Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Het is zomervakantie en ik ben 12 jaar, bijna 13. Ik was met twee vrienden naar het trimbosje gegaan. Een klein bosje met een soort van hindernisbaan erin. We zijn halverwege en een evenwichtsbalk voldoet prima als zitplaats. “Wij gaan een jointje roken, doe je mee?”
“Nou, ik heb het nog nooit gedaan maar ik wil het wel eens proberen”.

Hun draaien een joint en de aroma van de wiet dringt tot me door. Ik voelde angst over wat komen gaat. Maar het viel eigenlijk wel reuze mee. Lekker is anders maar de plantensmaak in mijn mond, welke hem ook uitdroogde, vond ik wel wat hebben. En dan het gevoel; we moesten lachen waarvan ik kaakpijn kreeg en zelfs dat was dan weer grappig. Ook voelde ik me erg licht in mijn hoofd. Voordat ik er erg in had ging het 2e jointje alweer rond. Ik was verkocht. Rond mijn 14e draaide ik jointjes als geen ander, maar een shagje draaien, ho maar.

Elke zomervakantie werken in de kassen en paprika’s plukken met mijn maten. Een stickie voor het werk, een stickie in de kas tijdens het werk en natuurlijk een dikke joint na het werk. Elke week weer loon waar dan blowen van gehaald werd. En natuurlijk veel snoepgoed tegen de vreetkick. Elke avond in het park, blowen met zijn allen. Een man of acht, beren gezellig. Altijd thuis komend met rode ogen. Mijn ouders op het verkeerde been brengend dat ik weer gedronken had. Twee keer ging het toch fout.

Een keer had mijn vriendin in een brief geschreven dat ze het niet leuk vond dat ik blowde maar dat ze me ook niet tegen hield. Die brief, rondslingerend op mijn kamer, werd gelezen door mijn moeder tijdens het opruimen. Drie weken huisarrest, geen zakgeld en een flinke preek. Heeft het geholpen? Natuurlijk niet, een keer sorry zeggen en beloven dat ik het niet meer zou doen.

De tweede keer was net zo lullig verlopen. Mijn broer, mijn ouders en ik hadden allemaal een leren jas. Op een dag deed mijn vader zijn jas aan en zoekend naar zijn sleutels vond hij mijn hasj. Verkeerde jas en ik mocht weer op het matje komen. Ik ben 15 jaar en blowen is een dagelijkse bezigheid geworden, wat het overigens vrijwel al was.

“Waar ben je nou mee bezig?! Ben je wel goed bij je hoofd?! Moet je eindigen net als je neven, de één een verslaafde junk die opgenomen is in Vrederust (een psychiatrische inrichting) en de andere die zijn eigen kapot heeft gespoten?!”
“Nee, natuurlijk niet!”
En toen maakte ik de fout om te zeggen dat alcohol harddrugs was en dat blowen zo slecht niet is. Foute woordkeuzes.
“Als we je nog een keer pakken met dat spul dan pak ik je spullen en dan schop ik je het huis uit!! Dan zoek je het maar uit!”
Slik…Dat was nu ook weer niet de bedoeling.

Sorry zeggen wat ditmaal niet voldoende, mijn pa sleurde me naar de wc om mij het spul door te laten spoelen. Flink lang thuis moeten blijven en je zou denken dat het mijn gedachtes erover zou veranderen….Maar nee, ik moet gewoon ervoor zorgen dat ik geen derde keer gepakt word!

[i]Bovenstaande is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en derhalve kunnen de feiten afwijken van de werkelijkheid[/i]

Categorieën: Vervolg verhalen

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

12 reacties

maurick · 18 februari 2009 op 07:41

[quote]Hun draaien een joint en de aroma van de wiet dringt tot me door. [/quote]

Hun?

[quote]Sorry zeggen wat ditmaal niet voldoende, mijn pa sleurde me naar de wc om mij het spul door te laten spoelen.[/quote]

Wat?

