Met maar 20 minuten vertraging vertrok ons, op het oog gammele, vliegtuig richting Canarische Eilanden. Toen we een half uur onderweg waren meldde de piloot dat we terug moesten keren wegens een technisch mankement, de stemming zat er direct goed in!
Als klap op de vuurpijl vlogen we naar Schiphol en niet naar Eindhoven waarvan we vertrokken waren. Wat een feest, wat een geluk met de huidige dure kerosine prijzen mochten wij zomaar een uur extra vliegen zonder bijbetaling! Twee uur na de oorspronkelijke vertrektijd vlogen we dan toch weer weg, weliswaar met iets minder vertrouwen in het hele zaakje dan de eerste keer maar ik ging ervan uit dat er geen Kamikaze-piloot achter de knuppel zat.

Ruim twee uur te laat kwamen we aan op een uitgestorven luchthaven, maar ja het was dan ook al bijna middernacht. Ik ging achter de koffers aan, manlief de huurauto regelen en al heel snel zaten we in onze gehuurde Polo richting binnenland van Gran Canaria.
Het ging lekker, brede weg met veel verlichting en duidelijke grote borden langs de weg.
Naarmate we dichter bij onze bestemming kwamen werd de weg smaller en de verlichting minder, de driebaansweg werd tweebaans en uiteindelijk reden we op een smal weggetje zonder verlichting en zonder borden.

Gelukkig was de routebeschrijving goed en bereikten we ons huisje binnen een uur en zonder kleerscheuren. De eigenaar van het landgoed waar ons tijdelijk huis op gelegen was, wachtte ons op en na een korte rondleiding gingen we naar bed.

De volgende ochtend, bij daglicht, zagen we het paradijs waarin we terecht waren gekomen.
En na een heerlijk ontbijt met fruit uit de boomgaard waar we middenin zaten, besloten we een weekje flink te gaan genieten.
De dagen die volgden vulden we met lezen, liggen, eten, slapen en telkens weer verbaasd staan over die prachtige natuur om ons heen.

Categorieën: Reisverhalen

11 reacties

Prlwytskovsky · 25 oktober 2008 op 18:03

Ik ben benieuwd naar de terugreis.

Fem · 25 oktober 2008 op 19:50

Waarom staan de vliegtijden nog op een ticket als je standaard met vertraging vliegt? Dat is volgens mij net zoiets als een afspraak bij een medisch specialist. De afgesproken tijd ligt minstens een half uur vóór het moment dat je geholpen wordt 😕

Ik hoop dat je heerlijk hebt genoten van de eindbestemming Sim!

Mup · 25 oktober 2008 op 21:14

[quote]de stemming zat er direct goed in![/quote]
Positief blijven, dat deden jullie goed! 😉

Groet Mup

pally · 25 oktober 2008 op 22:19

Ik vond vooral het eerste stuk leuk geschreven, Sim ,waar het allemaal lekker misging en misschien hoopte ik op nog meer calamiteiten ter plekke.
Maar van het laatste deel kreeg ik wel weer erg veel zin in vakantie.

Groet van Pally

WritersBlocq · 25 oktober 2008 op 22:47

Simsalsabim, wat jàmmer voor ons lezers dat de rest vlekkeloos verliep… ik verheugde me op orkanen, zandstormen, bovenborrelende riolen en ruzies met ‘manlief’. Maar jullie Polo kon niet eens met een extra lettertje handigecapt worden, pfff…
zo zie je maar, ook op een foutloze column gaat mijn azijnsproeier wagenwijd open als het me niet zint :hammer: :hammer:

Knuf, Pau

Ma3anne · 25 oktober 2008 op 23:36

Voor iemand met vliegangst – zei de gek – is het eerste stukje best spannend. De rest vind ik gewoon een blogje eerlijk gezegd. En ik blijf zitten met een gevoel van: :slapen:
WB heeft mijn gevoel trouwens beter omschreven.

Sim, komop, je kunt beter!

KawaSutra · 25 oktober 2008 op 23:38

Had je Gran Canaria niet kunnen laten wegzinken dan? 😀

SIMBA · 26 oktober 2008 op 10:41

Inderdaad, jullie hebben gelijk het is een suffig stukje geworden 😕 Ik had er gewoon nog wat rampspoed bij moeten bedenken.
@WB: ik heb zelf wel 2 foutjes/slordigheidjes ontdekt!
@Pally: in het binnenland van Gran Canaria hebben we redelijk wat campers gezien, dus misschien een tip voor jullie.
Als je de kust vermijdt is het een mooi eiland, de kust wordt bedorven door mega-hotels 🙁

@P: De terugreis was zo ontzettend goed, daar is echt niks over te schrijven.

Dees · 26 oktober 2008 op 12:27

In het begin zit er een beetje spanning in, daarna wordt het een opsomming. Het is op zich niet fout geschreven, alleen is het mss beter om iets eruit te lichten en dat spannend te maken. Enne, pssst, liegen / verzinnen mag ook 😉

Grtz,

D.

Mien · 26 oktober 2008 op 20:31

Ik ben het eens met de meeste die hier reageren.
Jouw column vervliegt een beetje aan het eind.
Aan de titel heeft het dus zeker niet gelegen!
Ik had ook liever een Kamikazepiloot EN een knuppel achter of naast hem gezien!

Mien

arta · 27 oktober 2008 op 08:00

Ik zag het helemaal voor me: Angstig kijkende mensen, zenuwachtig op en neer lopende stewardessen en ineens vallen die zuurstofmaskers uit de lucht…
Sorry, mijn fantasie slaat op hol.
Leuk stukje!
🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder