Vandaag ga ik viezevozelen voor een prikkie. Naakt. Ik kom naar alle waarschijnlijkheid in een orgie terecht, ik ga loeren naar geslachtsdelen en de kans is groot dat ik ze ook nog aanraak.
Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Ik ga ervoor. Ergens voor het eerst binnenkomen is spannend, naakt je entree maken, is nog veel spannender. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus betreed ik redelijk op mijn hoede de ruimte. Zou ik nu meteen besprongen worden, of wordt dat nog enigszins subtiel aangepakt?
Ik haal de zithoek zonder noemenswaardige problemen en krijg een cappuccino. Kan het truttiger? In de open haard brandt een geruststellend vuurtje.
Ik check de omgeving. Ik zou eens een net gestart voorspel mislopen. Moet er niet aan dénken. Op dit moment zie ik koffiedrinkende mensen met een punt appelgebak voor hun neus. Zo op het oog geen opgewonden mannen, geen verhitte vrouwen.
Maar daar had mijn collegaatje me al voor gewaarschuwd. Dit ogenschijnlijk onschuldige appelgebak-tafereeltje zou een doordacht opgevoerd spel zijn. Het hoorde erbij. “Want,” zo vertelde ze me op bezwerende toon. “Een sauna is niets meer of minder dan een verkapte parenclub.”
[i]Kom op zeg, is er iets onschuldiger?[/i]
We lopen er bloot, dat klopt. Maar wat is er mis met bloot? Worden we niet allemaal zo geboren? Kleding wordt gezien als veilig, beoordeeld als netjes en misbruikt als een makkelijke manier om je te profileren. Kleren maken de man, maar in een sauna moeten ze uit, en loopt iedereen dus rond in het geboortepakkie. Een soort standaard startersuitrusting, met over het algemeen dezelfde ingrediënten. Bedrijfskleding, maar dan juist zonder. Anoniemer kan bijna niet.
Dat zag ik dus helemaal verkeerd, volgens diezelfde collega. Dat bloot was juist om te kunnen gluren.
[i]Ga weg![/i]
Bij het starterspakket zitten ogen, twee stuks en ja, die heb je gewoon open. Ook in een sauna. Je moet zien waar je loopt en natuurlijk kijk je rond. Soms kruisen mensen je blik of valt je blik op een kruis. Dan sluit je je ogen niet, en om er geen halszaak van te maken, kijk je ook niet weg.
Nu viel ze stil, mijn hippe collega. Van verbazing, en ook uit bezorgdheid. Om zoveel naïviteit. Ik moest vooral gaan en ik moest ook vooral niet van haar aannemen dat de communicatie hoofdzakelijk uit lichaamstaal bestond.
[i]Zal wel?![/i]
Absoluut, en oja, ik hoefde me ook niet druk te maken over een vrij haakje voor mijn handdoek. Mogelijkheden genoeg, van vlees en bloed.
Nou, dat was in ieder geval een hele zorg minder. Ik bedankte haar voor haar goede raad en beloofde haar mijn afgrijselijke ervaringen tot in detail met haar te delen. Dat vond ze fijn en het verzachtte enigszins haar teleurstelling in mijn ongeloof.

Haar grootste teleurstelling komt nog. Vanavond. Wanneer ze me gretig zal vragen wat ik allemaal heb meegemaakt. Dan ga ik haar namelijk vertellen wat ze níet wil horen.
Viezevozelen in een sauna; vergeet het maar gerust. En al helemáál niet voor een prikkie.

Categorieën: Diversen

12 reacties

viking · 6 september 2004 op 17:23

[quote]Dan ga ik haar namelijk vertellen wat ze níet wil horen.[/quote]
Zou je ons dat dan ook even willen mededelen? Dank je! 😀

sally · 6 september 2004 op 20:50

Ooit waren we voor het eerst in de sauna met onze zoon, toen 12 jaar oud.
We zaten al weer minstens een drie kwartier bij het zwembad toen we eens even poolshoogte gingen nemen waar nick toch bleef.
Het kleine koppie zagen we net boven het bubbelbad uitkomen. Met glinsterende oogjes zat hij te genieten van al wat bloot was.
Geheel gerimpeld als een oud mannetje voerden we hem zeer tegen z`n zin af.Vergelijkingsmateriaal heeft hij niet meer nodig. Inmiddels 20 jaar oud en al vijf jaar verkering. Waar de sauna al niet goed voor is.
Mooi beschreven Louise.
groeten Sally

Louise · 6 september 2004 op 21:04

[quote]Zou je ons dat dan ook even willen mededelen? Dank je![/quote]

Dat dácht ik dus niet, daar kan ik op zijn minst weer twee nieuwe columns mee vullen 😉

pepe · 6 september 2004 op 21:28

[quote]daar kan ik op zijn minst weer twee nieuwe columns mee vullen [/quote]
Kom maar op…
deze was ook al om te smullen, weer erg leuk geschreven 😀

Mosje · 6 september 2004 op 22:13

Tja, ik wil natuurlijk niet al te veel verklappen, maar als je met mij naar een sauna zou gaan…….
😛

Kees Schilder · 6 september 2004 op 22:25

Nou Louise, dan schrijf je er toch nog 2.Geen enkel bezwaar tegen 😀

Li · 6 september 2004 op 22:58

Ha een prikkelende column Louise.
Ik ben een saunalfabeet en heb altijd al willen weten wat saunaaien is. 😛

Li

Louise · 7 september 2004 op 08:03

Oei Li, dan mis je een heleboel, daar zou ik maar eens een keertje verandering in gaan brengen.

Misschien kan Mosje je begeleiden 😀

Dan breng ik daarover wel weer verslag uit, met een stukje. Hier op CX 😉

Mup · 7 september 2004 op 08:51

Absoluut, en oja, ik hoefde me ook niet druk te maken over een vrij haakje voor mijn handdoek. Mogelijkheden genoeg, van vlees en bloed.

Bovenstaande heb ik uitgeprobeerd, mislukte tragisch:-) Nu maar eens even de Gouden Gids openslaan voor het adres van een sauna, maar daar kan ik natuurlijk niet meer onbevangen naar binnen, na je column,

En wat je collega wilde horen, klopte dat? Ik lees het graag van je,

Groet Mup.

Snoppe · 7 september 2004 op 12:58

[quote]heb altijd al willen weten wat saunaaien is.[/quote]

Het voordeel van een kater is dat geen mens zich geneert als hij binnenkomt om weer eens te bekijken hoe raar dat is dat jullie in staat zijn om je vacht uit te trekken…
Zo kom ik dus ook wel eens in een sauna en wat ik daar pleeg aan te treffen maakt zelfs een kat niet vrolijk. Zwetend, stinkend en puffend zit daar een groep mensen bij elkaar en loert als een roedel poezen om een vissenstaart. Bij sommigen kan de vacht er trouwens niet helemaal af en bij een paar lijkt hij er zelfs helemaal niet af te kunnen.
Kortom, als ik een mens was en ik had ze niet zelf voor het uitkiezen, zou ik niet het risico willen lopen om met een paar afzichtelijke hangbuikzwijntjes in een zweethok te moeten vertoeven die ondertussen allemaal steels naar mijn goddelijke lijf zaten te gluren. Gelukkig verhaar ik maar lichtjes…

Mauw

Dees · 7 september 2004 op 17:42

Een parenclub? De sauna? Ik moet toch eens naar een andere sauna. In mijn sauna ligt de gemiddelde leeftijd zo rond de zestig. Die vleeshaakjes mijd ik nog maar liever even… 😉

Martijn · 7 september 2004 op 23:21

Hey Louise,

Je zou eigenlijk je collega eens mee moeten nemen onder de voorwaarde dat zij haar kleding aan moét houden en verplicht moet blijven. Ik geef haar 10 minuten voordat ze in Eva-kostuum in het dompelbad duikt.

Leuk geschreven column over een kleinburgerlijk taboe.

Groet Martijn 😀
[b][size=x-large][color=FF0000][font=helvetica]#[/font][/color][/size][/b]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder