Soms moet je wel eens nodig. Soms onverwachts en op een plaats waar wildplassen niet aan de orde is. Een drukke winkelstraat op zaterdagmiddag leent zich daar wat minder voor.
Dus schiet ik een viswinkel in en vraag of ik van het toilet gebruik mag maken. Dat mag. Het toilet ziet er goed verzorgt uit en direct bij binnenkomst word je meegevoerd in de weeë wereld van wc-eend en chemisch aangemaakte dennengeuren. Alsof je zo vanuit stand een filiaal van Blokker binnenloopt. En dat in een viswinkel!
De enige dissonant is een scheldwoord op de muur.Het heeft met een ziekte te maken. Een ernstige nog wel, laat ik het daar bij laten. Zal wel een verdwaalde voetballer geweest zijn want die vinden het een normale zaak om elke zin met de naam van een ernstige ziekte te beginnen.
Dat is in de voetbalwereld heel normaal, waarom begrijpen wij dat nou niet?

Je kunt het die voetballerina’s niet kwalijk nemen dat schelden bij ze hoort als, naar adem happen bij een vis op het droge. Want per definitie hebben die voetballerina’s ze niet allemaal op een rijtje. Niet dan? Er moet toch wel heel erg veel mis zijn gegaan in je leven als je vrijwillig met nog 21 debielen, achter een bal gaat aanjagen Daar ga je toch van schelden? Dat kan toch niet anders? Ik vind het wel een lang scheldwoord trouwens dat Wesley Sneijder een paar maanden geleden, de scheidsrechter toevoegde: “witte tyfushond.” Of, “blinde tyfushond.” Of, “witte blinde tyfushond”. Maakt niet uit. Een voetballer kijkt niet op een paar ernstig zieke honden meer of minder.

Een intelligent persoon zou het anders aangepakt hebben. Die zou tegen de scheidsrechter gezegd hebben: “Hee Schijt. Ik zal niet zeggen dat je een blinde witte tyfushond bent maar als je zo doorgaat dan zeg ik het wel hoor.”
Zie je het verschil? Je scheldt en toch ook weer niet. Geen tuchtcommissie die je iets kan maken.En als ze toch voor de tuchtcommissie moeten verschijnen zou een intelligent persoon zijn verdediging al klaar hebben. Iets in de trend van: “Ja hoor eens, ik scheld anders nooit. Normaal gesproken deel ik alleen elleboogstoten uit.”
Word je meteen vrijgesproken.

Naast mij komt een man staan die in het urinoir naast mij begint te wateren.
‘Kutzooi,’ bromt hij. ‘Vorig jaar scoorde die spits van Ajax, die Huntelaar nog 32 doelpunten maar nu scoort hij veel minder.’
‘O, hoe komt dat zo?,’ vraag ik niet echt geïnteresseerd.
‘Omdat hij van die Ajaxtrainer mee moet voetballen,’ bromt hij. ‘Maar Huntelaar moet niet voetballen, die moet scoren. Tyfustrainer.’
‘Zwarte tyfustrainer,’ verbeter ik hem.
‘Wa wa wat zeg je nou?,’ stamelt hij verbijstert.
‘Zwarte tyfustrainer,’ herhaal ik behulpzaam.’Die trainer van Ajax is toch zwart?’
‘Vuile smerige kolere racist,’ tiert hij terwijl hij verwoede pogingen in het werk stelt om aan zijn druppelende lozing een eind te maken.
‘Leuk dat je je voorstelt,’ zeg ik relaxed. ‘Mijn naam is Kees.’ En snel verlaat ik het kleinste filiaal van Blokker.
De viswinkel waar ik door naar buiten wandel ruikt naar verschraalde uilenzeik. ‘Uw toilet ruikt frisser,’ roep ik hartelijk ten afscheid.
De visboer pakt een kabeljauw en gooit die naar mijn hoofd. ‘Vuile teringhond,’ schreeuwt hij.
Volgens mij bestaat de hele wereld uit voetballers. De kabeljauw mist mij op een haar maar raakt een net binnenkomende man vol in het gezicht. De man heeft een bal onder zijn arm…

Categorieën: VC-Kees Schilder

16 reacties

WritersBlocq · 1 april 2007 op 00:39

[quote]Zal wel een verdwaalde voetballer geweest zijn want die vinden het een normale zaak om elke zin met de naam van een ernstige ziekte te beginnen.[/quote]
Nee hoor, vandaag hoorde ik 2 jonge gasten op de tennisbaan alle ziektes roepen die bestaan. ‘Je mag niet schelden, staat in het boekje’ zei ik tegen mijn spelemaatjes.
Ze wensten zichzelf en niet de ander die ziektes toe, dat dan weer wel. Verschil moet er zijn 😉

Maar, tis toch niet normaal… en ik maak me er ook schuldig aan, hoe vaak ik niet loop te godver’en en te kut’ten… 🙄
[quote]De viswinkel waar ik door naar buiten wandel ruikt naar verschraalde uilenzeik. ‘Uw toilet ruikt frisser,’ roep ik hartelijk ten afscheid.
[/quote]
😆 😀

Hee Kees, wat ben je hier nog maar weinig, ik mis je!!!
Groetje, Pauline.,

KawaSutra · 1 april 2007 op 01:14

[quote]Je kunt het die voetballerina’s niet kwalijk nemen dat schelden bij ze hoort als, naar adem happen bij een vis op het droge.[/quote]
😀

Rose · 1 april 2007 op 07:08

:wave:

Ik heb genoten van dit stukje, bedankt!

pepe · 1 april 2007 op 08:29

Wat kan jij zeiken zeg!! 😆

Weer genoten van deze column en ja je hebt gelijk, wij kunnen allemaal best wat minder ziektes in het rond schreeuwen.

arta · 1 april 2007 op 09:40

[quote]Vuile smerige kolere racist,’ tiert hij terwijl hij verwoede pogingen in het werk stelt om aan zijn druppelende lozing een eind te maken.
‘Leuk dat je je voorstelt,’ zeg ik relaxed. ‘Mijn naam is Kees.’ [/quote]
😆

Trukie · 1 april 2007 op 10:18

Je weet alle stukjes weer precies pas in het moraal te krijgen. Knap hoor. :wave:

schoevers · 1 april 2007 op 10:28

Zo Kees, die heb je ff in de linkerbovenhoek geschoten!
Helemaal eens met de algemene strekking; jouw aandachtsgebied (voetbal)is wat eenzijdig. Ik was de afgelopen weken in Oostenrijk voor een wintersportvakantie. We bezoeken dan altijd, vanuit ons rustiger ski-oord, ook een dagje de pisten van Gerlos, verblijfsoord voor de ‘upper-ten’ of wie daar graag op wil lijken. Op die pisten vliegen jaar-in-jaar-uit (met een hete aardappel) de kutten, lullen, godvers en fucken je luid tegemoet. In het Nederlands wel te verstaan. Er is een overeenkomst: ook hier gaat het om ballen en balletjes.

Prlwytskovsky · 1 april 2007 op 11:26

Schitterend verhaal Kees. 😆

In dit soort situaties roep ik altijd: grote griebeltjes of alle uien, maar dat heeft toch niet de draagkracht die ik wil. Vreemd.

Dees · 1 april 2007 op 13:01

Meer lijntjes, meer afrondingen, subtieler ondanks een hoop verbaal geweld en ik heb heerlijk zitten lachen. Idd Kees, te weinig Kees hier de laatste tijd.

Mosje · 1 april 2007 op 16:03

Wat is dat nou Kees? Houd jij niet van voetballen?

Li · 1 april 2007 op 20:58

Wie haalt het nu in zijn hoofd om een brug te slaan van een viswinkel naar het voetbal! Ja, jij natuurlijk en is weer schilderachtig. 😆

Li

pally · 1 april 2007 op 21:43

Hij is weer heel geinig Kees! En dat voorstellen tijdens het lozen ging vast niet gepaard met handen geven… 😆 of wel?

groet van Pally

Mup · 1 april 2007 op 23:04

[quote]De man heeft een bal onder zijn arm… [/quote]
dat mag je met recht een rake uitsmijter noemen 😆

groet Mup.

KingArthur · 2 april 2007 op 16:52

Dank je. Ik begrijp nu waarom voetbal mij niet interesseerd.

DreamOn · 2 april 2007 op 17:06

😆

delta75 · 19 april 2007 op 00:26

:wave:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder