De zon brand, de stralen branden op mijn huid. Ik zoek de schaduw op voor wat koelte.
De schaduw van de boom brengt enige verkoeling. Heel, heel voorzichtig, strijkt een zuchtje wind dat ik mij verbeeldt langs mijn gezicht. Het ijskoude glas bier staat voor me, de condens zet zich om in vocht, en er vormt zich een druppel op het glas.
Nieuwsgierig als ik ben let ik op de druppel, de zwarte kracht wordt de druppel te veel. Langzaam komt de druppel in beweging, bijna menselijk zoekt de druppel de weg van de minste weerstand.
De druppel is de tafel op fractie na genaderd, ik til het glas op en kijk hoe de druppel van het glas valt, boven op een prachtige bloem, even glinster hij in de felle zon als druppel dauw, dan spat hij in een fijne nevel van duizenden druppeltjes uiteen.

Ik drink het glas langzaam leeg en les mijn dorstige keel. En zie: er is een kring van vocht achter gebleven op plaats waar het glas eens heeft gestaan. Met het beroemde timmermansoog plaats ik het glas precies terug op de kring.
Er is niets veranderd, alleen het glas is leeg en de druppel verdwenen.
Ik mis het denkbeeldige zuchtje wind.

Senahponex

Categorieën: Fictie

6 reacties

Mosje · 5 maart 2006 op 20:44

Ik houd er wel van, van die hele mooie korte stukjes. Maar dan moet wel elk woord precies op zijn plaats staan, en er mogen geen foutjes inzitten. Helaas zie ik wat slordigheden.
Niettemin wel een mooie beschouwing.

WritersBlocq · 5 maart 2006 op 21:01

Kan aan mij liggen, maar ik zie een paar dingen die kloppen tussen veel teveel slordigheden, wat ik erg zonde vind, omdat de beschouwing zoveel mooier over had kunnen komen. Maar “als hadden komt, is hebben te laat.”

Ma3anne · 5 maart 2006 op 22:39

Inhoudelijk vind ik het een erg mooie observatie. Qua vorm is het ook niet onaardig. Nu nog de taalfoutjes eruit en je hebt een beauty van een stukje.

Li · 5 maart 2006 op 22:39

[quote]de zwarte kracht [/quote]

Ik was even bang voor zwarte magie 😮

Best mooi gevonden en inderdaad erg jammer van de foutjes.

Li

KawaSutra · 6 maart 2006 op 00:39

Tja zonde, mooi stuk!

sally · 6 maart 2006 op 00:52

Stuk gemaakt. Mooi zonde. 😀

Ik vond ‘m juist wel grappig. Door de foutjes.

😀

liefs
Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder