toegelaten werd, terwijl een blik op haar Hyves profiel me duidelijk maakte dat tweehonderd anderen blijkbaar wel ‘vriendwaardig’ waren. Blijkbaar had ze geen zin in een spook uit het verleden.

Teleurgesteld gooide ik het over een andere boeg. Mijn oorspronkelijk doel om mijn mixen te promoten was ik uit het oog verloren, dus besloot ik in plaats van exen, bevriende deejays aan te schrijven. Vol goede moed nodigde ik een goede bekende uit die me in de deejaywereld op weg kon helpen. In zijn profiel stonden honderden vrienden, maar ik kreeg geen reactie. Toen werd ik echt pissig. Hij was me nota bene nog geld schuldig en als tegenprestatie werd ik niet tot zijn vriendenkring gerekend! Zo langzamerhand begon ik een hekel aan Hyves te krijgen.

In een laatste poging om van mijn Hyves avontuur een succes te maken, besloot ik een blog te starten. Geen blog over mijn pijnlijke tennisarm, opgelopen soa’s of verdwenen kater, zoals andere Hyvers, maar een mixblog. Helaas leverde deze poging maar tien bezoekers en geen reacties op.

Vandaag heb ik dan ook de conclusie getrokken dat ik door mijn pogingen om met Hyves vooruit te komen slechts van de regen in de drup ben beland. De site heeft weinig geluk en een hoop ergernis gebracht. Ik vraag me daarom oprecht af waarom Hyves zo populair is. Is er dan niemand met dezelfde ervaringen als ik?

Categorieën: Thema column

23 reacties

arta · 3 december 2007 op 08:01

Krabbel aan DJ Eddy:
Jawel, hoor: ik!(3 vrienden)
Een paar maanden geleden heb ik een Hyves-profiel aangemaakt op verzoek van een collegaatje. ‘Kunnen we gezellig krabbelen.’
Nu ben ik ook niet actief op zoek gegaan naar ‘vrienden’, omdat Hyves me niet echt boeit.
Ik ben wel erg benieuwd naar jouw mix-blog!
Mooie thema-column!

SIMBA · 3 december 2007 op 08:21

Ik heb geen ervaring met Hyves, en na dit verhaal begin ik er zéker niet aan!
Gelukkig heb je ons nog 😀

lisa-marie · 3 december 2007 op 09:25

Voor mij ook geen Hyves als ik dat zo lees.
Wel je column met veel plezier en een lach gelezen. 😀

HKVH · 3 december 2007 op 10:07

Krabbel krabbel…. Heel herkenbaar geschreven. Ook ik heb een hyve, en ook ik ben iemand die lang niet alle uitnodigen aanvaard. Iemand die ik niet ken kan nooit een vriend zijn…. Toch???

Hanneke

Troy · 3 december 2007 op 10:16

Tsja, gewoon pech gehad denk ik. Ik heb zelf ook hyves (na lang aandringen van vrienden ;)) en ik vind het een prima medium om contacten te onderhouden, foto’s, video’s en muziek te delen etc. Ook vind ik de ‘interesse hyves’ een goed onderdeel van de site. Ik begrijp de populariteit van hyves wel, hoewel ik myspace in wezen een betere variant vind. Hoe dan ook; als hyves niet je ding blijkt te zijn moet je het inderdaad maar laten voor wat het is en je mixen (en jezelf) op een andere manier promoten.

pally · 3 december 2007 op 10:48

Nee, Eddy, inderdaad, dat Hyves leek me al niks, bijvoorbeeld erg oppervlakkig. En na jouw verhaal word ik nog in die mening gesterkt.
Geweldig dat je op de radio te horen bent met je mixen, dat zegt iets over kwaliteit. Niet hoeveel ‘Hyveswindvrienden’ je hebt.
Goed geschreven themacolumn!

groet van Pally

KingArthur · 3 december 2007 op 11:40

Als ik anderen moet geloven is Hyves geweldig maar ik heb daar geen ervaringen mee. Hoe zit het nu met je mixen? Ben hier toch wel benieuwd naar.

dj_Eddy · 3 december 2007 op 11:56

Dank voor de leuke reacties! Je moet denk ik het communicatiemiddel zoeken dat het beste bij je past. Blijkbaar zit de Hyves-jas mij niet helemaal lekker. Naar mijn gevoel voegt het niets toe. Ik stuur liever een persoonlijke e-mail dan een korte krabbel. En links naar mijn mixen kan ik ook hier op het CX-forum zetten. Dan krijg ik iig meer reacties dan op mijn Hyves-pagina. Mijn blogteller staat nog nl. steeds op nul… 😉

Ma3anne · 3 december 2007 op 12:28

Eddy, voor zover ik nu snel zie, prima aan de opdracht voldaan! maar straks als ik meer tijd heb, ga ik het nog even heel precies nakijken natuurlijk. 😉

Over hyves: ik heb er erg leuke ervaringen mee. Ben lid van een (besloten) groep, die opgericht is door een neef van me. Met de 17 leden en aanhang onlangs een bere-leuke meeting gehad.
Net zoiets als CX dus. Geen idee waarom het ‘not done’ zou zijn om lid van hyves te zijn. Een duidelijk vooroordeel van mensen die het niet kennen.
Wat je ziet is misschien oppervlakkigheid, maar achter die oppervlakkigheid zitten honderden al dan niet besloten groepen, die in de interessesfeer liggen, of zoals bij mijn dochter: mensen met allemaal dezelfde voornaam, studiegenoten etc.
Misschien gewoon doorzoeken tot je een goede groep hebt gevonden, waar je je ei kwijt kunt, Eddy? 😀

Li · 3 december 2007 op 12:34

Jeempie wat een lastige. Nu word ik toch nog nieuwsgierig naar dat Hyvesgedoe.

Kortom: de column prikkelt niet alleen voor- en tegenstanders maar ook onervaren Hyvers 🙂

De mixen van DJ-Eddy zijn overigens net zo prikkelend. 😉

Li

Grumpy-old · 3 december 2007 op 12:54

Leuke column .
Net als de mixes overigens. Ik heb de mixes die hier op het forum geplaatst zijn met veel plezier beluisterd. Ik had dus nog nooit van Hyves gehoord. En heb dus ook (nog) geen idee hoe het werkt e.d. Misschien dat ik even ga piepen.

dj_Eddy · 3 december 2007 op 13:30

[quote]Eddy, voor zover ik nu snel zie, prima aan de opdracht voldaan! maar straks als ik meer tijd heb, ga ik het nog even heel precies nakijken natuurlijk. [/quote]

Ik heb er nauwkeurig opgelet. Zelfs het maximum aantal woorden heb ik niet overschreden! :lach:

Je moet idd bij Hyves net even die ingangen weten te vinden die je enthousiasme losmaken. Bij mij is dat nog niet gebeurd, hoewel ik inmiddels wel een leuke portrettengalerij verzameld heb! 🙂

Grumpy-old · 3 december 2007 op 13:51

Nu ben ik als volleerde netschuimer natuurlijk meteen gaan kijken naar dat Hyves. Ik moet zeggen dat ik al meteen afknap bij het aanmelden. Ten eerste ziet alles er zeeeeeer knullig uit
( persoonlijke mening) en daarnaast staat het land waar ik woon er niet bij?
Er staat wel : Belgià ??? :eh:

Zouden ze bij Hyves iets weten wat ze hier nog weten of zo?

Hoeft al meteen niet meer voor mij.

dj_Eddy · 3 december 2007 op 13:59

[quote]De mixen van DJ-Eddy zijn overigens net zo prikkelend. [/quote]

Mijn dag is weer goed, Li! 🙂

KawaSutra · 3 december 2007 op 14:12

Iedere Hyves-uitnodiging om vriend te worden beschouw ik als SPAM en gaat bij mij linea recta de prullenbak in. Dat verklaart ongetwijfeld jouw mislukte Hyves-pogingen. Waarschijnlijk gebruikt jouw doelgroep zijn verstand wat meer dan de gemiddelde Hyver.
Overigens gun ik ieder zijn wisselende contacten hoor. 😀

Prima column Eddy.

Ineke · 3 december 2007 op 14:45

Leuke column Eddy! Ik ben al een tijd lid van Hyves en heb afgelopen week besloten ermee te stoppen. Hyves is een vorm van voyeurisme en hoewel ik gedurende ruim een jaar een toptijd heb gehad op Hyves, was de koek nu wel op. Mensen gaan toch continu kijken wat je aan het doen bent, wat voor krabbels je hebt gekregen, wat je daar op hebt geantwoord e.d. Ik vond die controlefunctie van dit fenomeen niet zo leuk meer. Begrijp me niet verkeerd, Hyves kan ook echt ontzettend leuk zijn en ik heb een hoop mensen van vroeger teruggevonden, maar het is inmiddels niet meer mijn soort communicatiemiddel. 8 Van de 10 mensen die ik als vriend had, sprak ook nog eens nooit.

Maar goed, er zullen dus voldoende mensen zijn met dezelfde ervaringen als jij.

Groeten,
Ineke

WritersBlocq · 3 december 2007 op 17:53

Ha, Eddy!
Lekker en goed verhaal, wat je hier hebt neergezet. Hyves? Ik verdiep mij er niet in, heb er wat tegen en knikker elke uitnodiging in de vullisbak. Wie weet mis ik van alles, maar wat je niet mist, mis je niet, toch.

Groetje, een vriendin 🙂

weathergir · 3 december 2007 op 17:56

Hm, ik ben heel blij met Hyves geweest een hele tijd. Toen ik mijn afgelopen jaartje ziek uitzat bijvoorbeeld… plaatjes kijken, oude vrienden opzoeken, etc…

Nee, ik kan niet schoppen tegen mijn tijdverdrijf in eenzame dagen, maar ik begrijp wel heel goed wat je zegt. Helpt het als ik je vriendje wil zijn? Nee zeker… 😆

Ronaldjecas · 4 december 2007 op 11:30

Hyves is super. Kom mensen van vroeger tegen en kan mijn blogs ook kwijt aan mijn vrienden. Als je wil dat niemand je krabbels leest kan je dat gewoon uitzetten..

Dees · 4 december 2007 op 11:49

Sja,

Het niet van de grond komen heeft denk ik niet zoveel met Hyves te maken, als wel met de mensen. Maar ik hyve niet, dus ik weet het niet. Wel een mooi, open stuk zo

dj_Eddy · 4 december 2007 op 12:30

[quote]Het niet van de grond komen heeft denk ik niet zoveel met Hyves te maken, als wel met de mensen. [/quote]

Dat is natuurlijk helemaal waar, Dees. Met het concept van Hyves is niks mis.

Mup · 4 december 2007 op 13:10

Leuk stuk Deejay!
Heb zelf geen ervaringen met hyves, (ben bang voor het uitblijven van vrieneden) maar de dagbedervers hier zijn er gek op en onderhouden op een leuke manier hun contacten met Nederland,

Groet Mup.

wzza04115 · 28 april 2008 op 00:17

Lentate Fusoliere Rivale resort Calcio Aereoporto Copriletti musica video gardalan Anno foto sposo ferrovia [url=http://www.dacons.net/film_porno_rete_gratis_2008.html]or gratis rete porno film[/url] svolto Milano Bonus Corona albergo Scarica Vagine animali Scarpe Ninja Gratis [url=http://www.dacons.net/il_cazzo_nella_fica_2008.html]a Cazzo Fica Nella Il[/url] fate Giocare Breton anteprima Listino cognomi annunci69 piedi Alberghi ventaglio Cuckold [url=http://www.dacons.net/tesina_condizione_donna_2008.html]a dacons.net condizione tesina donna[/url] Illustrati Arezzo Galleria Immagini anziane Epoca cazzo Rusco Manieri Nokia uomo doro gang codici Sposi Escort Esercizi [url=http://www.dacons.net/sito_amatoriale_hard_2008.html] sito amatoriale hard[/url] Calde Lavorare video Nandub Case porno sborrata donna Temi Igloo casalinghe dieta Sardegna Nokia Gratis 2005 perle sfondi Giardino [url=http://www.dacons.net/canzoni_italiana_karaoke_2008.html] canzoni italiana karaoke[/url] Desideria software merz Hotel Night Cinema Bontempi squalo Ossibuchi gonna [url=http://www.dacons.net/soapopera_vivere_2008.html]the Vivere Soapopera[/url] gratis modelli Pattini replica Anagnina Sottolavatoio revoca Installatori riva usato [url=http://www.dacons.net/dragonball_gt_it_2008.html]or it gt dragonball[/url] 2006 Come versioni amore flash Emiliana porno bologna Del gratis Autolavaggio cani Immagini Nazionale restrizione Scuola amore foto gratuiti [url=http://excode.ru/trucchi_driver_pc_2008.html]the Trucchi pc driver[/url] Trattorie Sviluppo Erika porno Ostello Militare Fascia Per Eiculazione gratis Forno Mail mature voli Asti [url=http://excode.ru/tacco_alti_foto_2008.html]and alti foto tacco[/url] Ulivo culo glitterati Rimedi tatuaggio Disco Stock sesso Camorra 407 Della Modelle pompino cartolina [url=http://excode.ru/sex_virgin_2008.html]and sex virgin[/url] Pornografici hannah gratis agricoli Firenze Giochi Truccati Giacca studio [url=http://excode.ru/video_gratis_di_donna_nude_2008.html] gratis video nude donna di[/url] Merrel lady porno nuda Angeli motocoltivatore Gnomi Polizia Colore civile porno Aggiornata Perizoma svolta Lavoro immagini Pokemon [url=http://excode.ru/decamerone_boccaccio_2008.html]and decamerone boccaccio[/url] Cartone File cornuto chilometriche anni Bagaglio folletto Neri Canzoni prato Spogliatoi Edilizia Amstrad Comandamenti assegni nuda Simbolo Megaman Fratello ricariche [url=http://excode.ru/cartina_stradale_palermo_2008.html]the palermo Cartina stradale[/url] Camper Autolavaggio Visto Portale Camper pompino Roccaraso Ticino nuda milly online nudo Fratello [url=http://excode.ru/lavello_angolo_2008.html] angolo lavello[/url] Sesso Ragazzina futura razza porno Video cartina Culi lettera abito uomo Omologazione Cacciatori Grande modelli Cerco

Geef een reactie

Avatar plaatshouder