Misschien iets te snel opgestuurd, maar je moest natuurlijk op tijd bij het trimbosje zijn, begrijpelijk. 😀

doemaar88 · 18 februari 2009 op 08:30

Leuk onderwerp. Ik vind het ook best leuk geschreven, maar zonde van de vele fouten die er in staan! Het advies om een stuk te schrijven en deze een dag later nog eens bekijken werkt echt, probeer het eens! 😉

Zuurtje33 · 18 februari 2009 op 08:51

Ik sluit mij aan bij mijn voorgangers.
Iets netter (ik maak die foutjes ook, te snel willen en het opsturen of iets dergelijks is mijn struikelblok) en ik wil graag deel 2 lezen!

phoebe · 18 februari 2009 op 09:41

[quote]Hun draaien een joint [/quote]

Erg jammer, dit soort slordige foutjes..

Wel een leuk onderwerp..volgende keer misschien iets meer overdrijven, wilde verhalen die boven tafel kwamen door de invloed van hasj, gekke stunts die jullie uithaalden..?

Nu is het een opsomming met een flauwe uitsmijter..

Maaruh, Vrederust? Dat ken ik wel haha.. als jij dat ook kent dan wonen wij volgens mij vrij dicht bij elkaar in de buurt..

u-queen · 18 februari 2009 op 10:49

Het onderwerp heeft echt ontzettend veel mogelijkheden. Apart gekozen ook. Ik sluit me wel aan bij het idee dat je net even iets meer had kunnen overdrijven, je had er net even iets meer uit kunnen halen.

Desondanks vond ik het een leuk stuk om te lezen 😀

Mosje · 18 februari 2009 op 11:14

Een vervolgverhaal, mooi, maar probeer het wel spannend te houden. Vertel bijvoorbeeld dingen die we niet weten, of vanuit een bijzondere invalshoek.

Mien · 18 februari 2009 op 11:43

[quote]Verslaafd aan spruitjes[/quote]

Dat zou een mooie invalshoek zijn voor een nieuwe column.

Nadeel:
Daar moet je ook iets meer moeite voor doen.
Immers eerst schillen en dan koken.

Voordeel:
Dan heb je tijd om de column te laten bezinken en na te denken over spelfouten en grammaticale struikelingen.
De lezer vind dat dan meteen veel plezieriger om te lezen.

Het is maar een idee?

Een lachkick beschrijven werkt overigens ook louterend. :hammer:

Mien Advies

arta · 18 februari 2009 op 11:49

Jammer dat je zo weinig met de tips en de reacties doet, Gary, want op zich kies je vaak leuke onderwerpen, maar is de uitwerking niet goed.
Deze column klinkt als autobiografisch, een moedig onderwerp, maar ook hier schort qua originaliteit en uitwerking het een en ander aan.

Garuda · 18 februari 2009 op 13:07

Ik probeer ook echt wel jullie reacties en tips mee te nemen bij mijn schrijven en dat zijn er nog al wat 😉 . Al is dat niet meteen zichtbaar.

Ik heb het verhaal wel tien keer doorgelezen, want ik kon hem ook niet in een keer insturen, en ik baal dan van mezelf dat ik nog te veel grammaticale fouten maak(daar lees ik gewoon overheen). Ik heb hem zelfs eerst besproken met de redactie.

Nu heb ik helaas deel 2 en 3 ook al opgestuurd, wat stom is geweest want nu kan ik ze niet meer aanpassen en verrijken met overdrijvingen of humoristische ervaringen. Sorry!

Toch evengoed bedankt voor de positiviteit dat er mogelijkheden liggen voor mij. Ik ga ervoor om jullie bij mijn volgende column te verrassen.

Nu eerst deel 2 en 3 nog…… 😕

Garuda · 18 februari 2009 op 13:09

Ik heb altijd in Steenbergen gewoont, nu woon ik in Eindhoven. Jij komt dan uit Bergen op Zoom of…..?

phoebe · 18 februari 2009 op 15:12

In die buurt ja.. :hammer:

Woon ook inmiddels half in Eindhoven bij m’n lief 😀

KawaSutra · 18 februari 2009 op 21:14

Pa leest ook op CX? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder